Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı şeklinde raporum var. ÖTV'siz araç alım süreci nasıldır?

srhtsrht

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ÖTV muafiyeti için izlemem gereken yol nedir? Ortopedik engelli özel tertibatlı araç için engelli raporum var. Bundan sonra ötvsiz otomobil almak için ne yapmalıyım?

Sizin bu konuda tecrübeniz var mı
Bayiye sordum raporda cümle eksikliği var dediler.

Ehliyetiniz ve raporunuz okey ise direkt bayiye gidin srhtsrht

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

OturanBoğa

Ben yeni rapor aldım. Benim raporumda "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir" ifadesi yer alıyor. Benim engelim sol bacaktan bu rapor ile ötvsiz otomatik vitesi otomobil alabilir miyim acaba? B engelli ehliyetim de var.

Benim raporumda "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatl

Ben yeni rapor aldım. Benim raporumda "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir" ifadesi yer alıyor. Benim engelim sol bacaktan bu rapor ile ötvsiz otomatik vitesli otomobil alabilir miyim acaba? B engelli ehliyetim de var.

yeni yeni konular açmana gerek yok :) evet alırsın. bayiye gidip işlemlerini başlatabilirsin

@fatih_123

Yeni tip ehliyetim var b engelli sınıfı. Raporu 2 gün önce aldım. Engelim ortopedik. Sol bacakta güçsüzlük var rapor oranı yüzde 34. Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim ?
otomatik vitesli araç almak istiyorum.

Raporumda " sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir" yazıyor.

Teşekkür ederim.otomobil bayisi dedi vergi dairesinden onay almak gerekiyormuş o nasıl oluyor?

@srhtsrht

maliye rapora ötv indirimi yapılır diye cevap verince bayi de aracı vergisiz satabiliyor sonradan sorun çıkmaması için maliye'den önceden onay almakta fayda var

@srhtsrht sol bacak güçsüzlüğü nün sanırım dereceleri var o yüzden maliyeden özelge alın sonradan vergi borcu çıkmasın. sivas vergi dairesi onay vermiyormuş diye söyledi bayideki satıcı. sadece ampute lere onay veriyormuş o yüzden maliyeden net cevap alın öyle işlem yapın

ÖTV muafiyeti için görüş yazısı ne kadar sürede sonuçlanır?

ÖTV muafiyeti için görüş yazısı ne kadar sürede sonuçlanır?

Vergi dairesinden görüş alınacak sadece 2 veya 3 gün sürebiliyor. Benim 2 saat sürmüştü. srhtsrht

Hayır Vergi dairesinden görüş Alındı sadece.
Ankaraya gönderildi ise özelge istenmiştir. 1 veya 2 ay sürebiliyor maalesef. 15 günde sürdüğü oluyor.
srhtsrht

Özelge için ankara ya gönderilen evraği nasıl takip edebiliriz yada telefon ile sorabiliriz

@srhtsrht sizin evrak ne zaman gönderildi ve cevap ne zaman gelir bu konuda bilgi verildi mi

Üst Alt