Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü maaşı ve evde bakım parası için gelir şartı kaldırılsın diye imza topluyoruz

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Engelli bireylere maaş yada evde bakım parası verilmesi için ailenin gelirinin, her aile bireyi için çok düşük rakamların altında kalması şartı aranmaktadr.Sosyal bir devlet olmanın gereğini, bu şartın kaldırılması en kötü ihtimalle iyileştirilmesi ile yerine getirilmesini talep ediyorum.Böylece daha fazla engelli bu haktan yararlanabilecek ve sürdürülebilir ekonomik şartlara kavuşabilecektir.
Bu metni http://www.basbakanlik.gov​.tr/Forms/Bimer/pApplicati​onEntry.aspx
adresine gönderiyoruz.

Çok doğru bütün herkes bu konuyla hassayetle yaklaşmalı, maaş almak için gerekli mali şartname ÇOK ÇOK ağır, Peki bu vasilerin geleceği ne olacak ?

300 bin civarında aile bu haktan faydalanıyor ancak bu sadece günü kurtarmaktan ibaret, Vasileri ( anne/baba vb) gelecekte çok büyük sıkıntılar bekliyor çünkü bakım maaşını almak için uymaları gereken zoraki bir mali şartname var ortada.

Üstelik bakım maaşının belli bir ödeme günü olmadığı gibi ödemeler 5 inci hatta 6 ınci haftaya dahi sarkmakta, buda aileleri daha da borç batağına sürüklemekte.

Bu kanunun çok acil iyileştirilmesi gerekli. Sayın Başbakan bu konuda seçimlerde iyileştirilme yapılacağını söylemişti, İnşallah yakın zamanda gerçekleşir.

bu haklı çağrınızda arkanızdayım.kişi başı gelir durumunu 50 yada 100 lira geçiyor olmamız ve bu yüzden maddi durumumuzun iyi sayılması hoş bir durum değil.biten sosyal yaşantımızı saymıyoruz bile.kızım c5 omurilik felci seviyesi yüksek ,ter bezleri çalışmadığından sıcaktan çabuk bunalıyor ve evden çıkmak istemiyor.denize,pikniğe gidelim diyoruz hep gönülsüz oluyor.kim ne derse desin bütün aileler bu maaşı hak ediyor.umarım kriter kalkacak söylentisi doğrudur.

babamın maaşı sınır a geçio olabilir. bizler ayrı bireyiz.o maaş benim gelirim değil ki

hadi herkez meil ztsın ben attım
tüm kurumlara meil atın

hadi arkadaşlar göreyim sizi lütfen 2 dk zaman ayırıp gönderin.
bazıları tc kimlik no larını yazmaya çekiniyolarmış.
arkadaşlar korkmayın. bu sadece kampanya

Duyarlı arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Gelir şartı kaldırılsın yada ücret oranı genişletilsin diyoruz. Öyle durumlar oluyor ki, geliri 10 lira aştı diye bu maaştan yararlanamayanlar oluyor.

ben gönderdim bütün arkadaşlarımıda göndermeye davet ettim

slm arkadaşlar göndermeye göndeririz ama gayleye alırlarmı rasgele bi yazıp göndermek olmazki yanlış anlamayın güzel bi dilekçe örnegi gibi bi yazı çıkarılsın herkes kendi adını yazsın beni yanlış anlamayın lütfen ben böyle düşünüyorum bekliyorum görüşrüz..

arkadaşım baştaki yazıyı gönderecen zaten facede bu konuda bi site var şu ana kadarda yaklaşık 2.500 kişi bu meili gönderdi gayeye alsınlar almasınlar ne kaybederiz

ben yolladım 7 ay uğraştıktan sonra 3 ay aldım evde bakım parasını maaşım 10 lira sınırı aştım diye kesilmişti

Evet facebookda olan sayfa bizim sayfamız, biz elimizden geleni yapalım da, tabi diğeri devlete kalmış, yaparlar yada yapmazlar bilemeyiz. Hele ki, bilgeadamın yazdığı gibi, 10 lira geçti diye maaşlarının kesilmiş olması gerçekten çok acı. Gelir orananı sınırsız olmasa bile makul bir rakam olmalı diyoruz. Hepimiz için hayırlısı olur inşallah. Dilekce örneğini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz, önemli olan aynı içerik olması.

arkadaşlar bende yolladım tekrar cvp gelen varmı bilgi amaçlı..

Arkadaşım cevap gelmiyor.mesajın aile ve sosyal politikalar bakanlığına gidiyor

Merhaba,

Benim babam geçirdi kaza sonrası, bacağı sol bacağından, kalçasının 15 cm aşağısından ampüte oldu,şeker ve ülserit gibi başka sağlık problemleride var.Babam emekli,ve evde 3 kişi yaşıyor.650 tl gibi bir maaşı var.kredi borçlarından dolayı bunun 300 tl si kesiliyor.evi var ama başka bir geliri yok.bakım parası alabir mi?yardımınızı ve yönlendirmelerinizi rica ederim.Çok zor durumdayız...

arkadaşım formda Yapacağınız Müracaata Cevap İstiyor Musunuz? die kutucuk var orayı işaretleyince cvp gelmiyormu onu sormak istedim..

