Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü emeklliliğinden sonra dükkan işletebilir miyim?

gogo02

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
özürlü yaşa bağlı olmadan yüzde kırk ve daha fazlası için emekli olan, konntrol muyanesi olsa bile dükkan işletebilirmi acaba

gogo02

Belirleyici olan çok etken var: Ne zaman, hangi statüde emekli olunmuş. İlk sigortalılığı hangi statüde ne zamandı?

Malulen emeklilik olaraksa hukiki olarak yasal olarak çalışamaz vergi indimli emekli ise çalışabilir illaki çalışcam diyorsan yasal maliyeye bağlı olmaksızın çalışırsın yakalanırsan sıkıntı

4700 bağkur günüm var sigorta hastaney gönderdi ankara yüzde seksen yedi engelli rapor verdi hastaneden yüzde elli üç rapor aldım yaşlılık aylıgğı bağlandı 2022 ye konol muanesi verdi engel oranından yaş beklemeden emekli oldum sanıyorum dükkan açabilirmiyim

bunlar eski kanunlar değilmi ekiden destek pirimi alınıyordu 2021 yılına kadar 4c emekli babamın üstünde dükan işlettim aynı dükkan ı ben emekli olduktan sonra devam ettıriyorum yaşlılı aylıgı alıyorum destek pirimi yok

yanlış biliyorsunuz yüzde kırk ve üzeri yaşa takılmadan belli sigorta günüyle emekli oluyor ve dükan açabiliyor bilginize

gogo02

Haklısınız. Malulen değil de 28. maddeye göre emekli olan 4b'liler aynı anda işyeri açabilirler (5510 sayılı kanının 30. maddesi).

Üst Alt