Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı otomobil ibareli ehiyet otomatik vites arac kullanabilir mi?

servetucas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
özel tertibatlı otomobil ibareli ehiyetimle otomatik vites arac kullanabilir miyim.

özel tertibatlı araç kullanabılır ıbarelı ehlıyetler "h" sınıfı ehlıyet sınıfındadır. Dolayısla h sınıfı ehlıyet ve ehlıyette özel tert.araç kullanır yazıyorsa sadece otomatık vıteslı arac kulanamazsın aracında özel terıbat olması (hareket ettırıcı tertıbat)ve aynı zamanda plakada özurlu ıbaresı olması sart aksı taktırde herhangı bır kaza esnasında problem yaşarsın

Hayır, mümkün değil. Raporunuzda/sürücü belgenizde ne yazıyorsa, sürüş için o sınırlara uymak zorundasınız.

Sakatlığınız nedir?

ben tertibat kullanamıyorum aynı sırada otomatik vitesli araclada öyle rahatımki cambazlıga dahi varım şu an kendi aracım var ve otomatik kullanıyorum buna tertibat taktırmadan hukukan uygun hale nasıl getiririm yardım lutfen

sakatlıgım norolojik ortopedi ayak uclarımla yuruyorum tek baston adlı degnek kullanıyorum ben ehliyeti otomatik vitese mi degiştirmem gerek yoksa baska yollar varmı

bu araba konusunda doktor raporunda ne yazıyorsa öyle olacak.eğer doktor sol ayağında problem var otomatik vitesli kullanabilir veya şu şekilde özel tertibatlı kullanabilir ne şekilde rapor düzenlerse siz o rapora harfiyyen uyacaksınız. doktorda sizin otomatik vitesli araçla cambazlık yapacağınıza:) karar verir rapora öyle yazarsa vergi avantajlı otomatik vitesli araç alabilirsiniz.

otomatik vites arac kullanabilir raporu verildiğinde aracın plakasında özürlü ibaresi olması şart mı? birde vergi muafiyetine tabimidir? benim ehliyetim b sınıfı 1 yıl kadar oldu alalım... h sınıfı yapabilir miyim yapınca bana ne gibi avantajı olur ?

ehlıyetın "h"sınıfı ıse özürlu plakası sart "B" sınıfı ıse özürlü plaka sart degıl ve ötv dn yararlanamzsın ehlıyetın h sınıfı ve raporunda otomatık vıteslı arac kullanır yazıyorsa ötv den yararlanırsın
ehlıyetını h sınıfı yapmak ve ötv lı arac almak ıcın devlet hastanesınden özel tertıbatlı araç kulanır ,h sınıfı ehlıyet alabılır ıbarelı sağlık kurulu raporu alman gerekır bu raporu alırsan hem ehlıeyını degıstırmede kullanırsın hemde ötv sız arac alımınd kullanırın ama özürlülük durumun normal araba kullanmaya elverıslı ıse ve normal araba kullanıyorsan bu raporu alman cok zor

Vergi avantajından yararlanılacaksa H sınıfı sürücü belgesi de şart, plakasında sakat damgası da.

Üst Alt