Doğrudur. Ancak bende bu konuyla ilgili bir trafik polisi arkadaşımı aradım. Ben ısrar edince ben bir bakayım. Son gelişmelerden haberim yok dedi. Bana tekrar döndüğünde, evet (Araç sahibi tarafından kullanılması zorunlu olup ve kiralanması, ödünç verilmesi) kelimeleri kaldırılmış dedi. Bilmiyor olabilirler yani. Yinede bu ifadelerin kaldırılmış olması olaya tam açıklık getirmiyor. Benim ifade ettiğim, böyle durumlarda Trafik polisinin kestiği cezanın gerekçesi bakımından yönetmelikte bir ifadeye olmadığı yönünde. Mesela b ehliyetiyle otobüs kullanılamıyor. Bunun cezası açık. Otobüs ehliyeti olan ise otomobil kullanabilir. Herhangi bir cezası yok. B ehliyetli birinin de, H ehliyeti kapsamındaki bir aracı kullanması ile ilgili cezai bir hükme rastlamadım. Bunula ilgili bir yazı var elimde. Ancak bir yolunu bulup yazıyorlar cezayı. Belkide yutarlarsa diye mi bakıyorlar konuya bilmiyorum. Araştırıyorum yani. Emniyete bu konuda yazı yazdım zaten. Cevap gelmedi daha.
Engelliye ait tertibatlı aracı h ehliyetli dışında kullanamaz. Bu tamam. Ancak Ehliyetin büyüklüğü veya küçüklüğüne göre uygulamalar var. Engelli aracını kullanan b ehliyetli kişiye hangi hükme dayanarak ceza kestiklerini anlamaya çalışıyorum.