Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özelleştirme mağdurları tecrübelerinizi ve yaşadıklarınızı buraya yazar mısınız?

aa11

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
özelleşen kurumlardaki özürlü arkadaşlarımı yaşanan süreçle ilgili paylaşıma davet ediyorum
4c ye geçiş hakkı
kıdem ve ihbar tazminatları
işsizlik maaşı
4c deki konum
yaşayan bilenden daha iyi bilir.

Yaşadığınız sıkıntıları ve tecrübeleri önce siz yazarsanız bence başkalarının yazması için daha bi motive edici olur...

yaşamış olduğum sıkıntı bu süreçten geçenlerle irtibata geçememdir. ben daha işin başındayım kocaman bir bilgi kirliliği var ne olacağını ne olmayacağını bilemiyorum.
4c ye geçen özürlü kardeşlerimden rehberlik etmelerini rica ediyorum.

özürlü olmayan ama özele geçen sağlık personeli çalışanlarında 4c ye geçiş aşşaması var...buda istenildiği zaman kapının önüne bırakılacağı anlamına geliyor..yani onlar bugünlerde tedirgin...

çalıştığı kurum özelleşen kardeşimiz yok galiba

Evet arkadaşlar bende Özelleşmiş ama devır olacak bı kurumda calısyorum ne olur en kısa surede benı bılgılendırırsenınz sevınırımmm... 2006 yılında işe gırdım kıdem,ihbar ve ne turlu hak olursa olsun nasıl bır surecten gecıcem yardımcı olursanız sevınırımm..

Oturanboğa kardeşim siz bu site aracılığı ile sesimizi en iyi şekilde duyurmaya çalışıyorsunuz teşekkür ederim.sizden isteğimiz özelleşen kurumlardaki özürlü statüsünde çalışan işçilerin sorunlarını yetkililere duyurmanız özelleşen kurumlardaki özürlüler hiçbir sosyal hakkı saklı kalmadan normal statüde çayışan işçiler gibi 4/c ye aktarılıyo.aktarılırkende hiçbir öncelik tanınmıyo yeni anayasada bu durum gözetildi ve özürlülere sağlanacak olan pozitif ayrımcılığın anayasaya aykırılğı kaldırıldı tam zamanı özürlülere enazından özelleşen kuruluşlardaki özürlü işçiler 4/c haricinde olan 4/b ile aktarılmaları konusunda başbakanlığa mail atalım özelleşen kurumlardaki özürlü işçiler ikamet ettikleri yerlerdeki kurumlara aktarılması hususunu bimere yazalım.

özürlülere umut olabilirmi yeni anayasa maddesi? birşeyler yapmalıyız.

KİT de Md.Yard.iken İçişleri Bakanlığına bağlı bir birime "araştırmacı" kadrosu ile geçtim.Maaşımda çok fazla düşüş oldu.Eski işyerimde çalışanların sosyo-kültürel seviyeleri aldıkları maaşlara göre çok düşüktü.Çoğu, ülkemiz şartlarına göre "süper" sayılabilecek maaşlarını çar çur ederlerdi. Amirlerine karşı saygısızdılar.Sendikalarını ıvır zıvır için bile araya sokarlardı. Maaşımın düşmesi hariç özelleştirmeden çok memnunum.Yeni işyerimde özelleştirmeden gelen diğer personel hemen belli oluyor.Diğerlerinden fark ediliyorlar. Bu konuda çok tecrübeliyim... Ayrıca mobbing "benden sorulur" diyecek kadar bilgi sahibim. zamanında hem üst kademeden , sonra idareci olunca alt kademeden mobbinge uğradım.Bir şef yardımcısına bile hazırolda duran, memurun elektrik faturalarını koşa koşa yatırmaya giden 4c personel, ben idareci olunca, karşımda bacak bacak üstüne atmaya, rövanşı benden almaya kalkıştı. Oraya buraya şikayet etmeye başladılar.

mücahit bey

biz neden bahsediyoruz siz neden bahsediyorsunuz biz özürlülerin sorunlarını dile getirelim diyoruz siz size yok öyle oldu yok böyle oldu kardeşil sorun bizim sorunumuz siz normal statüde çalışanlar için cevap yazmışsınız şimdi soruyorum size ne alaka özürlülerle bacak bacak üzerine atıp oturan 4/c liden otür insanlar her mevkide her alanda mevcut otur bi düşün bu yazıda nedemek isteniyor

