Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü iken normal memur olabilir miyim? 'Memur olabilir' ibaresini nasıl ekletirim?

Kalender54

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Oranında özürlülüğüm var ama ben özürlü kontejyanından değil normal yoldan Memur olmak istiyorum. Hatta bir Belediyede 2 haftadan beri imar işlerinde Sözleşmeli Elk.Müh. olarak çalışmakta sayılırım ama bu seferde Sağlık raporunda Memur olabilir ibaresi istiyorlar...

Özürlü kontejyanından Memur olabilmek için şimdilik Kpss sınavını beklemekte istemiyorum bu fırsatı yakalamışken. Yani kısacası ` Özürlü iken Normal bir Memur olabilme şansım var mı?
Raporada Memur olabilir ibaresi eklemek için illa yeni bir rapor mu almam lazım yoksa memur olabilir yazısı olan normal bir heyet raporu koysam olur mu özürlü raporumun yanına...

Şimdiden Teşekkür ederim yardımlarınız için...

Kalender54;

özürlüyken normal memur olabilirsiniz....
ancak bu özrünüze baglı...yapacağınız işi engel değilse özrünüz...sorun olmaz..fakat sınava girdiniz kazandınız,sonrasında muhakak mülakat yapılacak(boyunuza posunuza bakılacak..)oradan gecerseniz saglık raporunun önemi yok..burada kurum dakilere baglı..
saglık raporu dedikleri..
akciğer filmi..
mahalenizdeki salık ocagından yazı...
cok nadir olarak belki hptid testleri(benden istenmişti)
özrünüz ne ki tedirgin oldunuz?yada mesleğiniz?

not:şimdi özrünüze baktımm..şöyle diyeyim yada umut edeyim sayın kardeşim..bazen bu özürleri pozitif ayrım olarak kullanabiliyor işe alacak kurumlar..yada baş vurup başarılı olursan durumunu anlatıp engeli kadrosudada degerlendirilmeni mesleğini iyi yaptığım sürece sorun olmayaçağını sanıyorum...
hayat okadarda acımasıs değil....
saygılarımla.....

özürlü kadrosu her zaman açılmadığı için özellikle üniversite mezunu arkadaşlar kpss'ye giriyor ve heyet raporu alırken mesleği ve engel grubuna göre ".... mesleğini yapabilir " benzeri bir rapor iş yerinde sorun çıkarılmazsa kabul ediliyordu. ülkemizde herşey o kadar hızlı değişiyor ki son durum ne bilemiyorum.

hakkınızda hayırlısı olsun başarılar

Olunur tabi ki ama işe girerken sağlık raporu isterler,yine engelli kadrosuna yerleştiriler..

selenayy;

halen kural gecerli.saten raporda çalışabilir yazıyor ise ..
anacak kurum özrünü bahane edip isterse almaya bilir..ama puanala kazandıysan ve raporun gecerliyse.atamanı yapmak zorundalar..yada mahkeme yolu san acık oluyor...kamu için tabiki)

ama arkadaş sözleşmeli çalışmak istediğinden tamamen kurumla kendi arasında kalıyor..

özürlü raporu aldıktan sonra çalışabilir raporu da mı gerekiyor?

ssyl, ÖMSS için mi sordunuz? Raporunuzda % 40 ve üzeri olması, "çalıştırılamayacağı işler" bölümünde "çalışamaz" yazmaması yeterli...

Üst Alt