Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü Kartı alımı ücretli mi?

tyumlu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
basbakanlıkındırımlı ozurlu katında yenı cıkaranlara ucretlımı arkadaslar

ÖZÜRLÜ KİMLİK KARTI
Özürlülerin çeşitli hak ve hizmetlerden yararlanmasını sağlamak amacı ile verilen özürlü kimlik kartını edinmek için
  1. dilekçe,
  2. Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik’e göre alınmış sağlık kurulu raporunun aslı veya onaylı örneği ile birlikte

yerleşim yerinin bulunduğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekmektedir.

üçret yok raporunuzu götürün 2 tanede resim yoğun degillerse o gün içinde veriyolar

eskiden 3 ayda gelirdi ankaradan şimdi çok basitleşmiş başbakanlık kart

ben alalı 2 sene oldu daha işime yaramadı ne işe yarar bu bilen varmı

1 ay oldu basvurdum 15 gün önce kimlik kartımı aldım 2 fotoğraf nüfüs ve özürlü raporumun aslının birini aldılar size tavsiyem raporunuzu noterden tastik ettiriniz aslını vermeyiniz basvuru ücretsizdir

onur bey ; vergi , elektrik, su, telefon internet, ulaşım vb.. hizmetlerden belli ölçüde indirimden faydalandığınız gibi engel durumunuzun oranına göre sıfır araç almanız dahilinde kısmen indirime tabisiniz

bu kartı almak için nereye nasıl başvuru yapcaz bilgisi olan kim war ??

nerelisin ,bu kart için bulunduğun ilin aile ve sosyal politikalar müdürlüğü olacak oraya başvuruyorsun o bina içerisinde seni yönlendirirler.

ben nevşehirliyim kartın bana ne kadar avantajı olabilir onu bilmiiom da arkadaşın biri yazmış araba alırken indirime tabisiniz felan diye bi ihtimal olabilir mi diye düşündüm.ayrıca benim raporumun aslı yok sadece hastaneden onaylı fotokopisi war onu kabul ederler mi acaba ??

bu kartla araba indiriminden yararlanırmısın emin değilim ama raporunda ve ehliyetinde özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olmalı.Bu kart sadece iline göre değişiyor eğer belediyeler yasallaştırmışsa ücretsiz belediye otobüslerinden faydalanıyorsun,su faturasında indirimin oluyor.ttnette var avantajların ,tren yollarındanda yararlanabiliyorsun.İline göre değişiyor .

hımm peki tşk ederim anladım gidip bi görüşmek gerekiyor o halde çok saolasın kardeş işin rast gelsin..

bir forum dolduruyor muyuz.bu form varsa internete mevcut mu kopyası ?

Üst Alt