Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü babanın özürlü çocuğu ve geleceğe dair kaygılar..?

Körfezli

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum. İki gündür inceliyorum alışmaya çalışıyorum.

Ben doğuştan el ve ayak parmaklarımdan özürlüyüm. Ellerimin başparmakları yok.. Ayaklarımın her ikisinde de iki parmak var.

Beş ay önce bir kızım dünyaya geldi. O da özürlü doğdu maalesef. Doktorlara gittik kalıtsal olmadığını söylediler ama sonuçta özürlü. Ellerinde ve ayaklarında parmakları eksik benim durumumdan daha kötü. İlk günler çok zorluklar çektik alışmak için. Şimdi annesi de ben de, çevremiz de alıştı.

Kızımız büyüyünce zorluklar başlayacak. Büyüdükçe sorunların üstesinden gelemeyeceğimizden korkuyoruz. Bu durumda ne yapmamız gerek. ne tafsiye edersiniz?

güzel kardesim öncelikle cocugun olması cook güzel bisey..
senin maddi durumun nasil
unutma el ve ayak parmaklarının olmaması yürüyemez kosamaz anlamına gelmez
biliyormusun ye ic gez allaha dua et sana hayırlı evlat verdiyi icinde sükür et
cünkü inanıyorum ki hem annesine hemde sana cook büyük faydası olacaktır
sen 2022 yasasından yararlanıyormusun EŞİN alıyormu yada

yapman gereken sabır ve tefektür etmek

ALLAH'a her daim şükrediyoruz. Bize çok şirin bir kız çocuğu verdiği için.

Hiçbir yasadan yararlanmıyorum. Neler yapmam gerektiğinide bilmiyorum açıkcası.

Doktorlar kızımızın elleri için yaşını doldurması gerektiğini söylediler. Ankara Haccepe Hastanesi bu konuda uzmanmış oraya götürmeyi düşünüyoruz.

öncelik çocugun olduguna sevindim aramıza hoşgeldin ankara hacettepe yi ihmal etme muhakkak götür geç kalmş sayılmazsın daha çocuk çok ufak çare bulurlar inşallah

Edit:
Ankara'ya gelirsen tel yazıyım yardımcı olurum:
0541 958 14 10
Ankara'ya geldiğin zaman haber ver hem tanışmış oluruz

unutmayalım ki ruh sağlığı biyolojiden üstündür, bu nedenle büyürken engeliyle baş etmesini kolaylaştırmak için pedagoji desteği almalısınız.

abdulgani;
Hacattepe Hastanesi'ni düşünüyoruz. Mayıs ayında gitmeyi düşünüyoruz. Telefon numaranızı not ettim uygun olusa arayabilirim.
İlginiz için teşekkürler...

ovgucebir;
Belli bir yaşa gelince gideceğiz inşALLAH. Ruh sağlığı gelişiminde önemli...

özel bir çocuğa sahip olmak her insana has bir durum değildir.bir baba olarak kaygılısınız sizi çok iyi anlıyorum.insan hayatında nasıl bir çizgi çizilmişse o çizgide gidiyor.ben en büyük ilacın sevgi,ilgi ve zaman oldugunu düşünüyorum.beterin beteri vardır diye bir tabir vardır ya.bu çok dogru.evet daha bebeğiniz çok küçükmüş.daha çok yol katedilecek ve ben inanıyorumki sizin sevginiz,ilginiz ve sabrınızla kızınız güzel bir ilerleme sağlayacaktır.aynı yollardan geçtiğim için bu kadar emin yazabiliyorum.insanın evladı olunca emin olun kendinden daha çok düşünüyor ve özverilerde bulunuyor.hiçbişey gözüne gözükmüyor.ben eminimki yıllar sonra emeginizin karşılığını eserinizi gördüğünüzde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.daha çok erken.o zaman geriye dönüp baktığınızda kendinizle gurur duyacaksınız.Allah size ve eşinize sağlık versin yeterki.siz iyi olunki onun size daima ihtiyacı olacak.her zaman pozitif olun.kötü düşünmek sizi bir yere götürmeyecegi gibi sizden çook şeylerde alıp gidebilir.buna izin vermeyin...

Üst Alt