Bende attım. Cevap olarak BİMER de Başvuru Tarihi;Gönderen KurumGönderme TarihiAlan KurumDilekçe HakkıBİMER03.08.2011İZMİR VALİLİĞİDilekçe HakkıİZMİR VALİLİĞİ04.08.2011MENEMEN KAYMAKAMLIĞIDilekçe HakkıİZMİR VALİLİĞİ04.08.2011SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜDilekçe HakkıMENEMEN KAYMAKAMLIĞI05.08.2011SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI diye sonuçlar geldi. Şimdi ne yapmamız gerekli, ne anlama geliyor aydınlatır mısınız? Selamlar.

bana mektup geldi aynen yazıyorum..

2022 Sayılı Kanun uyarınca özürlü aylığı bağlananlara, Kanunla tespit edilen gösterge rakamı ile (1620) Devlet Memurlarının aylıklarına uygulanan aylık katsayısının (01/07/2011itibari ile 0,06446) çarpımından bulunacak miktarın, ilgililerin özür derecelerine göre %200'ü veya %300'ü tutarında aylık ödenmektedir.

Buna göre aylıkların arttırılması Kanundaki gösterge rakamı ile memur maaş katsayısının yada özür derecelerine uygulanacak oranların arttırılmasına bağlı olduğundan yasal düzenleme gerektiğinden, aylığınızın arttırılması ile ilgili isteğinizin Kurumumuzca yerine getirilmesine imkan bulunmamaktadır.

bizde biliyoruz yasal düzenleme gerektiğini .....:mad:

bugün mailime gelen cevap

İLGİ:Bimer müracaatınız. Genel Müdürlüğümüz Özürlü Bakım Hizmetleri Dairesi Başkanlığına gönderilen iletiniz incelenmiş olup söz konusu ileti ile özürlü bireylerin evde bakım ücreti alabilmesi için özürlü ve ailesinin gelirinin her aile bireyi için çok düşük rakamların altında kalması şartının arandığı, daha fazla özürlünün bu hizmetten yararlanabileceği ve sürdürülebilir ekonomik şartlara kavuşabileceğinin düşünüldüğü belirtilerek sosyal devlet olmanın gereği olarak bu şartın kaldırılması veya iyileştirilmesiyle yerine getirilmesi talep edilmiştir. Bilindiği üzere 2828 sayılı SHÇEK Kanununa eklenen Ek 7. madde ile bakıma muhtaç özürlülere ikametgahında bakım hizmeti sunumu gerçekleştirilmektedir. Bu hizmet 30.07.2006 tarih 26244 sayılı “Bakıma Muhtaç Özürlülerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik” kapsamında sürdürülmektedir. Bu nedenle, söz konusu gelir kriteri ile ilgili talebin karşılanması için mevzuat değişikliği yapılması gerekmektedir. Bu konuda, Genel Müdürlüğümüzce çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Ancak yapılan çalışmalar henüz sonuçlanmamıştır. Konunun tarafınızca takip edilmesi hususunda gereğini bilgilerinize rica ederim. Avni ÖZKAYA
Genel Müdür a.
Özürlü Bakım Hizmetleri
Dairesi Başkanı

evet aynı derttn bizde muzdarıpiz.. ben engelllı esım ağır engellı alabılırsnız dedıler sınırı 20 tl gecıoz dıye vermedıler.. bende gönderdım

Gönderdim. 10 TL geçse bile maaş kesilecek Böyle saçma şey olmaz. Bu 399 TL lik rakam en az 500 TL ye çıkması gerekiyor.

sosyal devletim iddasında olan bir devletin bakıma muhtaç olan vatandaşlarına getirdiği bu kriter neye göre düzenlenmiştir anlamıyorum.tekrardan ele alınıp değiştirilmesinde fayda vardır bir çok arkadaşımız mu madde yüzünden madur durumdadır. bende yolladım arkadaşlar.

benim %98 özürlü raporu olan biriyim. Sağlık konusunda genelde özel hastaneleri kullanıyorum. Ama özürlü maaşı almak için başvurduğum zaman bana babamdan yararlandığım sosyal haklardan feragat etmem gerektiği söyleniyor. Bunun kaldırılması gerek benim hem maaşı almam hem babamın sosyal haklarından yararlanmam en doğal hakkım. Devlet hastanesinde olduğum ameliyatta enfeksiyon kaptım, kolum kırıldığı zaman acil olarak gittiğim devlet hastanesinin yanlış alçıya alması sonucu bileğimde sorun oluştu ve tam kullanamaz hale geldim. Türkiyenin en iyi üniversitesi olarak bilinen hacettepe üniversitesi yıllardır beni sadece devletten para almak için kontrol ettiği gerçekte hastalığıma koydukları teşhisin yanlış hatta yalan olduğu ve iyleşebilme durumum olduğu 4 ay önce çekilen MR ile anlaşıldı.

Üst Alt