Fakat KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNİN 53. MADDESİ nin ;
ESKİ: Malul, sakat ve engelli tarafından bizzatkullanılmak amacıyla ülkemizden satın alınarak ilk iktisap edilen özeltertibatlı araçların tescil belgelerine, "Araç sahibi tarafındankullanılması zorunlu olup, Özel Tüketim Vergisi ödenmeden devri, satışı,hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sair şekillerde akdendevri, tasarruf hakkının vekaletname ile devredilmesi, kiralanması, ödünçverilmesi, özel tertibatının kaldırılması veya değiştirilmesi yasaktır."şeklinde, ikinci el araç olarak satın alınmış ise, "Araç sahibindenbaşkasının kullanması yasaktır." şeklinde şerh konulur.
YENİ: c) Özürlülük derecesi % 90?ın altında olan özürlüler tarafından bizzat kullanılmakamacıyla özel tertibatlı araçların Özel Tüketim Vergisinden muaf olarak yurtiçinden ilk iktisabında tescil belgelerine, "İlk iktisap tarihindenitibaren beş yıl geçmedikçe Özel Tüketim Vergisi ödenmeden devri, satışı,hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sair şekillerde akdendevri, tasarruf hakkının vekâletname ile devredilmesi, özel tertibatının kaldırılması veya değiştirilmesi yasaktır." şeklinde şerh konulur.
Yeni düzenlenmiş haline göre yurt içinden alınan her türlü aracı satmamak veya ödünç vermemek şartıyla başkası kullanabilir.Ben buradan yola çıkarak eşiminde kullanabileceğini düşündüm.Doğru bir çıkarım değil mi son düzenlemeye göre?