Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü çalışanın eşi bakıcı parası alabilir mi?

mehmet_hanife

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi?

Ben sözleşmeli öğretmenim. %60 raporum var. eşim çalışmıyor. eşim bakıcı parası alabilir mi?
bu durumda olan var mı?

Öncelikle evde bakım hizmetinden yararlanabilmesi için %51 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporu gerekior. Ayrıca bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olmanız gerekior. Bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olmayanlara bakım hizmeti verilmior.
Bunlar tamamsa bir de gelire bakılıyor. Kişi başına düşen gelir 363 TL'yi geçmiyorsa evde bakım aylıgı baglanıyor aksi takdirde baglanmıyor. Gelir hesabının nasıl yapıldıgını ve gelir hesabına kimlerin dahil oldugunu öğrenmek açısından şu linki iyice inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Hepmavi;
Evde bakım hizmetinden yararlanabilmek için çalışmıyor olma şartı yok. Bu sitenin yöneticilerinin çoğu evde bakım hizmeti alacak derecede sakattır ve birçoğu da çalışmaktadır. Burada yasal kriter çalışıp çaılşmamak değil, hanede kişi başına düşen gelir miktarı ve bir de bakıma muhtaçlık kriterlerinin olup olmadığıdır.
Bu kadar açık bir yasal hakkın kullanımına dair bir üyenin sorduğu makul soruya lütfen daha sakin karşılık verin...

İlhan burda ben alınmadım sen o konuda rahat ol..Evde Bakım aylığı almanın şartlarını yerine getiriyorsa aylık bağlanır.Bu konuda tartışmak konuşmak istiyorsan da bir arkadaşımızın açtığı başlığa yazmak yerine Cafe engelliler.biz bölümünde bir başlık açarsın ve bu konuyu orda tartışırsın
http://www.engelliler.biz/forum/cafi-engelliler-biz/

Arkadaşım, ben kanunların bana verdiği haklardan yararlanmak istiyorum. Amacım birilerinin alması gereken bakım hizmetini değil kanunun -eğer varsa- bana verdiği hakkı almaktır. Bu kanunlar sadece bir kişi için değil bütün özürlü statüsünde olanlar için çıkarılıyor. Hiç kimsenin ama hiç kimsenin ne kazancında ne de cebine giren parasında gözüm var. Kanunlar dahilinde haklarımdan yararlanmak tek isteğim...BİLGİNİZE...

Üst Alt