Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü kadrosunda çalıştığım iş yerim devredince işten çıkarıldım. Ne yapabilirim?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhaba iyi günler.
özürlü kadroda çalıştığım şirket devrettti özürlü alımı düşünmüyorum dedi. Beni almadılar. Ama 37 işçi var hala özürsüz. Buna ceza yok mu.
Ben şuan işsizim. Nasıl şikayet edicem.

Saygılarımla..

İşveren tazminatınızı vs. ödeyip işinize son verebilir yasal olarak.

Ve sakat statüsünde personel çalıştırma yükümlülüğü sadece 50 ve üzerinde personel çalıştıran işyerleri için zorunludur. 37 personeli varsa, burada da şikayete konu edilebilecek yasaya aykırı bir durum yok.

İşyerinin devri veya başkasına intikali halinde iş akdiniz aynen devam eder. 37 kişi yerine "ben bundan böyle 30 kişiyle derse" o zaman sizin bütün haklarınızı vererek çıkartabilir. Özürlü çalışması ve oranlar şimdilik göstermelik. Çünkü öyle olmasaydı sgk "sayın işveren sen şu kadar kişi istihdam ediyorsun şu tanede özürlü istihdam edeceksin, bu yasal zorunluluk"derdi. Yani dostlar mezuatta görsün hesabı.

ben şuan işşizim. 4113 gün bağkurum var. 430 gün ssk ile şuan ssklıyım. şu an boşum. vergi indirimim var.
97 de temmuz 15 inde bağkura başlangıcım var. Ama kpss 2008 de 60 aldım. memuru bekliyorum ama olmuyor.
özürlü kpss 1 puan yazıyor. nasıl oluyor bu?

Memet bey son mesajınızdaki soruyu anlamadım?

bülent bey.ben %52 işitme engelliyim.iş için iş bulamıyorum.ben 2008 de 12 basamaktan bağkuru terk ettim.sonrs sskya geçtim 1 ay önce şirket devretti beni çıkardı ve şuan iş arıyorum yoksa emeklyimi bekleyelim.kpss ye girdim hala cevap yok.yani haber veriyim dedim.saygılarımla....

bülent bey şu anda prim yeterli görünse özürlü maaş alınırmı yani 2022 yi özürlü maaşı.kesinlikle olmaz değilmi?

Bağkur'dan emekli olabilmek için sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda işgücü kaybı oranı alacağınız önemli:
% 60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
primle emekli edilirler.

SSK statüsünde emekli olabilmek için ise 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün prim gerekli.
Bu şartlar oluşmadan emekli olmanız mümkün değil maalesef.

Not: Son 2520 gün primin fazlası hangi kuruma ytmış ise oradan emekli oluunur.

2022 aylığı ise apayrı bir şeydir. Hiç bir gelir ve sosyal güvencesi olmayıp %40 ve üzeri raporu bulunan kişilere bağlanır. Bu şartlar varsa yaşadığınız yerdeki kaymakamlığa başvuru yapmanız gerek. Buı konuyla ilgili sorular için: 2022 forumu

peki bülent bey 12 basamktan bağkuru terkettim.450 gün ssk agari ücretten ödeniyorum.şuan ssk 16000 tl toplam.hangisi maaş yüksek olur yani bağkurmu.ama %52 özürlüyüm en erken bağkur emekli yapıyor.yoksa ssk mı daha çok maaş verir.aktarırsam yani 1260 ssk gün doldurusam iyi olurmu sence?saygılarımla bülent bey..

iyi akşamlar bülent bey.ben bugun özür oranı yukseltirdim.özür oranı %62 oldu.bağkur 15 sene emekli yapıyor.ssk 16 yıl 4 ay yapıyor.sence bağkur emekli avantajmı?peki bağkur maaşı düşük olurmu?saygılarımla bülent bey....

Üst Alt