Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü maaşım kesildi. Yeniden bağlanması için ne yapmalıyım?

huseyni

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar benim bir sorum olacaktı özürlü maaşı almakta iken babamın bir sigortalı işte çalıştığından özürlü maaşım kesildi ve ödenen paranın faiziyle birlikte ödenmesini istiyorlar
ben yeniden özürlü maaşı almak için ne yapmalıyım buna ilgili bir dilekçe örneği var mı lütfen yardımcı olun çok mağdurum bilgileriniz için çok teşekkür ederim

özürlü maaşı derken evde bakım maaşımı 2022 maaşımı

banaızın toplan geliri ne kadarki? sigortalı bir işte çalşması maaşın kesilmesi için bir engel teşkil etmez evdeki kişi başına düşen gelir ve engellinin aylık her ne ad altında olursa olsun elde etmiş olduğu gelir göz önüne alınmalı.

babam sigortalı bir işte çalıştı benim aldığım sakatlık maaşı kesildi ve bana borç çıkartıldı benim tekrara sakatlık maaşı almak için ne yapmalıyım nasıl bir dilekçe yazmalıyım

Yaşınız tam olarak kaç?

yaşından dolayı kesilmiş galiba 18 yaş ve yukarısı alabiliyor 2022 maaşını

ama benim yaşım daha 18 olmadı 17sine daha gün aldım geçen sene kestiler maaşımı babam bilmediğinde babam avukata evraklarını verdi avukat kaybetmiş postaya verdiğini söylüyor ama bir cevap gelmedi ne yapmamız gerekiyor

Ablam 18 yaşın altındasın. Dolayısıyla kendi adına 2022 aylıgı için başvuramazsın. Senin adına bu yüzden baban 2022 engelli yakını aylıgı alıyordu. Sen 18 yaşını tam doldurduktan sonra kendi adına başvuracaktın ve maaş senin adına yatacaktı. Önce bu bilgiyi vereyim sana.
Şimdi sen 18 yaş altında olduğun için senin adına baban 2022 engelli yakını yani 18 yaş altı aylıgı alıyordu. O da bu aylıgı alırken çalışmaya başlamış. En fazla 90 gün çalışma hakkı vardı. )0 günden fazla çalışması halinde yersiz ödenen aylıklar yasal faiziyle bababndan geri istenecektir.

Sen 18 yaşını tam olarak doldurmadan kendi adına 2022 aylıgı için başvuramazsın. senin adına ancak ebeveynin başvurabilir. baban sigortalı çalışmaya başladıgı için zaten alamaz. Annen de hade başvurdu diyelim, babandan dolayı geliri görünür ona da aylık baglanmaz buyuk ihtimalle. Ama şansımı denemek istiyorum diorsan annen çalışmıyorsa başvursun denesin şansını. Ama söyleyim muhtaç bulunmazsa 2022 engelli yakını aylığı/18 yaş altı aylıgı baglanmaz ona.
Böyle durumda 18 yaşını tam doldurmayı bekleyeceksin. 19 yaşından gün aldıgında kendi adına başvuracaksın.

Avukata boşa para vermeyin yahu. Öncelikle babanızın ne zaman çalışmaya başladıgını yazın buradan. Sigorta primi ilk ne zaman yatırılmış? Çalışmaya başladıgını kuruma bildirdiniz mi? Çalışmaya başladıktan sonra ne kadar aylık çekti? Bunları kontrol edelim ona göre bakalım. Avukat bu konuda bişi yapamaz. Eger anlattıgın gibiyse durum babandan yersiz ödeme iddiasıyla istenen para yasal. Avukat bişi yapamaz.

evet abla aynen söylediğiniz gibi babam sigortalı bir işte 90 günden fazla çalıştığı için benim maaşımı kesmişler sigortalı çalıştığı dönemde babam bilmediği için hiç bir yere bildirmemiş şimdi babam sigortalı işten ayrıldı şuan işsiz babam tekrar benim adıma sadece dilekçeylemi başvuru yapması gerekiyor maaşın tekrar başlayabilmesi için

Baban şu an çalışmıyorsa tamamdır. Baban SDYV'ya gitsin. Vakfa başvurusunu yapsın. Dilekçe olmaz, yeniden başvurması şart. yeniden her işlem yapılacak. Raporun ellerinde mevcut oldugundan ve bu rapor 5 seneyi geçmemişse rapor vermenize gerek yok. Onun haricinde başvuru formunu doldurması şart. Muhtaçlığı araştırılacak ve muhtaç bulundugu takdirde ilgili birim muhtaçlık belgesini dolduracaktır ve sonra da işlemleri bittikten sonra 2022 engelli yakını aylıgı baglanacaktır.

Üst Alt