Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özgürlüğün resmi

Dilhun

Emektar Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
260
333z.png

Babası İspanya`nın en ağır siyasi cezalarının verildiği bir hapishanede mahkumdu küçük kızın. Fırsat bulduğu her hafta sonu babasını ziyaret için annesiyle birlikte hapishaneye giderdi.
Yine bir ziyarete giderken babası için çizdiği resmi yanında götürdü ancak hapishane kurallarına göre özgürlüğü çağrıştıran her türlü şeyin mahkumlara verilmesi yasaktı.
Bu sebeple kağıda çizdiği kuş resmini kabul etmemişler ve oracıkta yırtmışlardı...
Çok üzülmüştü küçük kız. Babasına söyledi bunu, o da "üzülme kızım, yine çizersin; bu sefer çizdiklerine dikkat edersin olur mu?" dedi.
Küçük kız diğer ziyaretinde babasına yeni bir resim çizip götürdü. Bu sefer kuş yerine bir ağaç ve üzerine siyah minik benekler çizmişti.
Babası keyifle resme baktı ve sordu: "Hmmm! Ne güzel bir ağaç bu! Üzerindeki benekler ne? Portakal mı?"
Küçük kız babasına eğilerek, sessizce şöyle dedi : "Hşşşşt! O benekler ağacın içinde saklanan kuşların gözleri...

orda olduğunu bilmek yeterli, her zaman istediğimizi göremeyebilioruzzz...

:) Bu resmi Türkçe Dersinde çizdim ve "ne görüyorsanız ne hissediyorsanız kompozisyon kurallarına uyarak yazın" demiştim... Hemen hepsi, ağaçta kuşlar olduğundan bahsetmişti...:) Çocuklar birbirinin dilini iyi biliyor...

Çocuk zekası o kadar derin ki,onların gördüğünü aynı resimde bizim görmemiz bazen mümkün olmayabiliyor ya da daha çok vaktimizi alabiliyor.Çocuk,çocuğu anlıyor olmalı mezo hocam gerçekten de.Paylaşım çok güzeldi teşekkürler.

Evet bu resmi daha öncede görmiştim. Çok anlamlı ve mantık dolu bir resim.

çocuk işte olmayan herşeyi beyninde gerçekleştirir ve yaşar;

Özgürlük bazen kalemın ucunda,bazen küçük bir çocuğun resiminde gizli.
Paylaşımın için teşekkürler gurbaa prenses.

ne kadar güzel,büyüleyici..çocukların hayal dünyası o kadar çok genişki bizim düşünemediklerimizi onlar düşünür...teşekkürler...

okurken tüylerim ürperdi. yavrucak bile yasaklarla mücadeleyi öğrenmiş

işte buna hayal gücü derim, Biz isteyelim yapamayacağımız şey yok bence...

teşekkürler asi kız

Acaba özgür olmak için mi çocukluğumuzu özlüyoruz...Paylaşım için teşekkürler.

553484_383281745052812_423985748_n.jpg

Çocukarın düş güçlerinin çok varsıl olduğuna inanıyorum.

Üst Alt