Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Aslında saglık kurulu raporu yerine geciyo bir nevi kucultulup cebimize girmis hali fakat surekli saglık kurulu raporları bile Turkiyede bir hukum ifade etmeyip devamlı rapor cıkarıldıgı icin pek fazla bir ise yaramıyor.Sehirler arası ulasımda otobus firmalarına gosterip %50 indirim alma hakkına sahipsin mesela ama adamların keyfi isterse indirim yaparlar yani hemen hemen hersey keyfi bu ülkede eger meclisde yada saglam bir yerde dayın yoksa! )
5 yıl ugrasırsan mahkemeye ver bir bakmıssın omrun gecmis(ustelik bir suru harc masrafı vermissin) sitede bir suru arkadas var bu konuda problem yasayıp bakanlıga sikayet ettigi halde sonucsuz kalan!
arkadaslar olaylara bu kadar karamsar bakmayın sen hakkını aramasını bilirsen sonuca ulasa biliyorsun ben istanbuldan sivasa indirimli geldim sivas istanbul B B MACINA kartla girdim bu benim dayım oldugu anlamına mı geliyor bence sizde hakkınızı aramalısınız indirim yapmayan firmayı bulundugunuz yerdeki zabıta polis ve jandarmaya sikayet ettiginiz anda 500 tl ceza veriliyor bu yüzden hiç bi firma bunu göze alamaz indirimide yapar
ya arkadaşlar şimdi %42 engelli raporum var 2007 yılı sonlarında aldığım ankarada otobüs firması (memleketimin firması yani) gişede duran şahıs sinirli bir insanım sinir katsayımı yükseltti raporumun fotokopisini verdim(aslı gibidir) ibareli bunu kabul edemem kartın olacak falan tebliğde böyle falan filan zırvaladı durdu adamla tartıştım yani beni buna zorladı ver lan ozaman normal bilet kes adınıda ver dedim sert bir tavırla bu sefer baktım engelli bileti kesmiş nedir bu zorluk yani böyle bir saçmalığı ilk kez kendi memleketimin vede hep kendi memleketimin firmasında yaşıyorum firma sahibi yakinen görüştüğüm ve çoğu kez ücretsiz gidip geldiğim bir firma ama firma çalışanının tutumu insanı çileden çıkarak usülde haksız olan benmiyim o mu yoksa yasalarda mı yine saçmalıklar silsilesi
kendini bilmez birkac kişinin yaptıgı hataya kanmayıp her yerde hakkınızı arayın. arayın ve arayalımki hakkımızı bu gibi kendini ve haddini bilmez kişilere yedirmeyelim bende seyahatlerimde kartımı kullanıyorum şimdiye kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım karşılaşırsam neler yapacagımı cok iyi biliyorum pes etmeyelim arkadaşlar.. sevgiyle....
koca çorumlu;
haklısın arkadasım. metro firmasında calısan bır arkadasım wardı qitmek ıstedıqım yere metro firması yoktu. dedi arkadas yan taraftan al bileti qittim indirim yapmıyor dedım nasıl yapmazsın her firmada war filan yok dedı bizde dedi qiddim arkadası çağırdım metroda çalısan. dedım böle böle diyor??? hemen arkadasım itiraz eddi yönetmeliği çıkartırsa zor durumda kalırsın bızde burda calısıyoruz dedi ve %50 indirimli aldım hak ararsanaız yerıne qeliyo
Dostum sen bu kartı al yanında bulunsun. THY de bu kartı göstermeden indirim yapmıyorlar. Otobüs firmalarına gelince orda da mutlaka göstermek zorundasın. Çok defa yolculuk ettim her defasında da indirim hakkımı kullandım. İşe yarıyor kısacası.
Arkadaşlar ben şehirler arası sık seyahahat eden biriyim otobüs firmaları artık bu işin kolayını bulmuş tam bilet atıyorum 40 tl özürlü kimlik kartımı gösterince tam bileti 60 tl üzerinden gösterip 30 tl den satıyorlar biletleri bu ne iştir anlamadım
evet
bende aynısı arkadaş adıyaman istanbul normalde 65 tl ama uygulanan tarife 80tl ve 40 tl ye kesti bileti bana söylenen devletin bize verdiği fiyat bu diyolar anlamadım arkadaşım
arkadaşlar ben ilk önce hastaneye müracat ettim özürlü kimlik kartı alır diye bir rapor aldım ve sonra raporun aslı gibidir fotokopisini shçek e verdim aradan 2 ay geçti ve biz kendimiz gidip aldık şimdi bu kartın avantajları nelerdir yani tam olarak ne işe yarıyor