Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özelleştirme sonrası 4c'ye geçme konusundaki görüşleriniz..?

yücel055

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Bilindiği gibi tedaş özelleşti ve özelleştirmeden dolayı başka kuruma geçmek için 4-c dilekçemi verdim
acaba ben özelleştirmeden dolayı ne yapmam gerekir
4-c dilekçeyi vermem doğru mu yada başka haklarım var mı
engellilerde 4-c durumları nelerdir
maaş ve tazminatları nedir?

selam kardeşim bende senin gibi özelleştirme mağduruyum atamam tarım ve köyişleri bakanlığına yapıldı iş başı yapmak için kurumun çağrısını beklemekteyim.
17 ocak tarihinde iş akdim feshedildi.
şirkette kalma şansımız olmadı çünkü şirket yetkililerinden kimse kal demedi. kalmış olsam bile diyeceği belliydi 800 tl maaş haftasonu çalış mesaiyi unut, sürekli en ağır işlerde kullanırdı. özürlü olman bişey değiştirmezdi. (ben kendimden biliyorum devir işlemi gerçekleştiğinde beni vazneye verdiler canıma okudular) durum böle olunca şirkette kalmak saçma olurdu.
dilekçe vermen bence doğru
diğer işçilerden tek farkın iş kaybı tazminatını iki kat alıyosun okadar (2280 tl)
4c normal işçiler için felaketse özürlü işçiler için kat kat felaket, eziyet, işkence
düşünsenize belli bir hayat standartı oluşturmuş bir engellinin bu standarlatı elinden alıp bu standartın altında bi hayat modeli sunuyosunuz ne kadar iğrenç bi durum
bu durumu düzeltecekse lokman ayva düzltecek dedim ve bir kaç kez mail yazdım cevap yok dönen yok napacaz bilmiyorum
yeni çıkardıkları anayasa maddesi gereğince bizler için bu konuda bir tedbir almaları gerekir, kimsede eşiklik ilkesine aykırı diyemez.
isteğimiz özelleştirme kanunundaki "özürlüler diğer işçilere ödenen iş kaybı tazminatını iki katı ile alır" ifadesini çıkarmak ve engelli işçiler tüm sosyal ve ekonomik haklarıyla birlikte diğer kurumlara aktarılır, atamaları yapılır, nakledilir, ne bileyim işte böle bişey.
sayımız az diyemi bilmem sesimizi duyuramıyoruz.
yada sesimiz gür çıkmıyor.

çok haklısın kardeş bizde bu ay içinde çıkışımızı yapacaz
kıdem, ihbar ve yıllık izin ücretleri aldın mı aldıysan ne kadar ödeme yapılıyo mesela ben Aralık 2005 te girdim bu ay çıktığımda tazminatlarım ne kadar olur ve ne zaman iş başı yapılıyor
aslında engelliler.biz aile olarak bizleri destek olmalarını bekleriz umarız burdan sesimizi duyurabiliriz.

tazminatlarda tam hesap yapabilmek için şazlı(giydirilmiş yevmiye,çıplak yevmiyene yapılan eklemeler. kasa tazminatı, iş güçlüğü, yemek, ikaramiye, elektrik yardımı vs.) yevmiyen gerekli
tahminle söyleyeyim şazlı yevmiyen 75 tl olsa çalıştığın süre tam 5 yıl 4 ay için 12000 tl kıdem alırsın
buna bağlı olarakta ihbarını yazalım; %15 vergi kesilirse 3570 tl ihbar alırsın
kaç gün izinin olduğunu yazmamışsın o yüzden hesabını kendin yap. ( yevmiye*izin gün sayısı)-((yevmiye*izin gün sayısı)%15)=
6 ay süre ile işkaybı tazminatı almaya hak kazanmış durumdasın ama bu 6 ayı işsiz olarak dolduramazsın en fazla 4 ay alırsın diye düşünüyorum
ataman ne kadar sürer bilemiyorum mesela bizim kurumda benden sonra çıkan arkadaşın biri iş başı için çağrıldı kurumuna göre değişiyor herhalde ama en az 2 ay sürer.
benim 3 ayım dolmak üzere kurumumda belli ama çağrı gelmedi hala.
birde yeni bir duyum aldım eski kurumumuzun personel müdürü arkadaşa demişki 4c ye geçince engelli kadrosuna geçmek için personele başvurun eğer o kurumda engelli açığı varsa sizi kadroya alırlar sadece bir yazışmaya bakar demiş. bize böyle 4c li bir eleman gelse idi biz böyle yapardık demiş. bakalım neler olacak
rica ediyorum bu başlık gündemde kalsın!! haydı buyurun 4c mağduru engelli kardeşlerim
en azından bir harf yazın gönderin sayımızı bilelim

