selam öncelikle kendimi size biraz tanıtayım
adım: saruhan
yaş 35
diyaliz hastasıyım
4 aydan beri agır hastaydım hastaneden yeni cıktım
ve doktorların söyledigine gore ömur boyu dyaliz makinesine baglı kalıcam
bobregimin birtanesi yok diger bobregide tamamen durmuş
9 yaşımdan beri kimsem yok hayatıma tek başıma devam ediyorum
ailemi tanımıyorum tek başıma olmaktan mutluyum
hic evlenmedim bu yaşıma kadar kimseye muhtac olmadan yaşadım
şimdi bu hastalık sebebiyle calışamaz duruma geldim
doktorlar %90 özurlu raporu verdiler ama agır özurlu kısmında hayır yazıyor
yani % 90 hafif özurluyum rapor suresi suresiz yazıyor
cunku ömur boyu diyaliz haftanın 3 gunu gunde 4 saat diyaliz makinesine baglı yaşıycam
buraya kadar beni tanıdız az cok şimdi sorlarıma geciyorum
1. Evlensem özurlu maaşım artarmı?
2. 400TL. evkirası veriyorum özurlu maaşım ev kirasını bile karşılamıyor ne yapmamlazım özurlu maasımın artması icin ?
3. calışmadan dışardan kendim SSK'lı olsam kendi primimi kendim ödesem özurlu maaşım kesilirmi ?
4. ben yeni yeşilkart sahibi oldum. özurlu maaşımdan hastane ve ilac parası kesiliyormu? kesiliyorsa kesilmemesi icin ne yapmamlazım?
5. özurlu maaşı ile beraber vakıf muhtac maaşını beraber alabilirmiyim?
6. özurlu maaşını bırakıp vakıf maaşına gecebilirmiyim? vakıf maaşı özurlu maaşından 20TL Daha fazla ve her ay veriyolarmış
7. benim hicbir gelirim yok ustume ait bir cöp bile yok. bugune kadar hic sigortalı calışmadım hayatta tek başımayım özurlu maaşıyla gecinemiyorum ne yapmamlazım? kaymakamlıga gittim belediyeye gittim sosyal hizmetlere baş vurdum onlar biz bişey yapamıyoruz dediler. peki nereye baş vurayım diye sordum bilemiyoruz dediler.
benim ne yapmamlazım lutfen bana bir akıl verin ev kiramı veremiyorum ev sahibi evden atıcak nisan ayına kadar sure verdi sonra kiramı tam veremzsem evden atıcak
adım: saruhan
yaş 35
diyaliz hastasıyım
4 aydan beri agır hastaydım hastaneden yeni cıktım
ve doktorların söyledigine gore ömur boyu dyaliz makinesine baglı kalıcam
bobregimin birtanesi yok diger bobregide tamamen durmuş
9 yaşımdan beri kimsem yok hayatıma tek başıma devam ediyorum
ailemi tanımıyorum tek başıma olmaktan mutluyum
hic evlenmedim bu yaşıma kadar kimseye muhtac olmadan yaşadım
şimdi bu hastalık sebebiyle calışamaz duruma geldim
doktorlar %90 özurlu raporu verdiler ama agır özurlu kısmında hayır yazıyor
yani % 90 hafif özurluyum rapor suresi suresiz yazıyor
cunku ömur boyu diyaliz haftanın 3 gunu gunde 4 saat diyaliz makinesine baglı yaşıycam
buraya kadar beni tanıdız az cok şimdi sorlarıma geciyorum
1. Evlensem özurlu maaşım artarmı?
2. 400TL. evkirası veriyorum özurlu maaşım ev kirasını bile karşılamıyor ne yapmamlazım özurlu maasımın artması icin ?
3. calışmadan dışardan kendim SSK'lı olsam kendi primimi kendim ödesem özurlu maaşım kesilirmi ?
4. ben yeni yeşilkart sahibi oldum. özurlu maaşımdan hastane ve ilac parası kesiliyormu? kesiliyorsa kesilmemesi icin ne yapmamlazım?
5. özurlu maaşı ile beraber vakıf muhtac maaşını beraber alabilirmiyim?
6. özurlu maaşını bırakıp vakıf maaşına gecebilirmiyim? vakıf maaşı özurlu maaşından 20TL Daha fazla ve her ay veriyolarmış
7. benim hicbir gelirim yok ustume ait bir cöp bile yok. bugune kadar hic sigortalı calışmadım hayatta tek başımayım özurlu maaşıyla gecinemiyorum ne yapmamlazım? kaymakamlıga gittim belediyeye gittim sosyal hizmetlere baş vurdum onlar biz bişey yapamıyoruz dediler. peki nereye baş vurayım diye sordum bilemiyoruz dediler.
benim ne yapmamlazım lutfen bana bir akıl verin ev kiramı veremiyorum ev sahibi evden atıcak nisan ayına kadar sure verdi sonra kiramı tam veremzsem evden atıcak