Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı aracı öğretmek amaçlı engelli olmayan birisi kullanamaz mı?

Dogan_Ist

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Ben H sınıfı ehliyet alalı 10 yıl oldu.Bir ay önce de özel tertibatlı araç kullanır raporunu aldım.Merak ettiğim birkaç konu var

1) Özel tertibatlı aracı engelli olmayanlarda ayak pedalları ile kullanıyorlar diye biliyorum.Benim aracımı trafik olmayan bir yerde bana kullanmayı öğretmek için engelli olmayan bir kişi kullanabilirmi, eğer yasak ise, kullandığı takdirde yasal yaptırımı nedir?

2) İstanbul' da H sınıfı ehliyet veren birkaç tane sürücü kursu ile ders almak için görüştüm, ancak bana özel tertibatlı araçlarının olmadığını söylediler.İstanbul' da Özel tertibatlı araç ile eğitim veren sürücü kursları hangileridir

3) Özel tertibatlı araç kullanabilir raporunu 09.11.2009 tarihinde aldım, ancak beğendiğim arabanın 2010 modeli şuan yokmuş, 2 veya 3 ay sonra gelir dediler.Eğer arabayı 2010 yılında alırsam vergi dairesi raporda sorun çıkarırmı. (Raporda süreklidir ibaresi yazılıdır.)

bildiğim kadarıyla rapor geçerliliği alındıktan 6 ay sonraya kadar sürebiliyor
birde h sınıfı ehliyeti veren anadolu yakasında maltepede has sürücü kursu var
tel:0216 3992105 burası h sınıfı vermeye yetkili

Başkasının kullanması yasak.Hatta pek çok polis-en azından benim rastladıklarım- kullananın engelli olup olmadıgını kontrol ediyorlar.Bununla beraber benim aracımı sık sık ailem kullanıyor.Soyadı vs tutunca,küçük bi açıklama da yapınca bi sorun olmuyor.En azından 6 yıl içinde bize olmadı.Yanında sen de olacaksan hele hiç sorun olmaz.
Ben Aksaray Seçil sürücü kursundan almıştım ehliyetimi.Onların tertibatlı araçları vardı.
Rapor konusunu bilmiyorum ancak alacağın araç kesinse sen evraklarını teslim et.Onlar işlemleri halletsinler.Sen aracı bikaç ay sonra teslim alabilirsin.

6 ay süre yurtdışıdnan gümrükten alacaksan o süre digerinde süre olacagını sanmıyorum.

trafige kapalı alanda öyle bir sorun olacagın ısanmıyoru msonuçta öğrenmek için olacak bu sürüş yanındada sen oalcaksın.

sürücü kursları tambir üçkagıt işi ben öyle tertibatlı araç bile bualmadım. normal araçla girdim sınava hata :) vs vs

Trafiğe kapalı alanda herhangi bir yasak söz konusu olmaz.
Yasak olan kullanmak değil,trafiğe çıkmaktır.

Üst Alt