Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü MEB memur ve hizmetli 4c midir?

tekümit

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
kafam çok karıştı bugün özürlü memur ve yardımcı hizmetler sınıfındaki biz özürlü meb kadrolu personelleri 4 a mı 4 b mi 4 c mi neyiz . bize 4 c siniz ddedi sgk çalışanı bugün. kadrolu hizmetli yazıyor belgelerimde .
4 c sözleşmeli işçi değilmiydi ya bu nebiçim saçmalık anlayamıyorum.

ben kizmetli kadrolu yum sgk bana siz 4c siniz diyince şaşkına döndüm burda bir yanlışlık var anlamaya çalışıyorum. JEAM sende mem den sgk sicil numarası alıp biri okula biride sgk ya verilecek dendimi. ve sgk ya gittinmi ne oldu

arkadaşim alimlarda kadrolu ibaresi var sana söylenen şey yalniş yada bilgisiz bir memurdur 657 tabi kadrolusun 1 sene sonra asil memurluga geçiceksin giren arkadaşlarda kadrolu memur yada hizmetlidir 4c diye birşey yok

benimde kadrolu yazıyorsgk sicil numaramı aldımmem den sgk ya gittim bir kağıdı onlara vermem istenmişti, kağıdı veremedim iş yeriniz özel şifresiyle size sgk girişi yapıyoır elden kağıt göndermeyecekti dedi. kağıdı almadı siz 4c siniz ben sizi internetten açıp bakamam dedi. bende ne 4c si ya ben hizmetli kadroluyum dedim. bir türlü oyun mu dönüyor bu işte . bir anlam veremedim bayramdan sonra ortaya çıkarırım ama benim le aynı kağıdı mem den alıp sgk ya götüren arkadaşlara da aynısımı dendi merak ettim.

çogu arkadaşimiz işe başladi maaşlarini aldi. öyle bir sorunu çıkan olmadi diyorum ya memurun bilgisizliği sanırım bayram sonra düzelir kadrolsunuz

Tarafıma verilen belgede aynen şöyle yazıyor..
4/1 C kapsamındaki sigortalılar için Daimi kadrolu çalışanlar....

ilker bu ne demek oluyor 4/1 c kapsamı yani 4c miyiz

yoksa 4 a mıyız

bu konu kafamı kurcaladı ne demek oluyor: sıgortamız 4c kapsamında kadromuz 4a böyle birşey olabilirmi .mümkünse bir diyeceğim yok inanın bilgisiz kaldığım bir konu bu. ondan aydınlatmanızı rica ediyorum

az önce bir şey buldum .
ne olduğunu bilmiyorum.
daha önceki 2008 yılından sonra kazanan başka bir kurum çalıanı yazmış .

arkadaşım bende tarım bakanlığında mühendis olarak başladım.benimkiside 4/1-C.2008 den sonra memurlar 4/1-c oldular.yani sorun yok sen emekli sandıgına kayıtlı bir memursun.

bu durum bizim için de mi geçerli arkadaşlar .bilgisi olan lütfen aydınlatırsa sevineceğim

Valiler bile 4c sinifinda bunda uzulecek ne var anlamiyorum arkadaslar.

4a kadrolu memur
4bsözleşmeli memur
4c geçici işçi

deniliyordu .ama biz işçi değiliz kadrolu memur ve ihizmetli 4 c olmakla işçi sınıfındamı sayılacak merak ettiğim sadece bu özülecek sevinecek bir mesele değil bilgi sahibi olmak ve ne oluğumuzu bilmek adına . lütfen değerlendirirken hissiyat konularını değilde bilgisel konuları değerlendirin sayın arkadaşlar.

Arkadaşım milletin içine kurt düşürmekten başka bişey yapmıyorsun.
657 ye tabi 3 dönemde memur alınır ve biz bu dönemlerde kazandık.
Her yerde memur yazdı sınav sonuclarında bıle memur olarak yazıyor
atandıgım yerdede memur dıyor.
neyın peşindesin dostum at ortaya bir kılçık uğraşsın millet
Yok öyle bişey olması mümkün değil

sayın arkadaşım İSKOCYALIM... öyle bir kılçık atıp ortalığı karıştırmak haddim değil. sadece başıma gelen bir olay. bana verilen sıgorta sicil kağıdımda öyle yazdığı için ve de arefe gunü tam bilgi alamadan tatil olduğu için . benden bir hafta önce işe başlamış arkadaşlardan sıgorta sicili nasıl çıktı merak ettim. bana bir ayrıcalık yapılacağını zannetmiyorum tabi. sonuçta 5000 kişinin de aynı olur. bir kılçık atmak benim işim değil. kimsenin kafasını karıştırmak istemedim. tabiki işçi değiliz. benimde iş başı yaptığımız okulda kadrolusun dendi. ve öyle dosya işlem gördü.lakin sıgorta meselesi 4/1-c yazan bir sicil beyanı var elimde. şaşkınlığım ve merak ettiğim sadece bu. selamlar.

memurlar net nayfasında bu 4/1-c kunusu biraz irdelenmiş. bu konu biraz bilgi sahibi etti beni ssk bağkur ve emekli sandığ ı birleştiği için sgk 1.10.2008 tarihinde 5510 sayılı kanunla bu tarihten sonra başlayan bütün memur ları 4/1-c kapsamında daimi kadrolu memur statüsünde almaya başlamış. bu tarihten sonra hastaneye giden ve eczaneden ilaç almak isteyen yeni memurlar çok büyük sıkıntılar çekmişler kendileri bilmiyor hastane bilmiyor eczane bilmiyor . yeni bir kanun. 4c memurum diyince karşıdaki insanlar : garibim kendini memur zannediyor diye : takılanlar bile olmuş. durumu tamamen araşytırıp iki gündür ne olduğunu anlamaya çalıştım. sonuç:
bizler yani yeni memur ve hizmetli kadrosundaki atanmış kişiler 5510 sayılı 1.10.2008 tarihli sgk nın 657 daimi kadrolu kamu kuruluşlarında çalışan 4/1-c kapsamında sgortalısı kişileriyiz. . bu konuyu daha önceki yıllarda kazanmış memur olmuş arkadaşlar başlarına geldiği için sorunlarını memurlar net -forum da tartışmışlar. bu sayfaya ben 4c ile 4/1-c arasındaki fark nedir diyerek googleye yazmamla bu sayfada yazılanlardan bu sonuçları çıkardım. bazı arkadaşlar biz kadroluyuz diyip duruyor. tabiki kadroluyuz arkadaşlar sadece sıgorta kapsamımız ve hastane eczanedeki bu yeni kanunu bilmeyenlerin bizlere karşı takınacağı tutumlardan dolayı burada biraz olsun konuyu taze tutmaya çalıştım. umarım kimsenin kafasını karıştırmamışımdır. belki de sizleri de araştırlmaya itmiş ve bu yeni kanunun getirdiklerini bulmuş olabilirsiniz.daha ilerde dahada iyice anlamış olacağız bu konuyu. şimdilik ben bu bilgilere ulaşabildim. bütün arkadaşların burdan bayramını kutluyorum selam ve muhabetle.

Üst Alt