Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü işçi olduğum halde bana gece vardiyası yazılabilir mi?

adranalin247

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Mrblar Ben OGM de Özürlü Vasıfsız İşçi olarak çalışmaktayım
Çalıştığım İşletme Müdürlüğünde Personel sıkıntısı olduğu için iki adet işletme şefliğinin Katip-Mutemet liğinde görevlendirildim..
İşletmemiz santralinde 3 adet işçi 3lü vardiya usulu ile santral nöbeti tutmakta izinli oldukları Pazar günü ise başka işçiler santral nöbetine yazılmakta
Ben özürlü işçi olduğum halde bana pazar günleri 16;00-24;00 nöbeti yazılmakta ve ertesi gün yani pazartesi normal mesai gelmek zorundayım(pazartesi sabah)
ayrıca santral nöbeti tutunalar işletmenin birici katının temizliğinde ve binada buluanan kalorifer kazanını yakmak zorunda..
BEN SUNU SORMAK İSTİYORUM BEN BİR ÖZÜRLÜ İŞÇİ OLDUĞUM HALDE BANA GECE VARDİYASI YAZILA BİLİR Mİ ?KALORİFER YAKTIRILABİLİRMİ??
bu nöbetler için eksra hiçbir üçret ödenmemekte? gecen yıl 5-6 ay boyunca her pazar 16;00-24;00 saatleri arasında bana santral nöbeti yazıldı ben meçburen geldim ve hiçbir eksra ödeme mesai verilmedi...
normal mesai saatim sabah 8 akşam 5 ama iş yoğunluğumuz olduğu zaman gece geç saatlere kadar çalışıyorum...????

arkadaşım bende engelliyim 3 vardiya usulu 12 yıldır çalışıyorum 8.4- 12.8 -4.12 usulu. engelli çalışılanlara bir ayrıcalık yok ancak hastalık haricinde gece vardiyalarında belgelemek sart ile gece çalışmayabilirsin 7.5 saat mecburi çalışma saatidir 7.5 saati aşan çalışmalar mesaiye girer pazar 16.00 24.00 çalışırsan çift yevmiye çift mesai alıyorsun pazartesi günüde normal çalışmaya devam ediyorsun yani bizde böyle eğer hafta tatilin pazar ise benim gibi çift yevmiye yazar ama senin hafta tatilin başka gün ise bilemem

Dostum sıkıntı yaratmıyor ise kurcalama devam iş bulmak zor

arkadaşım engellinin gece çalışması yoktur ara 170 sor

kardeşim özlük hakkın var aması var eger tanıdıgın sözün biri varsa konuş derim iyilikle söyle ben gece duramıyorum sıkıntı oluyor de,en azından 4.12 yada 8.5 saatleri arasında çalışmayı tercih et,bende bi vardiyalı işte çalşıyorum işim güvenlik ama ben girerken gece duramam şartımı kabul ederseniz tamam başlayım dedim tabi müdür tanıdıkdı allah razı olsun yardımcı oldu sadece 4.12 sabit duruyorum..iş bulmak zor bi konuş önce..

bende engelli kadrosundayım..6 senedir çalışıyorum aynı iş yerinde ama baştan normal kadrodaydım ve gece vardiyasına geliyordum..engelli kadrosuna geçtiğim an gece vardiyası kaldırıldı bana..3 engelli arkadaşım daha var onlarda geceye gelmiyor..yani özel yada kamu saat 20.00den sonra seni çalıştıramaz..ayrıca engelini arttıracak ağır bir iş yükü vermeye hakkı yok iş verenin diye biliyorum ben..allah yardımcın olsun..

ama arkadaşlar benim asli işim santral nöbeti değil ben hafta içi 5 gün sabah 8 akşam 5 çalışıyorum katip olarak.. hafta sonu pazar günüde 16;00 24;00 arasında santral nöbeti tutuyor kalorifer yakıyorum...

Üst Alt