Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü kimliği varken sakatlık raporu derecesi düşmesi..?

fatih54065

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ankaradan gelen özürlü kimligim var.kamuda çalışmaktayım vergi indiriminden faydalanıyorum.sürekli ibareli görme engelli raporum vardı.birde elimde yüzde 75 olan vergi indirimi için verilmiş olan raporum var.yüzde 75 olan raporum birgün lazım oldu fotokopisini getirdim bana hastaneden onaylatmam gerektigini söylediler.bende raporu onaylayan hastaneye gittim başhakim bana raporun eski oldugunu ve yenilememiz gerektigini söyledi.randevü verdiler günü geldiginde bende gittim ve bana ne için lazım sordular bende nasılsa elimde yüzde yetmiş beş raporum var birde böbrek ameliyatı olmuştum tek böbrektende rapor alırım diyerek özürlü kimligi için dedim.heyet sonunda yüzde otuz yedi verdiler.bende sinirlenip yırtım rapor elime geçer geçmez.şimdi elimde yüzde atmış iki oranlı olan özürlü kimligim var bu kimlik halen geçerliligi varmıdır. bu kimlikle beraber özürlülere tanınan haktan faydalanabilirmiyim.şu an belediye otobüsleri için bayaz kartımvar kullanıyorum.kullanım tarihi bitince tekrar alabilicekmiyim.yardımlarınız için teşekkür ederim.

Fotokopisini götürdüğünüz raporun aslı elinizde değil mi?

elindeki Başbakanlık Özürlü Kimlik kartı ücretsiz ulaşım,Thy yolları ve Devlet demir yolarında indirimli seyahat vb.işlemleri için yeterlidir yeni rapor almana gerek yok şuan istemiyor.Asıl önemli olan yerde bu kart bir işe yaramıyor.Nedir bu önemli yer vergi indiriminde senden tekrar rapor isteniyor.

engelli kimlik kartinizla tekrar alabilirsiniz otobuse binmeniz icin yani engelli kartiniz yeterli olacaktir

Keşke özürlü kimliği için demeseydiniz. Sürekli ibreli olan raporunuzun yenilenmesi saçma.
Fakat elinizdeki kart ile yenisini çıkarttırabilirsiniz.
Raporunuzun fotokopisinde ki numara ile hastaneye başvurabilir aslını alıp çoğaltıp başhekime onaylatıp kullanabilirsiniz...

aslını sözde hastane arşivinde aramışlar bulamamışlar.aslı ankarada oldugu söylendi bana.fotokopisini onaylatmaya gittigim raporum vergi indirimi raporumdu.tekrar yeniletmem gerektigini söyledikleri zaman bende mecburen özürlü kimligi için demek zorunda kaldım.şu an elimdeki kimligin geçerliliği varmıdır.bilginiz varmı acaba.cevabınız için teşekkür ederim

Rapor oranın düşmüş yeni kimlik almak için yeni raporunla başvurman gerek ki oran düştüğünden vermezler. Yeni bir rapor için başvur. Hakkın sa alırsın

Peki Vergi indirimi için başvuru yaptığımızda elimizdeki raporda oynama oluyormu ? Yani benim %49 Raporum var eğer vergi indirimi için başvuru yaparsam raporumdan oran düşürürlermi ?

Merhaba arkadaşlar,
Ben 1998 yılında %46 rapor aldım ve özürlü olarak işe alındım ancak 15 yıl boyunca çalıştığım firma bana vergi indirimi için uyarı veya başvurmam gerektiği hakkında
bilgi vermedi. Ancak 2013 de yeni başladığım şirket benden vergi indirimi için vergi dairesine başvurmam konusunda dilekçe ile gönderdi.
1998 de süreklidir yazılı doğuştan ortopedik engelim olan raporumu kabul etmedi. ve beni tekrar heyete soktu. Raporum %33 e düşürüldü.
Şu an işten çıkartılma ile karşı karşıyayım nedei ise özürlü kadrosunda çıkarılmış durumda gibiyim. Devletin yaptığı bu vebali bana verdiği bu maduriyeti nasıl telafi edecek bu devlet ben işsiz kalıyorum bana ne oldu da raporum düştü. Doğuştan özürlü olan adam iyleşti mi. Madem böyle birşey vardı SÜREKLİDİR ibaresi neden kullanıyordun
Onu geçelim Raporu 1998 de veren hastane % 46 2013 Yılında % 33 e düşüren de aynı hastane... Eski Raporumda 4 kalem engelimle ilgili sorun varken aynı hastane 2 kalem sorun gösterip raporumu düşürüyor. Doktorlar insanı baştan salma gibi bir tavırlarla umursamaz tavırlarla saçmalık ötesi bir haksızlık mevcut. Bunun vebalini nere götürecekler.. Yazıklar olsun bu kanunları bu şekilde yapanlara...... Bu durumda biz neyiz % 33 raporlu özürlü mü özürsüz mu? Ne imiş rapora itirazımı İl sağlık müd. Yapacakmışım ve hakem hastanesine gönderecekmiş vs vs. saçmalıklar. Ben özürlülük haklarımı geri istiyorum........

aynen yukarda i sıkıntıları hepsini yaşamsam da bir çoğunu yaşadım.çok acayip işer bunlar.nasıl düzelir nasıl ve kime sorarız onu da bilmiyorum.

Engelli Kimlik Kartınızda sürekli ibaresi var mı

başbakanlık kartınız varsa hiç bişey olmaz sürekliyse her yerdede geçer rapor yerine başbakanlık kartınız

boselta08 ;

öncelikle geçmiş olsun! vergi indirimi alamamış olman daha önce aldığın "sürekli" raporunu
geçersiz kılmaz. işten bu sebeple çıkarılmazsın yani. işyeri bunu bahane ederek kanunsuz bir şekilde seni çıkarabilir. öncelikle bunu bil. vergi indirimi alamıyor olabilirsin ama tekrar vergi indirimine başvurup tekrar deneyebilirsin.

bi arkadaşım aynı sene içinde 4 kere emeklilik için başvurdu. en son aldığı raporda %40'ı aştı ve emekli oldu. durum buna benzer bir durum. moralini bozma, canını sıkma. tekrar dene.... bu şartlar altında yapılacak tek şey bu. ya da dava açmak...

Mutlu engelli hattını arayaıp bilgi al: 444 6000

orda avukatlar da var sanırım.

Üst Alt