Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü kimlik kartı çıkarmak için yeni rapor alınması şart mı!?

avhva

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

ben kifoskolyoz hastasıyım. 1999 yılında Haseki Hastanesinden vergi indirimi için %45 oranında rapor aldım. bu yıl özürlü kimlik kartı için başvurmak istedim fakat raporumun eski olduğunu ve tekrar rapor çıkarmam gerektiğini söylediler. rapor üzerinde sürekli ibaresi bulunmasına rağmen yenilemem gerekiyormuş. sistem bu tarihi kabul etmiyormuş. tekrar rapor çıkarmam gerekiyor mu ve en kolay nasıl halledebilirim?
yardımlarınızı rica ediyorum.

Yasal olarak yeni rapora gerek yok, ama kurumlar ve çalışan memurlar yeni rapor olmadan işlem yapmıyor.

Not: Daha önce özürlü kimlik kartı almışsanız ya da nüfus cüzdanına işletmişseniz, yani sisteme girişiniz olmuşsa, şimdi yeniden rapor çıkartmanıza gerek yok.

evet yasal olarak yeni rapora gerek yok ama malesef ülkemizde yasalar pek işlemiyor. yeni rapor almak şart oldu galiba. umarım zorluk çıkarmazlar. bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

benimde 2006 tarihli sürekli ibareli %40 oranında raporum var + nufus cüzdanımın arka yüzünde %40 özürlüdür yazıyor ancak sosyal hizmetler memuru benden yeni tarihli sağlık kurulu raporu istiyor mahkemeye versen 3-4 yıl sürer mahkeme dışında hakkımızı başka usulde arayamazmıyız bilgi verirsen seviniriz aturan boğa kardeşim

Nüfus cüzdanının arkasında sakatlık oranı yazan veya daha önce özürlüler idaresi başkanlığının vediği özürlü kimlik kartını almış olan kişilerden rapor talep edilmez.
Aksi hareket edip yeni rapor isteyen memur ya bilgisizliğinden ya da edepsizliğinden öyle bir talepte bulunmuştur. Hiç uğraşmadan doğruca müdüre çıkın...

bu başbakanlık kartı hiç bir işe yaramıyor

bu başbakanlık kartı hiç bir işe yaramıyor bence hiç ugraşmayın :)))):p

benım özurlu kımlık kartım var vergı ımdırımı ıcın rapor cıkarmadan onu götursem olurmu bana bı faydası olurmu
eskı raporumda ve özurlu kımlık kartımda özuru devamlıdır deyı yazıyo

sevinç kök,

tamda benim merak ettigim bir soru acaba oluırmu

Sayın Kenan DAĞ;

Genel Müdürlüğümüz resmi internet sitesine gönderilen 01.06.2009 tarihli özürlülere kimlik kartı verilmesi konusundaki elektronik posta iletiniz değerlendirilmiştir.
16.07.2006 tarih ve 26230 sayılı “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurul Raporları Hakkında Yönetmelik”in “Kazanılmış Haklar” başlıklı Geçici 1. Maddesinin (ç) bendi uyarınca; 06/2/1998 tarihli yönetmelik doğrultusunda tanzim edilen sağlık kurulu raporları geçerliliğini korumaktadır.
Bununla birlikte; 19 Temmuz 2008 tarihli ve 26941 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Özürlüler Veri Tabanı Oluşturulmasına ve Özürlülere Kimlik Kartı Verilmesine Dair Yönetmeliği”nin Geçici 1 Maddenin (1) inci fıkrasının (b) bendinde uyarınca; Özürlüler Veri Tabanı Oluşturulmasına ve Özürlülük Bilgisinin Nüfus Cüzdanında Yer Almasına Dair Yönetmelik Uyarınca nüfus cüzdanlarına yazdırılan özür oranını gösteren ibare geçerliliğini korumaktadır.
Bu nedenle özürlü kimlik kartı çıkarılması hususunda mükerrer işlem yapılmayacağından, nüfus cüzdanında yer alan “özürlü” ibaresinin iptal edilmesi gerekmektedir.

Özürlü Bakım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı

sevinç ..,eski raporun tam teşeküllü bir hastaneden almış isen , tekrar rapor alman gerekmeyecek ama mal müdürlüğü yenisine ihtiyaç duydugu zaman seni istedigin hastaneye sevk eder zaten, ben eski raporumlan vergi indiriminden faydalandım çünkü ve başka bir arkadaşıda raporu uygun görmeyip hataneye sevk etti

Benim Raporumda sadece istihdam işaretli kimlik kartı cikartabilirmiyim .

Üst Alt