Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü aday memur, eş ve sağlık durumundan tayin isteyebilir mi?

anestezi18

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Ankara hastanesine özürlü memur olarak atandım.Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğin 18 19 20 ve 26.maddesine göre aday memur eş ve sağlık durumundan tayin isteyebilir diye yazıyor. Eş durumundan il dışına 1.bölgeden 4.bölgeye tayin istedim. Bakanlık kabul etmedi.Şimdide alt bölge tayini istiyeceğim.Aday memurken mazeretinden dolayı tayin isteyip giden varmı? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum..

Ben atandıktan 2 hafta sonra tayin yaptırdım engel durumumdan dolayı fakat benim ki il içiydi.

Ben aldım arkadaşım bu kadar net konuşmayın. İl Sağlık Müdürlüğü'nde çalışıyordum, 2 hafta sonra sağlık ocağına naklen atamam yapıldı.

Tayin il dışı olmayabilir (istisnalar hariç) ama il içi oluyor atanan arkadaşlarım mevcut

Arkadaşlar bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Aday memur kurum içi,il içi yada il dışı tayin isteme hakkına sahipmiş. Evraklarımı bakanlığa verdim. Eş durumu tayinini kabul etmediler. Alt bölge tayini olarak istedim. Vakaya kaldı. Yani ne olumlu nede olumsuz. 2 hafta içinde bakanlık heyeti toplanıp tayin istemime olumlu yada olumsuz cevap vereceklermiş. Tayin sonucunu alınca sayfada yazarım.

eğer eşini her hangi bir yerde en az 3 yıldan beri bi fiil çalışıyor olsaydı..adaylık kalkınca tayin isteme hakkınız doğardı..

Arkadaşlar sağlık bakanına mail atmıştım.Özel kalemi beni aradı.Yasalar çerçevesinde Gerekli yardımların yapılacağını söyledi.Ayrıca asaleti almadan istediğimiz alt bölge gruplarıda uygunsa tayin yapılabilirmiş.Bakanın gönderdiği mailide sayfaya ekliyorum.

[FONT=verdana]Değerli Sağlık Çalışanı; [/FONT]
[FONT=verdana]Aile birliği benim için de çok gerekli ve hassas bir konu. Ancak, Sağlık Bakanlığı olarak bizler de sağlık hizmetlerini ülkemizin her köşesinde ulaşılabilir kılmalıyız.[/FONT][FONT=verdana] Ülkemizin kaynaklarını, en verimli şekilde kullanarak sağlık hizmetini yüksek kalitede sunabilmek için, imkânlarımızı etkin kullanmaya çalışıyoruz. Bu sebeple, farklı istihdam modelleri ile sağlık personeli tayin ediyoruz. Bu çabalarımızla, bir yandan yurdumuzun dört bir köşesine devletin sağlık hizmetini götürüyoruz, diğer yandan, sağlık çalışanlarına mesleklerini icra etme imkânlarını sunuyoruz. Mesajınızda bahsi geçen konu ile ilgili olarak gerekli incelemeyi yaptırdığımda [/FONT][FONT=verdana]tayin talebinizin 29.04.2011 tarih ve 318293 sayılı evrak numarası ile ilgili şubemize ulaştığı, Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin 26. maddesinde “….D hizmet grubu illerden alt hizmet bölgelerinin D hizmet grubundaki illere Personel Dağılım Cetvelinin uygun olması durumunda her zaman yapılabilir.” hükmü çerçevesinde işlemlerinin devam etmekte olduğu bilgisi tarafıma iletilmiştir.Ayrıca, talep ve önerilerinizde ilgili birimlerle yapacağım görüşmelerde değerlendirmeye alınacaktır. [/FONT]
[FONT=verdana]Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. [/FONT]

Arkadaşlar sağlık bakanlığında aday memur olarak çalışanlar il içi ve il dışı tayin isteme ve tayin edilme hakkına sahipmiş.Bakanlıktan gelen cevabı da ekliyorum;

Bakanlığımız kayıtlarında aday memur olarak sağlık teknikeri (anestezi unvanında görev yaptığınız anlaşılmıştır) Bakanlığımız Atama ve Nakil Yönetmeliğinde aday memurların (başka kurum hariç) nakil talebinde bulunmamasına dair bir hüküm bulunmamamaktadır.
Sitemize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

anestezi18 milli eğitim bakanlığında görev yapan engelli öğretmenlerin özür grubu tayinleriyle ailesinin bulunduğu yere gitmeleri mümkün müdür? bu konuda bilginiz var mıdır?

bu arada il dışı tayin isticem,olurmu sizce arkadaşlar.Lütfen bilgisi olan yada bu şekilde tayin yapmış olan varsa yardımcı olsun,lütfen

çok ağır özürün yoksa vermezler diye düşünüyorum ben

selam arkadaşlar

ben 4 aydır türkiye kamu hastaneler kurumunda akçaabatta memurum sağlık durumum pek iyi değil ve tayin yaptırmak istiyorum.aday memurken böyle bir hakkımız varmı gerçekten?varsa ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim...

arkadaslar ben kocaelide oturuyorum ömss tercihi olarak diyelim ki milli eğitim bakanlığı personeli olarak ankaraya atamam oldu bu durumda ben tayinimi kocaeline alabilirmiyim.

arkdaşlar özrü durmundna tyin siteycem sizce olurmu ankara adliyesindeyim

kardeş naptın yazdınmı tayin dilekçeni ? gönderdiysen sonuç ne oldu ?

Üst Alt