Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü Kimlik Kartımı yenilemek için yeniden rapor istemeye hakları var mı?

ceydo

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2001 yılında Ankara Numune Hastanesinden almış olduğum %40 rapor ile Başbakanlık Özürlüler İdaresinden Özürlü Kimlik Kartı almıştım. Özürlüğ kimlik kartım biraz hasar gördüğü için bugün kartımı yenilemek için Sosyal Hizm.İl Müd. gittim ve durumu anlattım. Eski özürlü kimlik kartımıda gösterdim. Verdiği cevap şuydu "Biz yeni kimlik kartını verirken çoğu kişiden yeni Sağlık Raporu istiyoruz. Siz 1 hafta sonra gelin duruma göre bakalım" dedi.

Bu ne demektir anlamadım. Tekrar özürlü raporumu isteyecek yoksa benden? Tekrar Özürlü Raporu almadan alma imkanımız yokmu? Ayrıca Yeni Özürlü Kimlik kartı alan varmı? Yeni kart nasıl eski Özürlülüler idaresinin kartı gibi sert baskımı, yani ehliyet gibi kaliteli baskı mı?

Raporunda surekli ibaresi bulunmuyorsa zaten yeni rapor isteme hakki var.Ayrica 2006 daki yonetmelik degisikliginden oturu surekli raporlardada tekrar isteme haklari olustu.2006 dan sonraki surekli alinan raporlarda da sadece maliyenin emeklilik icin rapor isteme hakki ayri bir kanunla duzenlendi diger butun kosullari elindeki surekli raporla talep edebilirsin verilmezse dava acip hakkini soke soke alabilirsin.Mahkeme raporun kullanim amacini bahane gosterip dava dusurmeye calissa bile avukatin is bilen biriyse kazanirsin.

Raporda Çalıştırılamayacağı iş alanları bölümü var orda yazan şu "Hayati tehlike arzetmeyen işlerde çalışır, Hastalığı süreklidir." Raporun kullanım amacı bölümünde " Sakat işçi olur, Özürlü kimlik kartı alır." yazıyor. Raporda ayrıca Süreklidir yazan bi kutucuk "X" ile işaretlenmiş. Yani süreklidir var demekmi bu acaba? Raporu 2001 yılında almıştım. Bakalım haftaya yine gideceğim inş. bi sorun çıkartmazlar.

hayır öyle bir haları yok raporunun orjinali elinde varsa götürürsün eğer yoksa fotokopiside olur aldığın hastaheneye götürür orjinal geçerli diye kaşe vurdurursun götürür onlara verirsin kartını alırsın ben aynen böyle yeniledim.

Özürlü kartını Engelli olarak değişdiren varmı.....

eşimin başbakanlık engelli kartını yeni çıkardım 1 ay oldu 2006 tarihli sürekli ibareli yalnız raporun fotokopini sosyal hizmetler kabul etmedi ya noterden aslı gibidir yada aslını istiyorlar notere 20 tl verip aslı gibidir yapıp kurumu verdim 15 gün sonra gidip teslim aldım,sizden kesinlikle tekrar rapor isteyemezler işi bilmeyen memura denk gelmişsiniz genelge var insallah arkadaşlar o genelgeyi buradan yayınlarda sizde bir çıktısını alır o memurun gözüne sokarsınız

Üst Alt