Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü kimlik kartı olsa da Evde Bakım aylığı için rapor isteniyor mu?

yelpaze

Aktif Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
1
başbakanlıktan aldığım özürlü kimlik kartım var. burada özür oranım %60. süreklilik süresi ise SÜREKLİ. kullandığı cihazlar yerindeyse TEKERLEKLİ SANDALYE yazıyor. buna rağmen tekrar sağlık raporu almam gerekiyormu. TEŞEKKÜRLER

evet yeniden sağlık raporu almalısın. ve alacağın yeni raporda ''evde bakım gerekir'' ibaresi olması şart... ayrıca evde kişi başına düşen her türlü gelir 363 tl'yi geçmemesi lazım.

bağ-kurdan malulen emekliyim. eşim ve lise talebesi oğlumla yaşıyorum. benim özürlü plakalı aracım var. eşiminde arabası var. ama evimiz yok eşime babasından miras kalan tarla falan var ama daha üstüne almadı. bunlara rağmen bakım ücreti verirlermi maaşım 650 lira civarında. İLGİNİZE ÇOK TEŞEKKÜRLER.

gelir kriterleriniz uyuyo. ama iki araba olunca biraz zor gibi gözüküyo... araba bir olsaydı sorun olmazdı.

%51 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporunuz varsa, bakıma muhtaçlık kriterlerine uygunsanız ve gelir hesabına gore kişi başına düşen aylık gelir 363 TL'yi geçmiyorsa il/ilçe sosyal hizmetlere evde bakım aylıgı için başvurabilirsiniz. Gelir hesabının nasıl yapıldıgını gormek için şurayı iyice inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Tarla ve arabalardan gelir elde etmiyorsanız sorun olmaz. Ama iki araba sözkonusu olunca yaşam koşullarınızla beyan ettiğiniz gelir durumunu iyice araştırırlar. Eğer gelir sorgulamanız sonucunda aylık size düşen gelir 363 TL'yi geçmiyorsa sorun olmaz yine. Yalnız başvuru yaptıktan sonraki süreçte tarla eşinizin üstüne geçerse bunu da sosyal hizmetlere bildirmeyi unutmayın. Kurum gelir sorgulamasını yapar zaten. Eğer tarladan bir gelir sözkonusu olursa bunla birlikte kişi başına düşen gelir yine 363 TL'yi geçmiyorsa sorun olmaz.
Siz başvurun sosyal hizmetlere, zaten onlar sizi bilgilendirirler.
http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Üst Alt