Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü Kimlik Kartı vergi indirimi ya da emeklilik için kullanılabilir mi?

E.KOMŞUCU

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Sayın OturanBoğa ve diğer arkadaşlarım.Başbakanlık özürlüler idaresi başkanlığının vermiş olduğu "özürlüler için kimlik kartı"gelir vergisi indirimi ve malülen emeklilik işlemlerinde kulanılıyormu?teşekkürler..

Hayır. O kart hiç bir işinize yaramaz.

Vergi indirimi için defterdarlığa, malulen emeklilik için ise doğrudan SGK sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler. Oradan alınacak rapor belirleyici olacak.

Teşekkür ederim.1996 ocakta bir gözüm hiç görmediği için %40 sürekli yazan sağlık kurulu raporu aldım. 1996 mayısında ssk lı olarak özel sektörde özürlü işçi kapsamında çalışmaya başladım. Emeklilik şartları için sgk ya gittim. Gelir vergisi indiriminden faydalanıp faydalanmadığım soruldu. Ben faydalanmıyorum...

Faydalanmasamda malülen emekli olamam mı? Veya bu şartlar altında ne zaman emekli olabilirim? 1996 daki sürekli %40 yazan raporu istemiyorlar. 2006 tarihli yazan rapor istiyorlar. Eski raporumun yenisinin alınmasında bir faydası olur mu?

NOT: raporum %40 sigortaya ilk girişimden önce..

Maalesef 2006'dan önce defterdarlığa başvurup vergi indirim hakkı elde etmediğiniz için şimdi bu sıkıntıyla karşı karşıyasınız.
Bir gözün görmemesi haline artık %25-30 oranında rapor veriliyor. Bu da hiç bir işe yaramıyor tabii. Şu anda %40 ve üzerinde rapor alamadığınız için erken emekli olamıyorsunuz... Bu konuda yapabileceğiniz hiç bir şey yok maalesef. Yeni tarihli %40 ve üzerinde rapor ve ona karşılık vergi indirim hakkı elde etmek şart. Bu olmadan emeklilik imkansız.

Yapabileceğiniz tek şey şu minvalde hukuki süreç başlatmak olabilir: http://www.engelliler.biz/forum/huk...usurduler-emekli-olamazsin-dediler-hukuk.html

Not: Malulen emekli olmak ile işgücü kaybından dolayı (vergi indirim hakkı elde edip) erken emekli olmak apayrı iki şeydir. Siz zaten malulen emeklilik şartlarını taşımıyorsunuz. İşgücü kaybından dolayı erken emeklilik içinse yukarıdaki durum söz konusu.

Sizi böyle uğraştırdığım için özür dilerim.Ben diğer rahatsızlıklarımla beraber %40 rapor alırsam,malülen emeklilikmi yoksa iş gücü kaybından dolayı erken emeklilik şartlarındanmı yararlanabilirim?aralarında emekli maaşı farkı varmıdır?

Ben 2002 de rapor için başvurduğumda doktor eski raporunu niye getirmedin demişti.Kurulda ise başkan beni işsiz sanmış %58 rapor vercem sana demişti.Diğer doktorda arkadaş 193. maddeden rapor istiyor dedi.o zaman başkan oranı 32 ye düşürdü sen daha gençsin biraz daha çalış dedi.Bu iki raporun işleniş prosüdürleri daha önce farklıydı.şimdide aynımı yoksa birleştimi?.yani tek rapor olarak.193 ten olan rapor 3-6 ay arası geliyordu.

işsizlik için olan hemen veriliyordu.193 ten olan rapor Ankara ya gidiyordu sanırsam.Ben tam teşekküllü bir devlet hastanesinden sürekli %40 iş görmezlik sağlık kurulu raporunu (aynı gün içerisinde verilen)alırsam vergi indirimi ve emeklilik işlerinde kullamabilirmiyin.?

TEŞEKKÜR EDERİM.

Ben 2006 dan önce defterdarlığa vergi indirim hakkı için başvurdum.o zaman ve şimdide halen elimde aslı gibidir kaşeli %40 sürekli ibareli raporum vardı.fakat bana sormadılar daha önceden sürekli raporun varmı diye.benimde aklıma gelmedi.gittim yeni rapor çıkarttım.Ankara dan %32 geldi.şimdi 2006 da çıkan özürlüler için verilen sağlık kurulu raporlarının ölçütü kanununun 13. maddesinin 4.bendinde raporunda sürekli ibaresi varsa ömür boyu geçerlidir yazıyor.benimkide sürekli niye halen daha yeni rapor istiyorlar?elinde sürekli yazan rapor varmı diyede sormuyorlar.var sürekli %40 yetmiyormu bunlara?klimaların karşısında bizden kesilen vergilerle keyf yapıyorlar.gelenle ilgilenmeyip baştan sağıyorlar.buralardada özürlü arkadaşlarımızın çalışmasını istiyorum.

hastanelerde bu işlerin daha duyarlı olması için ayrı klinik yada ayrı özürlüler hastaneleri kurulmasını istiyorum.1993 te sağlamken aldığım sürücü belgemi yıllarca özürlüsün diye vermediler.ve yıllarca özürlüsün diye çalıştığım yerde sendikaya almadılar.sonra özürlülük haklarımı kullanmak istediğimde de sen sağlamsın dediler.ama özürlü statüsünde çalıştırdılar.sağlam bir işçiden daha çok verimliydim hemde.lütfen bir yorum getirin.yardımcı olun.buraya yeni üye oldum konu nasıl açılır onuda bilmiyorum hep aynı konu üzerine yazıyorum.özür dilerim.

eeee burası türkiye .bundan daha ıyı yorum olurmu bilmiyorum.

Malulen olamazsınız, %40 ve üzeri alırsanız, işgücü kaybından dolayı erken emekli olursunuz.

Defterdarlığa gitmeli, vergi indirim hakkı elde etmek için başvurmalısınız. Onlar sizi hastaneye sevk edecekler. Süreç sonunda %40 ve üzerinde rapor alırsanız ne ala...

Mahkeme gidin hastanenin verdiği raporu görmeden düşüremezler

Üst Alt