yevmiyelerle beraber kasa tazminatı iş güçlüğü aşağıda belirttim. bide iş kaybı tazminatı denildi iş kaybı tazminatı hakediyor muyum? bildiğin gibi 0cak ilk haftasında firma geldi ve 4. ay dolmak üzere çalışıyorum ama dilekçe verdiğimiz için Nisan ayın içerisinde gönderileceğini duyum aldık.
Yevmiye : 43.42​
Kümüle Vergi Matrahı: 5.417,47
SSK Günü : 30,00
Kasa Tazminatı %10 : 125,92
Ýs Güçlügü %10 : 134,60
Agi Oranı ve Tutarı : %50,00 59,74
Medeni Durum : bekar
engelliler.biz sayfası olarak çalışan ve gelecekteki kardeşlerimizin mağdur olmaması için sesimizi duyurmalıyız sadece çalışanlar değil herkesin başına gelebilir o yüzden herkesten destek bekliyoruz yarın bir gün sizinde başınıza gelebilir
ENGELLİ OLARAK SESİMİZİ DUYURALIM​

iş kaybı tazminatı almaya iş akdinin fesih tarihi itibariyle başlanır.çıkış verdikleri gün işkura fesih kağıdını ve birde özürlü olduğun için defterdarlıkdan gelen vergi indirim evrakını(iş yerindeki dosyanda vardır) götürüp müracat ediyosun.bu işlemlerden sonra ptt de adına her ayın sonu olmak kaydıyla iş kaybı tazminatı yatıyor.(2280 tl)
4c için geçiş süren 6 ay bizide yaklaşık 1- 1.5 ay kadar kala çıkardılar.
tazminatların yukarda yazdığım gibi iyi tutturmuşum:) 3 aşağı 5 yukarı aynı olur.

Evet arkadaşlarım bu konuda sizinle aynı fikirdeyim. Bu başlıgı gündemde tutalım...

6. Ödeme Miktarının Hesabı

İş kaybı tazminatı, hizmet akdinin fesih tarihindeki günlük net asgari ücretin iki katıdır.Özürlü personele (ilgili kanunların öngördüğü 1,2 ve 3. derece), günlük net asgari ücretin dört katı iş kaybı tazminatı olarak ödenir.

4-c olarak başka kuruma geçen arkadaşımız normal olarak mı yoksa engelli kadroyla mı çalışacak? 4-c de engelli kadrosu var mı bundan sonraki süreç ne olacak_?

ben bügün başladım engelli statüsünde (kadro değil) 4c li olarak

hayırlı olsun kardeş
hakların nedir öğrenebildin mi? emeklilik süresi tazminatlar v.s.
iş gücü kaybı maaşı süre dolunca mı yoksa her ay sonunda ödeniyor mu

arkadaşlar 4c lise mezunu maaşı 924 tl yüksek okul 1013 tl mutemetten öğrendim. personel müdürüne sordum kadroya geçme işini öle bişey yok dedi. ama beni kesmedi ben diyorum ki
bu işi el birliğiyle düzeltecez inşallah iyi bir avukat bulup durumu izah etmemiz gerekiyor ve birlik olmamız gerekiyor ben kendi çapımda bir avukatla görüşeceğim. bakalım ne diyecek
ben inanıyorumki biz kadro alırız. tabiki oturarak değil uğraşarak.
hakların kısıtlı yılda 30 gün rapor hakkın var 22 gün izin 1 ay çıkış emeklilikte tazminat yok maaşı düşük iş olarakta kurumuna göre değişiyor temizlikte olur masabaşı işte olur.
hak etmediğimiz bir durumla karşı karşıyayız allah aşkına sesimizi duyuralım önce engelliler biz platformunda birleşerek.

ben burda bi kaç kişiye mesaj yolladıklarımda kimileri medya ile kimileri ise başka sebeplerle bilmem ne akıl veriyorlar ama kimseden destek görmedim yarın bir gün onların başına geldiğinde o zaman pişmanlık duyarlar her neyse biz çalışan olarak ne yapmamız gerekiyorsa her zaman destekliyorum bakalım avukat ne diyor bu duruma senden haber bekliyorum kardeş

