Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü aracım pert oldu, sigorta şirketini dava ettim. Dava sonuçlanmadan araç..?

serdarbarak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, aracım pert oldu. pert olduğuna dair tutanak elimde mevcut. ancak sigorta şirketi aracın değerinin altında bi fiyat belirledi. ben de sigorta şirketine dava açtım. şu an mahkeme devam ediyor.
Sorunum şu: mahkeme bitmeden ben ötv muafiyetiyle yeni özürlü aracı alabilir miyim?

bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Bence alabilirsin. Aracın pert olduğunu belgeleyebiliyorsan sorun yaşaman için hiç bir neden göremiyorum.

Bir de, lütfen davanın hikayesini ve sonucunu buraya da yaz e mi. Emsal olur...

tabiki

tabiki yazarım sayın oturanboğa aslında ciddi bi sorun kasko yaptırırken binbir türlü vaatla takla atanlar kaza gerçekleştiğinde nedense bi garip oluyolar. dava neticesini mutlaka yazacağım

Yeni çıkan yasaya göre ÖTV siz araç alabilirsiniz.Aracınızın pert işlemlerini vergi dairesine mutlaka bildirmeniz lazım.

Verilen teklif piyasa değerinin çokmu altında??

evet

evet ettim itirazım sonuca ulaşamadığı için mahkemeye gitmek zorunda kaldım. adamların verdikleri cvp da ilginç batıda olsa idi aracın 33.00 ederdi ama doğuda olduğu için ancak 27.000 gülsemmi ağlasammı karar veremedim. sorun şu mahkeme 6-7 ay sürecek galiba bu sürede arada ötv muafiyetiyle araba almak istiyorum. alabilirmiyim alamazmıyım onu merak ediyom

büyük ihtimal kazanırsın.

peki aracın ötv sini ödedinizmi?

Yeni çıkan yasaya göre pert olan aracın ÖTVsi ödenmez.

hurda olunca değilmiydi o_?

çünkü pert durumunda kasko satışını yapıyo, alan adam tamir ettirip yeni ruhsat çıkartıcak bundan dolayı ötv nin ödenmesi gerekiyo diye biliyorum.

Aynı bu durum başıma geldi.Pert olmuş arabamı alan kişi, beni ve aracı satın aldığı firmayı(sigortanın pert olmuş arabayı sattığı firma) mahkemeye verdi...Süreç halen devam ediyor...

Evet miami,haklısın.Aracın deprem, heyelan, sel, yangın veya kaza sonucu kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle hurdaya çıkarılmasında, hurdaya çıkarılması halinde ÖTV ödenmez.

arkadaşlar bende bir ay once kaza yaptim araba buyuk bir ihtimal pert olacak ama ben hiç bir şey bilmiyom bilenlerin yardimci olmalarini rica edecem ötv sini benmi yatiracam bilenler bana çağri atsin ben ararim lutfen 0530 886 35 13

Gecenisesi;
Sakın ama sakın ötv yatırma sigorta şirketi arabanız pert oldu derse sizde aracınızı hurdaya ayırıp paranızı alırsınız ama çekme plaka yaparsanız gringo gibi mahkemelerde ugraşırsınız..
Sigorta şirketi sizin ve sizin gibi olanların arabalarını degerlendirmek(yapılıp piyasaya sürülmesi) için araçı özellikler ÇEKME yapılmasını isterler. Sakın ama sakın aracınızı trafikten çekme yapmayınız çekme yapılan araç ne zaman istenirse satıla bilir ve yeniden tescil işlemi görür dogal olarak satıldıgı için tarafınıza İlk başta ödemediginiz ÖTV ödeme emri verilir..Egerki aracı HURDAYA ayırır iseniz hiç bir sorunla karşılaşmazsınız..
Sigorta şirketi illaki ÇEKME plaka ister ise ozaman yargıya başvurunuz..

NOT:Engelli aracı dışında kalanlar tabiki trafikten çekme yapabilirler nasıl olsa ÖTV ödeme sıkıntıları yok..

çekme ne tam anlamadim telefonda ararsan sevinirim kardeş telefon numaram 0530 886 35 13

arabanin plaklari bendemi kalacak onlari trafiğe teslim etmeyecekmiyim ruhsatla birlikte

arabayi 18 09 2009da sifir aldim kasko değeri 27bil tl ama sifir fiyati 33bin ty
kaska 27bin değerini verirse ne yapmam lazim mahkemeyemi gitmem gerekiyo gidersem nasil bir sonuçla karşilaşirim

Arayamam duymuyorum ki nasıl arayayım sms at dersen atayım :):):)???
Buraya yazın paylaşım acısından faydalı olur...
Çekme demek aracın gecici olarak trafikten ayrılması demek yani ilerde tekrar trafige müracaat edip tescil yapıp aracını trafige cıkarabilirsin demek yada çekme plaka olarak satabilirsin demek (sigorta şirketlerinin yaptıgı gibi)
Hurda demek ise aracın bir daha trafige cıkamaması demek

ilker kardeş ben pert raporunu alinca tekrar ötevesiz araba alma şansim varmi yoksa beş yil beklem gerekiyomu

tamada kasko bunu kabul edermi sonuçta kasko senden satin almiş gibi olmuyomu
hurdaya nasil çikartacam nereye munacaat edecem

Sigorta şirketi size aracınız pert roprunu verince siz aracınızı HURDA ya ayırarak yeniden araba alma şansınız var..Ama ÇEKME palaka yaparsanız (sigorta şirketi illaki ÇEKME yapın diyecek) hem ÖTV ödersiniz hemde 5 yıl beklersiniz..
Siz arabanıza kasko yu ne için yaptırdınız bence böyle durumlara düşmemek için degilmi ve sigorta şirkeninin amacı nedir paramı kazanmak bence hayır benim malımı korumak kaza anında bana hakkımı vermek egerki sigorta şirketi sizden illaki ÇEKME belgesi isterise sakın ama sakın çekme yapmayınız (yada vekalet isteyebilir vekalete sadece HURDA'ya ayırabilir ibaresi yazdırmak gerekir) avukata müracaat ederek gerekli işlemleri yargı tarafından başlatın..
Hatta sitede bir arkadaş daha vardı mahkemeye verecem demiş arabasını dört dörtlük yapıp vermiş sigorta demek ki üstüne gidince oluyormuş..

Selamlar,
27-04-2012 tarihinde bir özürlü aracı aldık. 10-05-2013 tarihinde büyük bir kaza yaptım. Araç büyük ihtimal pert e çıkacak. 1-) Bundan sonraki şüreç hakkında bilgim yok yardımçı olursanız sevinirim eger araç perte çıkarsa ÖTV yi ödeyeçekmiyim. 2-) Eger pert e ayrılırsa yeniden 5 sende dolmadan tekrar ÖTV siz araç alabilirmiyim?

Çok geçmiş olsun

Aracı hurdaya çıkarttırın (yani trafikten çekilsin) ve buna dair yazı alın. Bu yazı olduğunda yeniden vergi istisnalı araç satın alabilirsiniz.

Aracınız kaskoludur sanırım. Öyle ise, hurda belgesini size vermesi şartı ile kasko size aracınızın ÖTV'siz bedelini öder. Eğer araç trafikten çekilmezse o zaman size ÖTV'li bedeli ödemeleri lazım (çünkü siz de o ÖTV'yi götürüp Maliye'ye vereceksiniz).

Üst Alt