Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Özelleştirilen kurumlarda çalışan engellilerin sorunları..?
Arkadaşlar özelleşen kurumlardaki özürlü arkadaş hiç yokmu bu arkadaşlar özelleşme olduktan sonra hiç sorun yaşamadılarmı neden sorunlarına çare aramıyolar merak ettim
slm. kardeşim malesef özelleşen kurumda ki .işçilerin durumu çok çok kötü.
memurlar başka kurumlara aktarılıyor. memurlardan sorun yok.
işçilerde tazminatları ödenerek işakitleri fes ediliyor. başka kurumlarda 657 ye tabi 4/ c li olarak asgari ücretle ve yılın 2 ayı işten çıkarılarak istihdam ediliyor...hiç bir sosyal hakkı olmayan .iş hayatı çalıştıgı kurum müdürünün insafına kalmış. çokkk rezil bir istihdam biçimidir.
özürlü işçilere:::. özürlü işçilerin diyer işçilerden tek ve tek farkı aldıgı kıdem tazminatıdır. örnegin 4 sene çalışmış normal bir işçi 10 milyar alırken özürlü işçi 20 milyar almaktadır. başka hiç bir ayrım yoktur.
özelleştikten sonra işkurda da öncelikli olarak . kayıt oluyorsunuz. tekrar yayınlanan ilanlara baş vura biliyorsunuz..
arkadaşım. şuanda çok hızlı bir şekilde. elektrik sektöründe ÖZELLEŞME sürmektedir. önce dagıtım özelleşti . yakın zamanda da üretim yani barajlar özelleştiriliyor. başka bildigim özelleşmeler. şunlar:
şeker fabrikaları, köprü ve oto yollar. milli piyango. eüaş. tedaş....
Arkadaşlar özelleşen kurumlardaki özürlüler normal işçiler gibi nasıl değerlendirilir konfederasyonlar yatıyomu özürlüler idaresi başkanlığı ne iş yapar işte bu sorunları çözmezlerse hangi sorunlarla uğraşıyorlar özelleşen kurumlardaki özürlü işçilere ayrıcalık tanınması lazım değilmi sayın başbakanımıza bu konu aktarılsa eminim çözüm getirir fakat başbakana bu konuyu özürlüler idaresi başkanlığı yapacak
Arkadaşım 2005 yılına kadar özelleşen kurumlarda çalışan engelli personele iş garantisi vardı. Yani kurum özelleşse dahi hiç bir şekilde işten çıkarılamıyordu. Aynı şartlarda işine devam ediyordu.
Ama senin başbakanın 2005 yılında bu madde yi degiştirerek. Engelli personelide. Diyer işçilerle aynı kefeye koyan karar nabmeyi imzaladı...