Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü kimlik kartım ile vergi indiriminden yararlanabilir miyim?

sametcan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba,arkadaşlar ben yeni üyeyim,siteyi çok faydalı buldum aranıza katılmaya karar verdim ,hepinize iyi bayramlar.

bende doğuştan kalça çıkığı var, 2003 yılında defterdarlık aracılığıyla heyete girdim ankaradan bana %30 geldi vergi indiriminden faydalanamadım. işkur aracılığıyla tekrar girdim %44 verildi.
ben hastaneden 44 lük raporu aldım,belediyeden pasomu aldım,işkurda özürlü olarak özel bir şirkete girdim çalışıyorum. sosyal hizmetler il müdürlüğüne başvurdum özürlü kimliğimi aldım.
daha önce defterdarlığa gittim raporu onaylatmak için yeni rapor getir demişlerdi kimlik kartını başbakanlık özürlüler idaresi onaylıyor şimdi ben kimlik kartımla vergi indiriminden faydalanabilir miyim.
teşekkürler.

%44 aldığın hastaneye sevk alıp gitmen gerekiyor kimlik kartı ile olmuyor malasef onu süs olarak yanımız da taşıyoruz indirimlerden faydalanmak için gösteriyoruz o kadar yani özürlüler daire başkanlığı bu sorunları henüz çözemedi
senin yapacağın yeni raporunla %44 aldığın hastaneye sevk alıp gidip tekrar çıkartman vergi indirimini yapman daha detaylı bilgi için oturan boğa nickli arkadaş yardımcı olacaktır .

Şuan elinizde bulunan %44 lük raporunuzu ne zaman aldınız..

%44 lük raporumu 2003 yılında aldım, kimlik kartımı 2010 yılında aldım,ilginiz için çok teşekkür ederim.

sayın oturanboğa merhaba,
ben 14.04.1964 doğumluyum doğuştan kalça çıkığı var askerlik yapmadım askeri hastane bana %58fl ye uygun diye rapor verdi,ben 01.04.1980 de sigortalı çalışmaya başladım ama özürlü olarak değil,yıllar sonra 2003 yılında defterdarlık vasıtasıyla heyete girdim maliye bakanlığı bana cevabında %30 dedi vergi indirimi olmadı,tekrar işkurdan gittim hastane %44 verdi, aynı sene içinde.ben gidip raporu hastaneden almamıştım 2010 yılında aldım ve özürlü sıfatıyla özel bir şirkete girdim çalışıyorum,tekrar defterdarlığa gittim raporu onaylatmak için ama memur kişisel olarak tekrar heyete gir yeni raporu getir dedi bende rapor düşer diye girmedim şu an 1850 günüm var benim emeklilik işim nasıl olur bana bilgi verebilirmisin,teşekkürler.

2006 sonrasında (İşkur vb.) bir kurum sevki ile alınan %40 ve üzeri orana sahip raporunuz varsa, defterdarlık bunu kabul etmek zorunda.

raporumu 2003 yılında aldım devterdarlık şimdi diyor, vergi dairesi başkanlığına başvurmanız gerekiyor.bu birşey varkettirirmi

2003'te alınan rapor kabul edilmez. Defterdarlık sevkiyle hastaneden yeni rapor almalısınız...

işkurdan özürlülük oranı ögrenmek için sevk aldım 2012 ylında ben şimdi malulen emekli oldum sgk saglık kurulundan iki yıl kontrol verildi daha sonra malulen bozulursa çalışmıyorum şimdi işkurdan aldım özürlülük oranı yüzde 70 iki yıl sonra vergi indirimden yarlanırmıyım vergi dairesi rapor istermi benden

daha önce vergi indiriminden yararlan madı isen raporun 2006 önce ise isterler tekrar hastaneyesev ederler işe başlamanız kaydıyla

sayın oturan boğa,ben 2003 te aldığım raporu onaylatmak için defterdarlığa gittim ordaki memur bana dediki tekrar hastaneye git ve kişisel olarak heyete gir aldığın raporu getir biz onaylattıralım dedi,yani kurumdan değil şahsi olarak heyete gir dedi.sizce nasıl olur.teşekkürler.

olur şahsen terkrar randevu alıp heyete girmeniz %40 ve üzeri almanız gerek alacagınız yeniraporuda kabul ederler calışı yorsanız?

Üst Alt