Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü memur alım yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Prens Esat

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
27 Şubat 2010
Resmî GazeteSayı: 27506

ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE YAPILACAK YARIŞMA SINAVLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 20/8/2004 tarihli ve 2004/7754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “Nüfus hüviyet cüzdanının,” ibaresi ve (c) bendi yürürlükten kaldırılmış ve aynı fıkrada yer alan “noter tasdikli” ibaresi “kurumca onaylı” olarak değiştirilmiştir.
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin eki (Ek-I)’de yer alan “İş Talep Formu” ekteki şekilde değiştirilmiştir.

bu nedemek oluyor anlamadım ben.
yani bizi almıyacaklarmı

bunun maille bi alakasının olduğunu düşünmüyorum. Engelli vatandaşları iş yükünden kurtarmak için başvurularda bi takım değişiklik yapılmış, yani örneğin; noterden onaylı herhangi bir evrak istenmeyecek, askerlik durum belgesi istenmeyecek, sabıka kaydı istenmeyecek vs vs. Kurumlar artık otomasyon sistemlerle birbirine bağlandıkça bu gibi iş yükleri (engelli engelsiz) vatandaşın üstünden kalkmış olacak her bir belge için kurum kurum gezilmeyecek. Artık herşey beyan yöntemiyle yürüyeceğe benziyor eğer yanlış beyan verirsende her türlü suçlama ve ceza kabullenilecek.

slmm

arkadalar bu memur alımıyla ilgili atv ye mail attım bi işe yarar mı bilmiyorum ama denemekte yarar var belki bununla ilgili bi haber yaparlarsa biraz daha ilerleme kaydedebiliriz.

yasin;

yarar bence atv haber bu tür haberleri haber yapmayi sever;)

ya varya bi tuhaf bana kalırsa kurumların kendi aralarında açtığı sınavlar oluyor ya hani o tarz olacak ve öyle alacaklar gibime geliyor

Üst Alt