Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü evde bakım aylığı alanlar için yeniden değerlendirme yapılacak

ozgur_bedenler

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
[FONT=Arial]Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından hedef kitleye acil ve etkili biçimde ulaşmak, yardım programlarını geliştirmek adına yeni bir uygulama başlatılmıştır. Evde Bakım Aylığı alan kişilere yönelik başlatılan yeni uygulama kapsamında fayda sahiplerinin sosyal incelemeleri yapılarak doldurulacak formlar sisteme aktarılacaktır. Konu ile ilgili detaylı bilgi, üst yazı ve formlar Vakıf Özel'de yayımlanmıştır....[/FONT]

[FONT=Helvetica Neue]4 Şubat 2013 tarihinde Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’deki tüm SYDV’lere gönderilen “Evde Bakım Aylığı Değerlendirme Çalışması” konulu gengelge ile bu durum resmiyet kazanmış oldu.[/FONT]
[FONT=Helvetica Neue]Yayınlanan genelgede açıklandığı üzere evde bakım aylıklarının değerlendirilmesi için SYDV’ler tarafından 15 Şubat 2013 tarihine kadar sorumlu oldukları bölgede bulunan evde bakım maaşı alan kişilere sosyal incelemeler gerçekleştirilecektir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu uygulama ile mevcut evde bakım maaşı alanlara yönelik yürütülen yardım programını değerlendirmeyi ve yeni yardım programları ile ölçütleri geliştirmeyi hedefliyor. Uygulamayı evde bakım maaşlarının SYDV’lere geçirilmesinin bir ön çalışması olarak düşünebiliriz. Yapılacak bu ön çalışmadan elde edilecek verilere göre işlemlerin ne yönde revize edileceği ve SYDV’ler için uygulanabilirliği kararlaştırılacak. Ayrıca bu uygulama 2022 maaşı ve evde bakım maaşlarının birleştirilmesine yönelik bir örneklem çalışması niteliğinde. Oluşturulmuş formlar sahada sınanarak eksik ve yanlış olan kısımlar değerlendirilerek neler yapılması gerektiği tartışılacak.[/FONT]
[FONT=Helvetica Neue]Yapılacak bu ön değerlendirme tüm evde bakım maaşı alanları kapsamayacak. Her il ve ilçedeki SYDV tarafından ne kadar kişinin bu kapsamda değerlendirileceği kontenjanlar ile belirlenmiş durumda. Yani bir ilçe için 5 kişilik bir kontenjan var ise o ilçedeki SYDV tarafından 5 tane evde bakım maaşı faydalanıcısı değerlendirmeye alınacak.[/FONT]

oldumu be ya bu şimdi bu konuyu daha önce okumuş olsaydım bugünkü pozisyona düşmezdim :) sabah azıcık dışarya markete gidip gelmem toplam 30 dk bulmaz o sırada kontrole gelmişler neyse ben durumda kalmamanız açısından adana seyhanda oturan evde bakım maaşı alan arkadaşlar dikkatli olun sizinde kapınız ansızım çalabilir bir arkadaşımada saat 16:00 da gitmişler yani mesai bitimine kadar evden çıkmayın heran kapınız tıklanabilir :)

ben kızımı sürekli yani hergün fizige götürüyorum ne yapmam gerekiyor?

evegelipte engelliyi bulamayınca hemen bakım ücreti kesilirmi ?

kay-seri;
Hayır! Neden hemen kessinler. Evde duracak diye bir yazı yok yönetmelkte. çıkabiliyosanız çıkın. gezin dolaşın. ben çıkıyom arada dışarı.
bi anlamda dışarı çıkmak sosyalleşmek demek,SHÇEK de böyle olsun ister bence. gezin dolaşın..

ama kesilen aylıklar var

gelir hesabına bakılmayacak diyorlardı.Bu konuda bir bilginiz varmı?

evde bulamadıkları için maaşı keserler diye bir kural yok yok ta işte bazan işgüzar memurlar oluyor amirine devlete şirin görünmek için tutup yem diye seni kulanıpta amirine devlete ya bak işte ben işimi laiyle yapıyorum haksız ödeme olmaması için çalışıyorum işte bak bu engelli ye ödeme haksız diye hareket edebilir :) beni kontrole 3 kere geldiler 3 dede evde yoktum sorun olmadı dünde gelmişler tabi beni yine bulamadılar evde inş sorun olmaz

Üst Alt