emniyetten park kartı almanı öneririm..
Arkadaşım ikametgahın neresi?.. İstanbul’da eskiden özürlü kimlik kartını göstererek de belediye kuruluşu olan isparkın işlettiği otoparklardan bize tanınan haklar dahilinde faydalanabiliyorduk.. Yani birkaç saat için para ödemiyorduk.. Ben mesela bu şekilde yani sadece özürlü kimlik kartım ile defalarca ispark otoparklarına aracımı park edip para ödemedim.. Ancak şimdi ispark uygulama değişikliğine gitti ve kendilerine istedikleri belgeleri gönderince aracını özürlü aracı olarak envanterlerine kaydediyorlar ve bu sayede yine belli bir süre için para ödemiyorsun.. Demek istediğim İstanbul’da ikamet ediyorsan istersen %99,99 sakatlık oranı da olsa ısparka aracını sakat aracı olarak kaydettirmemişsen her dakika için para alıyorlar.. Aracını kaydettirirsen çıkışta görevliye özürlü kimlik kartını da göstersen yeterli oluyor.. Ayrıca ispark haricinde başka yerlere de daha kolay park edebilmek için emniyetten özürlü park kartı almanı tavsiye ederim.. Buna ilişkin bilgiler ilgili web sayfasında mevcut..
İstanbul dışına gelince.. Ben emniyetten park kartımı almadan önce de başbakanlıktan aldığım özürlü kimlik kartımı kullanarak aracımı sakatlara mahsus yerlere park ettim.. Benim aracımın plakasında da sakatlara mahsus amblem yok.. Bursa’da, Antalya’da, Fethiye’de,İzmir’de, Samsun’da, Trabzon’da, Edirne’de Kayseri’de ve daha bir çok şehirde özürlü kimlik kartımı gösterince bir sıkıntı ile karşılaşmadım.. Ama en güzeli ve sağlamı dediğim gibi emniyetten park kartını almak..