selam kardeşim bende senin gibi özelleştirme mağduruyum atamam tarım ve köyişleri bakanlığına yapıldı iş başı yapmak için kurumun çağrısını beklemekteyim.
17 ocak tarihinde iş akdim feshedildi.
şirkette kalma şansımız olmadı çünkü şirket yetkililerinden kimse kal demedi. kalmış olsam bile diyeceği belliydi 800 tl maaş haftasonu çalış mesaiyi unut, sürekli en ağır işlerde kullanırdı. özürlü olman bişey değiştirmezdi. (ben kendimden biliyorum devir işlemi gerçekleştiğinde beni vazneye verdiler canıma okudular) durum böle olunca şirkette kalmak saçma olurdu.
dilekçe vermen bence doğru
diğer işçilerden tek farkın iş kaybı tazminatını iki kat alıyosun okadar (2280 tl)
4c normal işçiler için felaketse özürlü işçiler için kat kat felaket, eziyet, işkence
düşünsenize belli bir hayat standartı oluşturmuş bir engellinin bu standarlatı elinden alıp bu standartın altında bi hayat modeli sunuyosunuz ne kadar iğrenç bi durum
bu durumu düzeltecekse lokman ayva düzltecek dedim ve bir kaç kez mail yazdım cevap yok dönen yok napacaz bilmiyorum
yeni çıkardıkları anayasa maddesi gereğince bizler için bu konuda bir tedbir almaları gerekir, kimsede eşiklik ilkesine aykırı diyemez.
isteğimiz özelleştirme kanunundaki "özürlüler diğer işçilere ödenen iş kaybı tazminatını iki katı ile alır" ifadesini çıkarmak ve engelli işçiler tüm sosyal ve ekonomik haklarıyla birlikte diğer kurumlara aktarılır, atamaları yapılır, nakledilir, ne bileyim işte böle bişey.
sayımız az diyemi bilmem sesimizi duyuramıyoruz.
yada sesimiz gür çıkmıyor.