Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü maaşı ile ilgili sorularım..?

SARUHAN

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
selam öncelikle kendimi size biraz tanıtayım
adım: saruhan
yaş 35
diyaliz hastasıyım
4 aydan beri agır hastaydım hastaneden yeni cıktım
ve doktorların söyledigine gore ömur boyu dyaliz makinesine baglı kalıcam
bobregimin birtanesi yok diger bobregide tamamen durmuş :(
9 yaşımdan beri kimsem yok hayatıma tek başıma devam ediyorum
ailemi tanımıyorum tek başıma olmaktan mutluyum
hic evlenmedim bu yaşıma kadar kimseye muhtac olmadan yaşadım
şimdi bu hastalık sebebiyle calışamaz duruma geldim
doktorlar %90 özurlu raporu verdiler ama agır özurlu kısmında hayır yazıyor
yani % 90 hafif özurluyum rapor suresi suresiz yazıyor
cunku ömur boyu diyaliz haftanın 3 gunu gunde 4 saat diyaliz makinesine baglı yaşıycam
buraya kadar beni tanıdız az cok şimdi sorlarıma geciyorum

1. Evlensem özurlu maaşım artarmı?

2. 400TL. evkirası veriyorum özurlu maaşım ev kirasını bile karşılamıyor ne yapmamlazım özurlu maasımın artması icin ?

3. calışmadan dışardan kendim SSK'lı olsam kendi primimi kendim ödesem özurlu maaşım kesilirmi ?

4. ben yeni yeşilkart sahibi oldum. özurlu maaşımdan hastane ve ilac parası kesiliyormu? kesiliyorsa kesilmemesi icin ne yapmamlazım?

5. özurlu maaşı ile beraber vakıf muhtac maaşını beraber alabilirmiyim?

6. özurlu maaşını bırakıp vakıf maaşına gecebilirmiyim? vakıf maaşı özurlu maaşından 20TL Daha fazla ve her ay veriyolarmış

7. benim hicbir gelirim yok ustume ait bir cöp bile yok. bugune kadar hic sigortalı calışmadım hayatta tek başımayım özurlu maaşıyla gecinemiyorum ne yapmamlazım? kaymakamlıga gittim belediyeye gittim sosyal hizmetlere baş vurdum onlar biz bişey yapamıyoruz dediler. peki nereye baş vurayım diye sordum bilemiyoruz dediler.
benim ne yapmamlazım lutfen bana bir akıl verin ev kiramı veremiyorum ev sahibi evden atıcak nisan ayına kadar sure verdi sonra kiramı tam veremzsem evden atıcak

1: Hayır, maaşınız artmaz..
2: Sizin maaşınız, % 90 raporunuzdan önce mi, sonra mı bağlandı? Eğer önce bağlandı ise yeni rapor oranınızla, bir dilekçe yazıp, başvuruda bulunursanız maaşınızın miktarı artacaktır, ama ne kadar artar bilemiyorum..
3: Evet, SGK'lı olursanız maaşınız kesilir..
4: Bilmiyorum malesef..
5: Alamazsınız..
6: Geçebilirsiniz, ama garantisi var mı vakıf aylığının bağlanacağının..?
7: En en en zor soru benim için.. Keşke bilseydim cevabını...

maaşım %90 raporumla beraber ilk baglandı
maaşımı arttırmak icin bişey yapabilirmiyim ?

Arkadaşım zor Allah sabır versin ama diyorsun ki ev kiramı ödeyemiyorum sonra diyorsun ssk primlerimi kendim ödesem çok tutarsızlık var.Bence sizin yapmanız gereken özürlü kadrosunda bir iş bulup çalışmak hem ssk nız yatar hemde maaşınızı her ay alırsınız asgari ücret 700 TL

SARUHAN;

öncelikle geçmiş olsun Allah tan şifalar dilerim..maaşınız %90 raporunuzla bir bağlandığına göre şuan yaklaşık 1000 lirayı ( 3 aylık ) biraz aşan geliriniz vardır,bunu artıramazsınız sabit verilen rakam bu

Merhaba Eğer aileden ölen varsa onlardan maluluk maaşı alman daha iyi olur çünkü yeni gelen kanunla birlikte yeşil kartlı hastalar özel hemodiyaliz merkezlerini kullanamıyor sadece devlet hemodiyalizini kullanabiliyor... Ve eğer Ankarada oturuyorsan Şahsi fikrim Aile ve sosyal poliıtikalar bakanlığı gidip konuşmak bi çare bulunur bi şekilde

scallwagm;
Ben ailemi hic tanımıyorum cocukluktan beri tek başımayım
ben istanbul beşiktasta oturuyorum
benim bu durumuma nasıl bir care bulabiriz yardımlarınızı beklıyorum

officer;
benim sorularımda tutarsızlık yok ben sadece aklımdaki soruları burda tek seferde sizlere sormak istedim hepsi bu
insanlara karşı hemen bukadar şupheci olmayın teşekkurler

