Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü maaşına ne kadar zam olur?

Ocak ayının ilk haftasında 2022 aylık miktarlarının duyurusunu yaparım. şu an için verilerin kesinleşmesini (Gösterge sayısını ve memur katsayısının enflasyon artışına göre düzenlenmesini) bekliyorum. tahminden hoşlanmadığım için 2016 yılı 2022 aylık miktarlarını veriler netleşmeden yazmayı düşünmüyorum. memur katsayısı belli aslında. ama enflasyon artışına göre yeniden düzenleme gerekecek. en önemlisi de gösterge sayısının değişip değişmeyeceği. bu veriler netleşmeden mevcut gösterge sayısına ve belirlenen 2016 memur katsayılarına göre hesap yapmayı erken buluyorum

dayanamadım kanun tasarısına baktım. gösterge sayısını değiştirmemişler. buyuk ihtimalle değişiklik de yapılmaz. değiştirmeye niyetleri olsa tasarıda değiştirmiş olurlardı.

bu durumda merakınızı gidermek için bir hesap yaptım.

% 70 ve ustu bakıma muhtaç engelli aylıgı 2016 ilk altı ayı için 1457 TL
% 40-69 engelli aylıgı ise 2016 ilk altı ayı için 971,52 TL

bu miktarlar memur katsayısı enflasyon artışına göre yeniden düzenlendiğinde çok ufak miktarda artacaktır. ama olur da gösterge sayısı değişirse daha da değişecektir,artacaktır:) ama gösterge sayısının değişeceğini sanmıyorum.

kesinleşmiş miktarları Ocak'ın ilk haftasında hesaplar ve duyurusunu yaparım inşallah. şimdilik alacagınız aylık tutarları konusunda bilginiz olsun diye yazdım bunları.

Yeniden değerlendirme oranı % 6 civarında. Bu rakamla bir iki puan üstünü düşünün derim ben.

Metepe, memur katsayısı enflasyon artışına göre yeniden düzenlendiğinde maaş miktarlarında çok ufak değişiklik oluyor, 4-5 Tl gibi artış oluyor. ama ben yine de tahmini miktarı eklemedim. kesin olduğunu düşündüğüm verileri dikkate aldım sadece.

Pekı ben malulen emeklı oldum 8. Ayda onaylandı bana 600 tl maas baglamıslar benım maas yılbsaından sonra bı fark olacakmı bılgı verırsenz cookkk mutlu olucam

hasanay
Sorunuzu yanlış başlık altında sormuşsunuz. Bura da bahsedilen 2022 aylıkları.
Emekli aylıkları 6 ayda bir enflasyon oranında zamlanır. 03.12.2015 tarihinde açıklanan enflasyon oranlarına göre bu oran şu an %3,65 dir.
03.01.2016 tarihinde açıklanacak olan 2015/Aralık ayı enflasyon oranına göre bu oran artabilirde azalabilirde. Hükümet sözünde dururda aylık 100 TL yi de verirse Ocak ayında maaşlar enflasyon+100 TL artar.

cık tskrlr hukumet 100 tllık zammı verdı zaten o kesın dıye bılıyorum tskr ederım

%6 kesınartış var buda 2aylık farkla martta 1008-1512 yapar yuvarlak yazdım kusurata gerek yok.

+enflasyon farkıda fazla degıştırmez 0,50 gıbı olursa oda +5lıra yapar.

emeklı maaşlarıda sanırım enflasyon farkıyla enfazla %4olur +100lıra .

Kalem;

Yok canım benim itirazım yok rakamlara... :) Ben tahmin ettiğim artış oranını yazdım.

ablacım 1000 lira olsaydı iyi olurdu ablacım ben şim di 1833 tl aldım 4 aralıkta bidakınezaman ve nekadar alırım

ablacım 65 maşlarına zam nekadar olllur

1000 tl nezaman olur ablacım

100 tl.memur emeklilerini kapsamıyor.sskve bağkur emeklileri için sadece.

nurlah
olmaz. 100 Tl emekliler için var. 2022 aylıklarında öyle bir şey yok. zaten alabileceğiniz miktarları yukarıda yazdım. o miktarlar memur katsayısı enflasyon artışına göre yeniden düzenlendiğinde en fazla 4-5 Tl artar. hepsi bu.

hem engellisin hemde emekli bu maaş yetermi ? emekli olan normal insanlar çalışabilirler fakat şimdi engelli birey olarak emekli olduktan sonra ne iş yapar ?anca sağlığı ve kendi için ilerler.

