Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özelde mühendisim, EKPSS orta öğretim puanım ile tercih yapabilir miyim?

megabrain2000

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
merhaba arkadaşlar. şu anda özel bir şirkette mühendis olarak çalışıyorum fakat şartlar kötü. ben 88 ekpss ortaöğretim puanım ile tercih yapabilir miyim. eğer tercih çıkarsa çalıştığım yerden ne zaman istifa etmem lazım?

Yapamazsın. Lise mezunları ortaöğretimden tercih yapar.

Hem mühendis olup hem nasıl orta öğretimden tercih yapıyorsunuz benim kafam oraya takıldı? Lisans mezunu olup orta öğretimden sınava giremeyeceğinize göre yada diploma olmadan mühendislik yapamayacağınıza göre :confused: vallahi kafam karıştı

benimde öyle oldu üniv okurken ortaöğretim düzeyinden sınava girdim atandım 3 ay sonra diplomamı aldım okul devam ediyorsa yapar son sınava girmiş ise yani bu 88 puanı son sınavdan almış ve halen mezun olmamışsa yapar diyebiliyorum daha net bilgisi olan paylaşsın

Lise mezunu isen özel de nasıl mühendis olarak çalışıyorsun ? Onu anlamadık. Ortaöğretimden sınava girdi isen tercih yaparsın. Mühendis olmak için lisans (üniversite) öğrenim görmüş olman ve diplomanın olması gerekiyor.

Alman

kardeşim anlamanda sorun yoksa her üni mezunu zaten lise mezunudur adam mühendislik bitirmiş ortaöğretime girmiş.

druid

Lise mezunu iken sınava girer anlarım. Sonradan üniyi bitirir anlarım. Ama senin mantığından gidecek olursak lisans bitirmiş biri ortaöğretimden sınava girmedi ise tercih yapamaz. Önce ortaöğretimi bitirecek sonra lisans okuyacak. Senin mantığından hareket ile nasıl olsa lise de bitirdi deyip lisansın sınavına girip ortaöğretimden giriş yapamazdı. Lisnasın sınavı ayrı dediğim gibi. Kapiş !?

En temizi raporun sürekli ise bekle 2020 ekpss lisasüstü düzeyde sınava girersin hiç birimizde kafası karışmaz sen sadece 2020 de yapılacak sınava çalış puanı doksanlara çıkar yeter

Arkadaş mühendis fakat ortaöğretimden sınava girmiş. ortaöğretim puanı ile tercih yapabilirsin. atama olup atanırsan iş yerine bildirme süresinde bildirip istifa edersin. yerine birini alana kadar ve atandığın kurumdan çağırana kadar çalışmaya devam edebilirsin. iş yerine bağlı tabi bunlar. gelecek sınava lisanstan girip mühendis kadrosuna da atamalar da tercihte bulunursun.

Nurtan
Cevabınız için teşekkürler. sınava girenlerin tercih öncesinde 6 ay kadar işsiz olması gerekir gibi bir bilgi görmüştüm. ondan dolayı karıştı ortalık. sonraki sınavda da aynı şekilde mühendis yada lisans kadrolarından tercih yapıp atansam ortaöğretimden girilen işten istifa edip doğrudan başlayabilirim değil mi?

@denizkızı @druid @Alman @_sevda_ @BLUEEYES
Lisans okurken lise mezunu durumundaydım ve ortağretim düzeyinden girdim. aralıktaki alımda terich yaptım ortaöğretim düzeyinden gelmedi. ve mezun olduktan sonra özel şirkette işe başladım. ama anladığım kadarıyla hala ortaöğretim düzeyinden tercih yapabiliyorum.

Üst Alt