Ben de sakatım. yaşadığım tecrübeyi anlattım sadece.Özürlü memura, sonraları özürlü amire nasıl davranıldığını, başkalarına yapamadıkları terbiyesizliklerini özürlü insanlara nasıl yansıttıklarını anlatmak istedim.Özelleştirme uygulamalarına gelince; iş akdi sona ererken verilen hizmet belgeniz ile Meb, Valilikler, sağlık Müdürlükleri veya Maliyeye başvurulursa 2 ayda atama geliyor.Hatta ataması çıkan personel, işsizlik ücreti daha fazla olduğu için kesilinceye (on ay) işe bile başlamak istemiyor.Canı istediği zamanda başlayabiliyor.Eski işyerimden benden önce ayrılan 4c li personel benden 6 ay sonra göreve başladı. işsizlik ödemesinin bitmesini beklemiş...saygılarımla...

Slm saygi deger okurlarim ben turkuye komur islermelerinde engelli ve isci olarak calismaktaydim ancak 1 hafta once ozellesti 4c icin dilekce vermeye hazirlaniyorum ben pesonel dayre baskanlugini aradim benimle muhatap bile olmadilar sadece cevaplari sizlerde normal isciler gibi 4c dediler

bir cok yerleri aradim calisma bakanligi sosyal guvenlik insan haklari gibi bir cok bakanlik aradim felefonla ancak bir sonuc alamadim malesef engelliye kolaylik saglaniyor diyorlar hani nerde ben bunu goremedim goren varsa banada gostersin onumuzu tikamislar yasalarla haberimiz yok

ilginize alakaniza cok tsk ederim

SLM arkadaşlar bende özelleştirme maduru olacagım 10 / 15 gün icerisinde bizlerdemi 4 c atanacagiz detaylı bir bilgi rizam cok yer aradım ancak kimse bir cevap ermedi avkatla görüştüm ancak akatın yanıtı iş mahkemesine daa acacaksiniz dedi avkat kesin kazanılıyor ben kazandim 4 c gitmesiniz normal memur olarak atamanıza mahkeme karar eriyor dedi ancak nekadar dogru tam detay alamadım

Sevgili kardesim bilgi almak icin emin olki en dogru yerdesin bu forum sitesine hayranım Ben 2010 yılında özelleşen çedaş calisaniydim engelli statusunde hic birsey bilmezdik bizde senin gibi sormadıgimiz yer kalmadi. Her kafadan bir ses cikti dogal olarakta bizim kafalar iyice karisti sonuc olarak yasadik ve ogrendik

Şimdi herkes gibisin engelli ayrımı falan yok ancak bir konu haric oda sudur: kurumundan ayrilip 4c ye yerlesecegin gune kadar ışsiz olacaksın 1 2 3 4 bilemedin 5 ay bu süre icinde engelli olmayanalara oranla 2 kat maas alacaksin bu kadar. bu da yaklasik 3000 tl bu miktardan emin degilim uc asagi bes yukari

Diger hakkin ise 4c ye gecene kadarki surecte engelli isci alimlarinda oncelikli olacaksin sinava falan gerek yok 4c li ikende bu boyle direk mulakata cagrilacaksin baskada hicbirsey yok
diger mevzular herkezle ayni Banada dediler zamaninda sendika denen mahluklar avukat falan filan hak kaybi yok oyle şeyler gorusmedigim bi yer kalmadı ama ben 4c de kalmadim omss ile bu rezaletten kurtuldum diger arkadaslarimda sukurler olsun gerci simdi baya iyilestirdiler bizim zamanimizda peresanlik bir durum vardi insallah sende kurtulursun

kardesim suan tedavi gormekteyim bunlari agrilarimin icinde yaziyorum senden ricam bana kalbi bir dua et allah razi olsun merak ettigin bisey olursa cevaplarim insallah

Slm arkadaşlar konuyla ilgili sonuçlandırmalar hakkında bilgi verebilir misiniz?

Slm kardeş, şu mahkeme konusuyla alakalı elle tutulur bir sonuç alabildin mi acaba? Bilgi verebilirsen sevinirim.

Üst Alt