Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Özürlü maaşı alan kişi babasından Yetim maaşı da alabilir mi?
Yetim aylığı bağlansa da bu kez de gelir kriterini etkileyeceğinden 2022 aylığının kesilme ihtimali var, ailenin kişi başı aylık gelir durumuna bağlı gibi.
denizvmavii
144'deki memur halt etmiş!
2022 aylıkları alanlara yetim aylıgı baglandıgı takdirde 2022 engelli aylıkları kesilir.
2022 aylıgı ile yetim aylıgını aynı anda almak mümkün değildir mevzuata göre.
[FONT=sans-serif]Kalem bende sizinle aynı fikirdeyim...fakat görevli alabileceğimizi söyledi..ben onun yalancısıyım...
gerçi burası yeri değil ama yazmışken şunu da ekliyeyim...eve incelemeye gelen sydv görevlisi mart ayında 2022 yönetmeliğinin değişme ihtimalinin olduğunu söyledi..yani artık eskiden olduğu gibi 2022 bağlanması için sadece engellinin gelirine bakılacak dedi...[/FONT]
denizvmavii
144'teki memur sana yanlış bilgi vermiş. yetim aylıgı baglanırsa 2022 aylıkları kesilir.
bakanlar kurulunun Ocak'ta Resmi Gazete'de yayınladığı 2016 yılı programına baktım. sadece mart sonunda 65 yaş üstü yaşlılar için gelir kriterlerinde düzenleme yapılacak. bunun için de öncelikle kanun değişikliği gerekir. haliyle yönetmelikte de değişikliğe gidilir. vakıf görevlisinin anlatmak istediği budur.
65 üstü yaşlılar haricinde engellielr için gelir kriterlerinin değişeceğine ilişkin programda hiçbir şey göremedim.