Kalem, Ben %40 Süresiz engelli rapor'umla 18 yıl hizmet
ve 6400 gün ile emekli başvurusu yaptım! Bürüt maaş'ım
2150 tl. tahmini bir rakamla ne kadar maaş bağlanır?

Selam Kalem hanım bahsettiğiniz katsayılar bunlarmı bilemiyorum ama yinede bilgi anlamında atayım dedim

01/01/2016 - 30/06/2016 tarihleri arasında uygulanacak;

[FONT=Arial]aylık katsayısı: 0,088069[/FONT]
[FONT=Arial]taban aylık katsayısı: 1,378573[/FONT]
[FONT=Arial]yan ödeme katsayısı: 0,027928 [/FONT]

Ocak ayının ilk haftasında 2022 aylık miktarlarının duyurusunu yaparım. şu an için verilerin kesinleşmesini (Gösterge sayısını ve memur katsayısının enflasyon artışına göre düzenlenmesini) bekliyorum. tahminden hoşlanmadığım için 2016 yılı 2022 aylık miktarlarını veriler netleşmeden yazmayı düşünmüyorum. memur katsayısı belli aslında. ama enflasyon artışına göre yeniden düzenleme gerekecek. en önemlisi de gösterge sayısının değişip değişmeyeceği. bu veriler netleşmeden mevcut gösterge sayısına ve belirlenen 2016 memur katsayılarına göre hesap yapmayı erken buluyorum.
Selam Kalem hn link bu ama 2. kez gelmiş olabilir kastdedilen katsayılar bunlar mı?
http://www.malimevzuat.com/haber_detay.asp?haberID=120

vakıf maaşı artarmı acaba 525 tl olan

green16;

Green 16 =vakıflar genel müdürlüğü maaşları 1. 6 ay için 551 lira 2. 6 ay için 576 lira olacak sanırım Green 16

Melek hanım işitme engelliler 2022 aylığı alabilir değil mi alamaz diyenler oldu ben yeşil kartlıyım ve hiçbir gelirim yok %52 engelim var raporu ocak ortasında alacağım başvuru yapabilir miyim ?

Engel raporun %40 geçiyosa ve hanede kişina başı düşen gelirin (303 lira ) aşmıyosan başvurabilirsin

katsayılar memur zammı kadar artar zaten %6 artmış( 0,88069) katsayılar dogru ancak bu ayın enflsayonu yuksek gelırse ış degışır.
gecen senenın aralık -0,44ımış baz etkısı bu ay bomba atar enflasyona eger yuksek çıkarsa. 4 ocakta tam rakam bellı olur.
bence anflsayon artışının %1e kadar yoluvar.6+1 olabılır yanı.

0,088069katsayısana gore;

40-69: 971,51 .. 2aylık fark ıle 1008,17
70-100: 1457,26 ..2aylık fark ıle 1512,26

enflasyon harıç.

mustafa-toprak

Bu bahsettiğimiz vakıflar genel müdürlüğü maaşı, 551 lira ilk altı ay için 2 . ay 575 lira gibi--- 2022 vakıf maaşıyla (3 ayda bir verilen ) karıştırılmasın yani

Musty 35 Benim bahsettiğim vakıflar genel müdürlüğü maaşı (2022 değil yani) vgm maaşında enflasyon falan hesaba katılmıyor direk memur taban aylık katsayısı ile 400 ün çarpımından elde edilen sonuç aylık maaş olarak veriliyor

en geç 4-5 gün içinde 2016 yılı 2022 aylık miktarlarını yayınlayacagım. biraz sabır. enflasyon farkına göre memur katsayısının yeniden düzenlenmesini bekliyorum. veriler kesinleşir kesinleşmez hesaplayacak ve en kısa sürede forumdan yayınlayacagım.

green16

vakıflar genel müd. 2016 yılında muhtaç engelliler ile yetim çocukların her birine aylık olarak 556,11 TL ödenmektedir.

Üst Alt