özelleştirme

arkadaşlar açın bakın biz bu konuyu daha önce dile getirdik tabi bana dokunmayan yılan binyıl yaşasın mantığıyla hareket ettiğimiz için hiç destek göremedik bu olay kamuda işçi sttatüsünde çalışan bütün özürlü kardeşlerimiz için geçerli özelleştirme yapılıyo engellileri hiçbir hakkı yok normal işçi gibi 4/c statüsünde aktarılıyo ben bunları buradan çok dile getirdim fakat hiç destek göremedim engelli federasyonlarına yazı yazdım gelen cevaplar bu kanun çıkarken bize sormadılar diye yanıtlar geliyo burda enbüyük desteği bize bu sitenin kurucusu oturanboğa kardeşim yardım edebilir lütfen sesimize kulak verin ve özelleşen kurumlardaki özürlü arkadaşlara yardımcı olalım bu konuyu akp korrdinasyon merkezine mail atarak milletvekillerine bakanlarına cumhurbaşkanına mail atarak çözmeye çalışalım başka bir fikri olan varsa yazsın

detaylı aramadan özelleştirme diye yazar bakarsanız orada var ama birlik olmamız lazım önemli olan para değil haklarımızın gaspı bide sorum 4/c aktarılırken sanırım özürlüleri bi öncelik tanınılıyomuş istidiği yere gönderiliyo diye bi duyum almıştım ama nederece doğru bilmiyorum

arkadaşlar öncelikle yukarıda yazmış olduğum kadroya geçirme olayına açıklık getireyim o sadece bir duyumdu peşinden gittim sordum soruşturdum aslı çıkmadı. bugün arkadaşla gittik avukata. bize yapılan bu uygulamanın devletin kendi sosyal politikasına aykırı dedik biryandan özürlüler adına pozitif uygulamalarda bulunacaksınız diğer yandan mağdur edecek uygulamalar sergileyeceksiniz bunda bir çelişki var dedik anayasaya eklenen pozitif ayrımcılıktan söz ettik. avukat işimizin çok zor olduğunu söyledi. tatmin edici bir yol göstermedi.özetle dava açsanız bile kazanmanız çok zayıf bir ihtimal dedi.
ben diyorum ki bu mağduriyet cumhurbaşkanına duyurulsa güzelce izah edilse ne yargısı ne şusu ne busu hallolur biter
bu duyurma işini nasıl yapacaz onun yoluna bakalım ne yapalımda cumhurbaşkanı bizi duysun.
4c ye atanırken öncelik diye birşey duymadın herkes işini hatırı sayılır kişiler aracılığı ile ayarlattırdı. engelliside engelsizide.
ben tarım istedim oldu
bi arkadaşım bayındırlık istedi oldu
sağlık isteyen
adliye isteyen
isteyen herkesin istediği yer oldu
HAYDİ ENGELLİ ÖZELLEŞTİRME MAĞDURU ARKADAŞLAR BİRLİK OLALIM VE BU BAŞLIĞI SÜREKLİ CANLI TUTALIM

özelleştirme

tamam güzel kardeşim hep birlikte beraber olalım ama şu konu başlığının altındaki yorumlara bu bakarmısın millet parayla bozmuş kafasını kaybolan haklarına bakan yok bide nekadar destek var demi okumakla biimiyor site yönetiminden bile yorum yok pes doğrusu bu site neden var ozaman lütfen artık bu işe el atılsın

Arkadaşlar engelliler.biz sayfası olarak hep beraber yazmamı gereken kişilere e-mail yada herhangi bir şekilde iletişimle mağduriyetimizi anlatmalıyız.

