Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özelleştirilen kurumlarda engellilerin kıdem ve ihbar tazminatı..?

mix

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
özelleşen kurumdaki özelleştirme mağduru özürlü işçinin ihbar ve kıdem tazminatı iki kat mı hesaplanıyor
bilgilendirirseniz sevinirim. birkaç yorum okudum iki kat hesaplandığını söylüyorlar. ama bugün kıdem tazminatımızı aldık normal işçiler gibi aldık.
kafam iyice karıştı.yardımcı olursanız sevinirim.

Özürlü personele (ilgili kanunların öngördüğü I, II ve III. derece), bu maddede belirtilen tutarın iki katı olarak İŞ KAYBI TAZMİNATI ödenir. İş kaybı tazminatı ödenmesi ve sağlanabilecek diğer hizmetlere ilişkin işlemler Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülür.
iş kaybı tazminatı iki katı ödenir kıdem tazminatı değil 4c ye geçene kadar alacağınız maaş asgari ücretin 4 katı tutarında olacak

benimde size sorum olacak
ne kadar süre için kıdem ve ihbar tazminatı aldınız miktarı nedir?
hangi kurumda çalışıyordunuz?

aa11 kardeş ben osmangazi edaşta çalışıyordum 4 yıl 10 ay toplam 13000 tl aldım.daha önce bu sitede birkaç yorum okudum özürlü işçilerin ihbar ve kıdem tazminatı iki kat diye.lütfen kimse bilmediği konu hakında kimseye yanlış bilgi vermesin.birbirimizi yanlış yönlendirmeyelim.birbirimize destek olalım.saygılarımla.

mix kardeşim bende çamblıbel edaşta çalışıyorum daha önce bu sitede özelleşen kurumlardaki özürlü kardeşlerimizden bilgi almak amaçlı bir başlık açtım hiç bilgi alamadan başlık kaydı gitti. hazır seni bulmuşken sormak istiyorum müsaadenle
4 yıl 10 ay için 13000 az değilmi
ihbar tazminatı yokmu
bu miktarın içinde kullanmadığın iznin varmı kaç gün
birde 4c ye geçiş aşamasında nekadar işsiz kalırız tahminen bilgin varmı
cevapların için çoook teşekkür ederim allah razı olsun.

izin parası yok sadece ihbar ve kıdem tazminatı.şu an iş kaybı tazminatı olarak da 2180 tl alıyoruz.4c ye geçmek için dört ayı bulur büyük ihtimalle.

Mix kardeşim bende vangölü edaşta calısmaktayım pekı bız bu devır sırasında verecegımız dılekçeyı bız mı takıp edıyoruz iş bulma kurumda falan yoksa işlev kendılıgınden mı işleyecekk ?

buriki kardeş çedaştaki işleyişi anlatayım sen kendine uyarla. biz eylül ayında devredildik 4 c ye geçiş için marta kadar süremiz var. şirket sendika aracığı ile önce nabız yokladı gitmek isteyenler listeye adını yazdırsın diye sonra dilekçe örneği gönderdi. bizden dilekçeyle birlikte ssk hizmet dökümü,diploma ve kimlik fotokoposi istendi bunları bir araya getirerek personele verdi ve şuan beklemedeyiz iş akdimizin feshini.

buriki kardeş aa11 doğru söylüyor bizdede aynı prosüdür uygulandı.sonuç belli olunca sizi çağırıp gerekli işlemleri yaptıracaklar sizin başka yapacağınız birşey yok.bütün işlemleri kurum takip eder.işkurla özelleştirme idaresiyle gerekli bütün yazışmaları kurum takip eder.

Üst Alt