Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü çalıştırmanın işverene vergisel avantajı var mı?

gringo

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Nasip olursa,önümüzdeki hafta içi emeklilik müraacatımı yapacağım. SGDP ödeyerek çalışma hayatıma devam etmek istiyorum. Ancak firmamız genel uygulaması gereği emekli personelinin maaşını %10 düşürüyor. Fakat İK'dan bu indirimi bana uygulamamalarını talep edeceğim.

Ancak talep ederken mantıklı sebeblere dayandırmam gerekiyor... Benim gibi vergi indirimli olarak çalışan kişilerin işverene ne gibi faydası oluyor, gerek vergisel, gerek istihdam ve teşvik anlamında şirkete olan kazancımız hakkında bilgi sahibi olan var ise paylaşmasını rica edeceğim...

Hoşçakalın...

50 kişiden fazla personeli varsa, sakat statüsünde personel çalıştırmak zorunda ya işyerleri. Bu kotada çalıştığın için onların aylık 1500 tl ceza ödememesini sağlıyorsun.
Tek avantaj bu.

Yapma be Bülent,
Firmada toplam 5.000 kişi çalışıyor da,açıkçası ben bazı indirimler yapıldığınıda sanıyordum,,,Gitti bizim %10,,,:( Neyse canımız saolsun,,,

Bilgi için teşekkürler...

Emekli olarak işverene maliyetin azalmaz,aksine bir miktar artar bile.
SGDP toplamda normal ssk primiyle aynı orana sahip.
Ancak normal çalışanda SSK primi işçi payı %14 iken,SGDP işçi payı %7,5 dur.
Aradaki %6,5 sana bir artı olabilirken,işverene ekstra maliyet sayılır.

Üst Alt