Abicim mantııklı olan o zaman şu :)
1: Bağlı bulunduğun kaymakamlık valilik belediye başkanlığına gidip en üst seviye deki olan şahsiyetle birebir görüşüp yardım istemek
2:istanbulda olduğuna göre işkura gidip senin için yapıbiliceğin iyi bir iş seçmelerini ve maaş kriterini de görüşmelerinde yüksek tutarak kendine göre bi iş bulmaya çalışacaksın.. Burdaki kimse sana yardımcı olamaz zaten hepsi engelli insanlarız :)

scallwagm;

Selam
ben kaymakamlıga gittim
oturdugum yerin belediyesine gittim
sosyal hizmetler gittim bizzat muduruyle konuştum biz bişey yapamayız dediler
iş kura gittim kayıt yaptırdım raporum % 90 oldugu icin sana cok zor iş bulunur dediler
ve bacagımdan ameliyat oldum doktor haziran ayına kadar gunde 15 dakkadan fazla aykta kalamzsın dedi
sol koluma diyaliz icin fistur ameliyatı oldum koluma fistur takıldı sol kolumla ömur boyu yarım kilodan fazla bişey kaldırmam yasak
agır kaldırınca koluma taktıkları fistur duruyormuş...
Ben burdaki arkadaşlar akıl fikir olarak yardım istiyorum maddi yardım degil
bana akıl olarak ne yapabilirim nerelere baş vurabilirim nasıl cıkarım bu durumun icinden onu bilen arkadaşlar varsa yardımcı olsun lutfen

bana sorasanız kendinze uygun bi iş bulup diyaliz senasınızıda aksama almanız böylece hep iş hayatınız hen diyaliz hayatınız sıorunsuz ilerler hayatınızı alacagınız özürlü maaşı ve gelecek yardımlarla bi yere kadar sürdürebilirsiniz.

2022 aylıgım nezaman baglanır kesın olarak?

Evraklarımı sorguladım buşekilde cıkıyor bunlar nedemek oluyor?
aşagıdaki resimler var onlara bakın lutfen
kesin olarak özurlu maaşım nezaman baglanır ev sahibi evden cıkartıcak kira vermem lazım acil

1. resim
4zpss.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. resim
4zptr.jpg

Saruhan, sen zaten 2022 aylıgı aldığını soylemişsin. Yoksa 2022 aylıgı almıyordun da yeni mi başvurdun?
yoksa yine yukarıda 2022 aylıgını yükseltmekten bahsetmişsin. Yoksa bunla ilgili olarak 2022 aylıgının yükseltilmesi için mi başvurdun?
BU konuyu önce tam olarak açıklığa kavuşturur musun lütfen?

Bu sorularımı cevaplarsan daha fazla yardımcı olabilirim yoksa tabloya bakarak kesin bir yargıda bulunmam zor.

Saruhan, kaymakalıktan muhtaçlığın onaylandı mıydı peki? Muhtaç oldugun konusunda karar çıktı mı?
Evrakların Ankara'ya gönderilmiş mi? kaymakamlıktan seni bu konuda bilgilendirdiler mi hiç?
Evrak takipten bu bilgilerle bişi anlamak zor. Ama anladıgım kadarıyla evrakların tamamlanıp Ankara'ya gönderilmiş gorunuyor. Bunu teyit ettin miydi kaymakamlıktan?

Bir de şu an ne ile geçiniyorsun peki? 2022 aylıgı da almadıgına göre?

1 ay önce aradılar kaymakamlıktan özurlu maaşına hak kazandınız dediler.
bana 3 aydır ev sahibim bakıyor yemegimi elektirik su paramı ve ev kirası almıyor özurlu maasım baglanana kadar ama surekli beni gordugunde dedigi laf şu oglum ben emekli insanım artık devlet baksın sana neden devlet sahip cıkmıyor sana diyor ben mayıs ayına kadar bakabilicem sana dedi 2 gun önce

Tamam ablacım. O halde evrakların Ankara'ya gönderilmiş. Çok yakında işleme alınır. Yine de sen şu telefonlardan ara işlemini hızlandırmalarını rica et:
PRİMSİZ ÖDEMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ : 0312 458 12 05 -10- 15- 20--- 0312 458 11 54 - 55-56-57-58
Zaten kaymakamlık da hızlandıırlmasını istemiş olabilir senin durumundan haberdarsa.

Ayrıca ALO 144'ü ara. Tüm sorunlarını anlat:http://www.aile.gov.tr/tr/html/169/ALO+144+Sosyal+Yardim+Hatti
verdiğim bulinkte yazanları dikkatli bir şekilde oku ki ona göre anlat derdini.

Gelişmelerden lütfen haberdar et.

öncelikle cok tesekkur ederim ilgin alakan icin
kaymakamlık durumumu cok iyi biliyor
umarım bu hazıran ayında bende 2022 aylıgımdan para alırım
yoksa sokakta kalıcam ev sahibine para veremezsem yuzde yuz :(
verdigin telefon numaralarını pazartesi arıcam ilk iş olarak allah ne muradın varsa fazlasıyla versin

Soskakta kalman söz konusu olmaz rahat ol:) Öncelikle burada anlaşalım. İşin o noktaya geleceğini sanmıyorum. 2022 aylıgın yakında baglanacaktır ablam oldu mu? İçin rahat olsun.

Üst Alt