arkadaşım burada kazanılan hakkın gasp edilmesi sonucu yaşanan mağduriyet var normal bir kişiye bu yapılır çok ağır gelir attan in eşeğe bin olur yani. amma biz diyoruzki özürlü insanlara yaparsan attan in hadi bakalım yürü olur. bacakları tutmayan insan nasıl yürür bir düşünelim. hiç itiraza gerek yok bizim durumumuz bu bunu ben yaşıyorum yarın bi başka özürlü arkadaşım daha yaşayacak derken birsürü engelli insan mağdur edilecek. işin var daha ne istiyosun işte yeter sus demek nekadar çirkin bişey biz işimiz yok demiyoruz ki zaten elimizden alınan haklarımızı geri nasıl albiliriz diye yola çıkarak birlik olmaya çalışıyoruz vesselam.
daha iyi anlayalım diye;
kişi işe başlıyor belli bir ücret alıyor ve hayatını ona göre ayarlıyor tam kılı kılına bi hayat yaşıyor sosyal hakları olarak güvence altında iş şartları bir engelli için düşünelim yapabileceği düzeyde ve bu işe girerken meşru yollarla girmiş kpss den 92 puan almış alnının teri anasının sütü gibi helal bu çerçevede yaşayıp gidiyor.
derken devlet kendi politikaları sonucu özelleştirme yapıyor işte diyorki bu kurumlar zarar kapısı satalım gitsin üstümüzde yük. ve satıyor...
memura aynı haklarla atama hakkı tanınıyor aynı işi yapan ama adını gene devletin verdiği adla işçiye nakil hakkı vermiyor. sonra işin içine 4c giriyor ona geçmekte kolay değil şirket müsade edecekki geçebilesin. devamla engelli bir insanın emin olun şirkette kalma şansı yok bana kimse burda kal demedi. mecburen geçilen bir 4c
sonuç olarak ilk saydığım şartlar yarıyarıya düşüyor her şey belirsizleşiyor ne olduğunu kim olduğunu sorgulamaya başlıyorsun çünkü sana bu şekilde davranılıyor.
olayı sadece maaşa indirgememek gerekiyor psikolojik yöndende düşünmek gerek allah bu tür sıkıntıları vermesin kimsenin başına çok zor ve ağır bir süreç
mesla şehit yakınlarına işçide olsa nakil hakkı veriliyor hemde gene işçi olarak onlara pozitif ayrımcılık yapılıyor anayasa gereği. bizim dediğimizde bizde şehit yakınları ile birlikte sayılıyoruz anayasada bizede pozitif ayrımcılık yapın.
hiç işi olmayan engelli kardeşlerime cenabı hak en hayırlısını versin en güzelini versin ve inşallah rabbim hepsinide helalinden rızıklandırsın bu benim duam
işi olmayanlarda var diye biz hakkımızı aramaktan feragat edemeyizki

Destek görelim derken çoğu umursamaz tavırlarıyla işçi düşmanı gibi bu kadarıda pes... sendika hükümet adına çalışıyor ki mağdur olan çalışanlar oluyor... neden memurlara nakil ve aynı haklarla başka kuruma geçebiliyorlar ise işçilerin hiçbiri yok? bizi işçi olarak görmeyin kamu personel olarak görün ki o zaman bizleri anlayabilecektiniz. biz illa işçi olmak istemiyoruz ki bizede memur statü versinler mağdur olmayalım burda maaşla alakası yok geleceği kaygılandırıyor bilmem anlatabildim mi??? biz sadece memurlara verilen hak aynı hakları istiyoruz. çok şey mi istiyoruz????

Bende kamuda işçi olarak çalışmakta olan bir işçiyim 4/c denilen statü gözlemledigim kadarı ile çok zor bi durum hele ki 2006 yılında yanımızdaki kamu kurumda calısan bi arkadas ayda 500 tl ye calısıyordu allahtan tekel çalışanı eylem yaptıda tekrar düzenlediler o arkadas daha sonra dayanamayıp işten çıkmıştı aslında tekel işçiler bize sunu gösterdi bu ülkede sesini çıkarırsan birlik dayanısma icinde olursan bazı seyler kökten degismesede düzelebilir yoksa 4/c statüsü eskiye göre çok çok vahim durumda devam edebilirdi burda engelliler için çok ayrı çok daha dramatik durum var zaten engelliler binbir zorlukla rahat edebilecekleri bir işe giriyorlar ve adı üstünde engelli bence devlet bu duruma el atmalı 4/c kavramını ya memuriyete gecirme ile önlemeli ya da daimi kadro vermeli sonucta ülkemizde bircok sey degisebiliyor .

slimer anlayışın için teşekkür ederim. avcıkomanda durumumuzu anlamaya çalıştığın için sanada teşekkür ederim.

ayrıca şunu belirteyim devlet boş olan engelli kadrolarını ivedilikle doldurmalı ve avcı komando gibi özelde çalışıp iş güvencesi olmayan kardeşlerimizin hakkını teslim etmeli
avcı komando bizde sana desteğiz bu konuda. yeterki hakkın olan hakka ulaşabilesin.

herkese teşekkür ediyorum. ister kamuda ister özelde çalışalım mağdur olmamak için hep beraber elimizden geldiğince birlik ve beraberlik içinde destek olalım.
TEŞŞEKÜRLER...

bu arada bu 4/c konusunda bimer'e yazı yazdım ama saolsun işveren müdürü beni cagırdı ve uyardı hakkını arasan hemen göz'e batıp ikaz alıyorsun bende simdilik susuyorum .

arkadaşlar bizim kurum özelleşti 4/c belirli sayıda kişi gidecek deniliyor bende gıtmek ıstıyorum yasal haklarım varmı bılgı verirseniz sevınırım...

Üst Alt