Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü Kimlik Kartı almak için yapılması gerekenler?

ferat

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
T.C il sosyal hizmetler müdürlügü özürlü veri tabanı oluşturulması ve nüfus cüzdanına işlenmesi için istenilen belgeler

1- Saglık kurulu raporu özürlüler için Aslı, Aslı yoksa Hastaneden Aslı gibidir tasdikli )

2-Saglık raporunun 2 tane fotokopisi

3-Kimligin ASlı ve kimlik fotokopisi 2 adet

4-T.C kimlik nosu

5- ikametkag 2 adet

Bilgi hattı : 0312 418 66 62 / 143

kimlik kartını 1 hafta sürede veriyolar saygılar

nüfus cüzdanına işlenmesi için istenilen belgeler
özürün nüfus cüzdanına yazılması anayasaya aykırı olduğu gerekçesiye kaldırılmıştır.

1 haftada verdiklerini hiç sanmıyorum.en iyimser tahmine göre yeni engelli kimlik kartının çıkması 6 ay.

dün başvurdum 20 gün sonra gelin alın dediler

Yeni özürlü kimlik kartlarımı çıkıyor benim var zaten başbakanlığın verdiği.
Tekrar çıkarmama gerek yoktur heralde değilmi.

ben kaybettim kartımı yenisini nasıl çıkartırım bilgisi olan arkadaşlar yardım cı olursanız çok mutlu olurum saygılar ...

bulunduğunuz ilde sosyal hizmetler çocuk esirgeme müdürlüğüne gitmelisin. Oradan özürlüler dairesine.
Gereken belgeler isteyecekler tamamlarsan alırsın yenisini..

merhaba arkadaşlar benimde kartım yok bide yeni çalışmaya başladım vergiden muaf falan olmak gerekiyormuş bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?

Filiz, bu Özürlü Kimlik Kartı için vergi indirim şartı yok. Yukarıdaki belgelerle il/ilçe sosyal hizmetler müdürlüğünden alabilirsin...

engelli raporunun fotokopısı gecerlı oluyor mu yoksa noter onaylı mı gerekıyor

slm raporu aldığınız hastaneden aslının aynıdır diyerek onaylatın yeterli olur ,2 fotoğraf ve kimlik fotokopisi özürlü kimlik kartınızı alırken gerekli olan belgeler hayırlı günler.

Tekirdağ özürlü kimlik kartı hizmet sandardı

[FONT=Arial][FONT=Verdana]9:[/FONT]Özürlü Kimlik Kartı[/FONT]
[FONT=Arial]Özürlüler Veri Tabanı Oluşturulmasına ve Özürlülere Kimlik Kartı Verilmesine Dair Yönetmelik Madde 7-[/FONT]
[FONT=Arial]1)Dilekçe[/FONT]
[FONT=Arial]2)Sağlık Kurulu raporunun aslı veya onaylı örneği[/FONT]

[FONT=Arial]15 Gün[/FONT]​

ben 2004 te haydarpaşadan rapor aldım özürlü kartımı kaybettim aslıda yok hastane dedi raporum sürekli ama hastaneler vermiyor ne yapmam alzım vergi indirimi aldım yeni onla alabilirmiyim acaba yüzde 47 vergi indirmim

ben almadım hiç lazımda olmadı soranda olmadı al diyende, normal kimliği alıp özürlüdür diye yazan bişey veriyorlar :s

benim özürlük kimlık kartım yok ama nufus kağıdımın arkasında engel oranım yazıyor. maçlara falan girmekte sorun yaşar mıyım acaba ?

gecen hafta özürlü kimlik kartı icin muracaat ettim ve haftaya gel dediler,bildigim kadarı ile uzun bir sürec yasanmıyo...gerekli belgeler,nufus cüzdanı fotokopisi,2 adet fotograf,almıs oldugunuz özürlü raporunun fotokopisinin aslı gibidir mühürlü ve imzalı olması....

esen kalın..

sekobaba;

Sorun olacağını sanmam, eğer kimliğinizde engelli şeklinde yazıyorsa problem olmaz. Siz yine de engelli kartı almaya çalışsanız daha iyi olur. ;)

H sınıfı ehliyet için geçen hafta rapor aldım o işe yarar mı? Özürlü kartı almak için falan:confused:

Üst Alt