Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü kimliğimle araba parkinda ayricaligim var mı?

Konular
97
Reaksiyonlar
0
%64 ozurlu kimligim var.arabam var ama plakan engelli olandan degil.acaba engelli park alanlarina park yapsam ve cama ozurlu kimligimi biraksam ayricaliktan faydalanmis sayilir miyim

Engelli park kartı almaya hakkın varsa otoparklardan yarralanabilirsin aksi halde engelli kimlik kartı bir işine yaramaz.

Bende onu sordum...ozurlu kimligimle engelliler icin ayrilmis olan park alanina park etme hakkim var mi.yoksa sadece engelli plakasi olanlar mi park yapabilit.yoksa biryere basvurup bizde alabiliyormuyuz

h sınıfı ehliyetiniz varsa ya da engelli aracınız varsa park kartını alabiliyorsunuz.. b sınıfı ehliyet ve özürlü kimlik kartı ile bu haktan yararlanamıyorsunuz..

Hatti... 'H' Sınıfı sürücü belgesi de olsa engelli plakalı aracı olmadıktan sonra hiç bir işe yaramaz. 'H' sınıfı ehliyet yada engelli aracınız demişsin ya ondan yazdım.Kısaca engelli plakalı aracınız yok hiç bir şekilde yararlanamazsınız

emniyetten park kartı almanı öneririm..

Arkadaşım ikametgahın neresi?.. İstanbul’da eskiden özürlü kimlik kartını göstererek de belediye kuruluşu olan isparkın işlettiği otoparklardan bize tanınan haklar dahilinde faydalanabiliyorduk.. Yani birkaç saat için para ödemiyorduk.. Ben mesela bu şekilde yani sadece özürlü kimlik kartım ile defalarca ispark otoparklarına aracımı park edip para ödemedim.. Ancak şimdi ispark uygulama değişikliğine gitti ve kendilerine istedikleri belgeleri gönderince aracını özürlü aracı olarak envanterlerine kaydediyorlar ve bu sayede yine belli bir süre için para ödemiyorsun.. Demek istediğim İstanbul’da ikamet ediyorsan istersen %99,99 sakatlık oranı da olsa ısparka aracını sakat aracı olarak kaydettirmemişsen her dakika için para alıyorlar.. Aracını kaydettirirsen çıkışta görevliye özürlü kimlik kartını da göstersen yeterli oluyor.. Ayrıca ispark haricinde başka yerlere de daha kolay park edebilmek için emniyetten özürlü park kartı almanı tavsiye ederim.. Buna ilişkin bilgiler ilgili web sayfasında mevcut..
İstanbul dışına gelince.. Ben emniyetten park kartımı almadan önce de başbakanlıktan aldığım özürlü kimlik kartımı kullanarak aracımı sakatlara mahsus yerlere park ettim.. Benim aracımın plakasında da sakatlara mahsus amblem yok.. Bursa’da, Antalya’da, Fethiye’de,İzmir’de, Samsun’da, Trabzon’da, Edirne’de Kayseri’de ve daha bir çok şehirde özürlü kimlik kartımı gösterince bir sıkıntı ile karşılaşmadım.. Ama en güzeli ve sağlamı dediğim gibi emniyetten park kartını almak..

sayın vakko; Sayfalar - ozurlu_park_kart adresinde "H Sınıfı Sürücü Belgesi Sahipleri için" denilen maddede engelliler için ruhsattan bahsedilmiyor.. engelliler park kartı için 3 maddeden bahsediliyor.. engelli araç sahibi olmak, h sınıfı belgeye sahip olmak ya da gazi olmak.. 3 şarttan birisini sağlıyorsanız park kart alabilirsiniz..

Sevgili Vakko, Hatti rumuzlu arkadaşımızın dediklerine destek olması açısından ben de bir kaç satır yazıyorum.. H sınıfı ehliyet sahibiyim, aracım normal otomatik vitesli bir araç, herhangi bir özel tertibat yok, başbakanlıktan aldığım özürlü kimlik kartım mevcut.. Ve emniyete müracaatımı yapıp park kartımı aldım..

Arkadaslar H sinifi ehliyeti olan herkes faydalanabiliyor.Ama engelli olupta b sinifi ehliyetin varsa yararlanamiyorsunuz.Bazi arkadaslar engelli park yeri sadece ortopedik engelliler icin diye yaziyor yonetmenlikte oyle biesey yok oyle birsey olsaydi.Ortopedik engelli park yeri diye belirtilirdi

ben dogustan spastik hastasiyim, b sinifi ehliyetim var, türkiyeye geldigim zaman ücretli park yerindeki bekcilerin cogu benden para almiyor.

Olması Gereken o bence engelli bireylerin park sorunu heryer yaşanmakta fakat Engel sınıfları bile ayrıştırılmış resmen B sınıfı ehliyetin varsa Engelli Park Kartı alamıyorsun.H sınıfı olması gerekir.Normal Vatandaş sana o yeri verir fakat devlet olarak o hakkı vermez engelli olabilirsin ama H sınıfı ehliyetin yok der

Üst Alt