Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü kimlik kartım var. Rapor çıkartmak için ücret ödeyecek miyim?

2f1b

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba.

benim %80 raporum var hastalığım gözlerimden ama tekrardan raporumu yükseltmek için bir devlet hastanesinde rapor çıkarmak istiyorum engeli arabası almak için özürlü kimik kartımda var ördenmek istediğim bu kimlik kartı sayesinde ücret ödemeden rapor çıkara bilirmiyim,acaba

teşekkürler.

engellilerden rapor parası alınmıyor isterlerse göster sorun olmaz

Mehmet ,
Siz kendiniz araba kullanmanız için ilk önce ehliyet almanız gerekli gözlerinizden % 80 oranında raporunuz var ise ehliyet almanızda zor gibi... ancak % 90 ve üzeri rapor alır iseniz aile bireylerinin kullanacağı bir araba alabilirsiniz ve o arabayı siz kullanamazsınız.

ehliyeti aldım yıllar önce orda problem yok sadece h ehliyettine dönücek okadar ondanda bir sorun çıkacağını sanmıyorum tek sorunum ehliyetimin alkolden bağlı olması ay sayıyorum :) sonrada vergi diresinden yazı almak kalıcak okdar.

Görme sorunları yaşayan engelliler ÖTV muafiyetinden faydalanamaz ÖTV muafiyetinden faydalanmak bedensel engellilere mahsustur. Siz ÖTV muafiyetinden faydalanarak araba alamazsınız.

peki raporumu % 90 raporum olsa bir sorun olmaz alabilirm dimi ? ilker bey yeniden bir rapor çıkartsam yani % 90 civardı ?

% 90 oranında rapor alır iseniz bu kezde alacağınız arabayı siz kullanamazsınız.. % 90 görme sorunu yaşayan birey nasıl araba kullanacak lütfen biraz mantık kendinizi düşünmüyor iseniz çevrenizi düşünün zaten siz rapor için müracaat ettiğinizde hastane trafik e de bildirecek ve Büyük ihtimal ile ehliyetinizde iptal olacak.

Üst Alt