Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü kimlik kartımla vergi indirimi için başvurabilir miyim?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
selam benim başbakanlıktan alma yüzde seksen iki oranlı kimlik kartım mevcut bu kartla maliyeye özürlü indirim için başvurabilirmiyim
saygılarımla

Kesinlikle hayır. Ya bir kurum sevkiyle yakın tarihli rapor olmalı ya da defterdarlık sevkiyle yeni rapor almalısın...

Maliye ve ona bağlı kurumlar, herzaman tam teşekküllü bir hastaneden alınmış olan yakın tarihli raporla işlem yaparlar.

selam bülent bey malullen emekli maaşım kesildi elimde 2008 yılında devlet hastanesinden alınmış yüzde seksen iki oranlı sürekli ibareli raporum var bir yerde işbaşı gösterdim bu raporumla maliyeye başvuracagım özürlü indirimi için daha önce maliyeye raporu gösterdim bu raporun ğeçerli oldugunu raporla beraber işyerinden alınmış belgelerle ankaraya gönderip 10 gün içinde cevap gelir dediler

ordan cevap geldikten sonra ssk ya başvuracagım emeklilik için
ordan evraklar ne kadar zamanda gelir
2006 yılından sonra alınmış sürekli raporların geçerli oldugunu söylediler

saygılarımla

2008 tarihli "sürekli" ibareli rapor kabul görür.
Maliye'de en geç 60 günde işlem tamamlanır.

2006 tarihli %46 sürekli raporum var benimde vergi indirimi alamıyorum.almak istediğimde oran düşüyor ne yapabilirim. birde bu raporla sınavlara girmemde bir engel varmı.

16.07.2006 tarihinden sonra alınmış (daha doğrusu bu tarihte yayınlanan yönetmeliğe göre alınmış) raporun kabul edilme olasılığı var, öncesindeki raporlar kabul görmez.

Ama elinizdeki rapor "sürekli" ibareliyse, kamu sınavlarına girebilirsiniz... Bu konudki sorularınız için: Kamu Kurumları Sakat Personel Alımları

arkadaşlar aynı şey benimde başıma geldi büğün akraya telefon ettim belge istendiği sölendi ne gıbı belge ıstıyorlar işitme testı ve patolojı sonucu veya hastalıgın evresını mı

Tarafınıza gelen belgede ne eksik ise onları hazırlayacaksınız Eksik belgeleri hazırlamadan vergi ind. hakkı alamazsınız..

ankaradan maliyeden belge istemışler ne oldugunu daha bılmıyoruz benım süreklı ıbarelı raporum geçerlı degıl mı işitme testı ve patolojı hastalıgın evresının ne oldugu ıle ılgılı yaımı acaba yoksa yenı rapor mu istiyorlar benım raporum devlet hastanesınden alınma ve sureklı ıbarelı rapor yenı rapor ısterlerse ıtıraz edeyım mı

Ya arkadaşım tarafına o belge gelsin ne istiyorlar ise hazırlayıp yollarsın ..
Örnek: işitme sorunu var ise odyo testini ister..

selam ilker bey tamam benımde tahmıım işitme testı ve hastalıgın patolojı sonucu bıde hastalıgın evresını gösteren bı yazı tahmın edıyorum
cevabınız için teşekkur ederım

ilker bey selam ankaradan cevap geldi istenen bilğiler patoloji raporu,tümörün evresi , nüks metaztas olup olmadıgı,remisyonda olup olmadıgı ve her iki kulagın 500- 1000- 2000- 4000 hz dekiişitme sevıyelerını istemışler bu belgeler elimde mevcut elimdeki belğeleri versem olurmu dedım tamam dedıler yarın belgelerı verecegım inşallah hayırlısı ile kabul görür.
saygılarımla

ilker bey selamlar raporum sonucunu ankaradan telefonla ögrendim yüzde 82 olarak kulanabileceksınız dendı daha elime ulaşmadı emeklilik için başvuracagım ne gibi evraklar istenir oradan

Raporun Ankaradan defterdarlığa gelecek defterdarlıkta posta ile işyerine yollayacak, uyanıklık edip evrak defterdarlığa geldiyse eğer işveren defterdarlığa gidip vergi indirimi evrakını elden alabilir bu size bir ay gibi süre kazandırır.sonra bu indirim kağıdı ve işyerinden sigortayı sonlandırıp sigorta müdürlüğüne başvuruyorsunuz orada size bir form doldurtdurup size tahsis numarası veriyorlar posta yoluyla emekli dosyanız geliyor.Ben gecen hafta hallettim sigortadaki emeklilik işlemlerini ,postayı bekliyorum hayırlısıyla.

Üst Alt