Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü memur, şeflik sınavına girebilir mi?

turkuaz06

Aktif Üye
Konular
64
Reaksiyonlar
1
Kamuda memur olarak çalışıyorum.İçişleri Bakanlığı görevde yükselme sınavı açıyor.Bu sınava müracaat etsem ,müracaatım rededilir mi?Şeflik için Sağlık koşulu aranmıyor.Sorun çıkar mı?

f) Şef kadrosuna atanabilmek için;
1) Son müracaat tarihi itibariyle Bakanlık merkez veya taşra teşkilatında en az iki yıl veri hazırlama ve kontrol işletmeni, bilgisayar işletmeni, teknisyen, programcı, şoför, öğretmen, kütüphaneci, mütercim, tekniker, mühendis, psikolog, mimar, diyetisyen, istatistikçi, restoratör, hemşire, laborant, grafiker veya çözümleyici kadrosunda olmak üzere fakülte veya dört yıllık yüksekokul mezunları için dört yıl, diğer yüksekokul mezunları için en az altı, lise mezunları için ise en az yedi yıl toplam memuriyet hizmeti bulunmak,

bu şartlar dışında bir şart yok.

sizin en doğal hakkınızdır..kurumiçinde açılan sınavınıza girer kazanırsanız elinizden bu hakkı kimseler alamaz..
şimdiden başarılar.. :)

memurluğumun 9 uncu yılında bu hakkımı kullanmadım..
ama şimdi kullandım..şeflik sınavını başarı ile geçtim
kadromun değişmesi için genel müdürlükten yazılarımı bekliyorum..

darısı başınıza..

Girebilir neden giremesin? memur olabildiğine göre şef hatta genel müdür bile olursun

Sitede var bu konu ile ilgili olarak hayat hikayem. Memurluktan başladım, şeflik şimdi ise müdürlük. Siz yeterki isteyin. Engeliniz hiçbirşeye engel değil.

Bence böyle düşünülüpte soru sormanız bile hata,engellilerin farkı nedir ki,sadece engelli olduğuna dair raporu vardır okadar.onun dışın da engelli şunu yapamaz bunu yapamaz,o hakka sahiptir bu hakka sahiptir gibi ibareler yoktur.......

tabiiki de sınava gireceksiniz ve şef olacaksınız :) veri h.k.m. iken sınava girdim, kazandım.1 yıla yakındır da şef kadrosundayım. 3 yıl çalışmış olmak gerekli, dolunca da müdürlük sınavına girecem inş.. şimdiden hayrlı olsun, başarılaaar :D

pazar günü ,sınav oldu.60 sorudan,52 doğru,8 yanlış,puan 86.66

çok iyi bir sonuç olmalı bu konuda bilgim yok ama.. başarılar dilerim...

içişleri bakanlığı(valilik,kaymakamlık içindeki birimler,nüfus)

turkuaz arkadasım insallah şef olmussunuzdur suan. siz istedikten başartıktan sonra kimse size engel olamaz. bende girdim 3 yıla yakındır şefim insallah hedefim müdürlükte azim heryeden önemlidir. Özür hiç birşeye engel değil sadece görüntü.

Benim merak ettiğim okulda çalışan bir memur bu sınavlara girebiliyor mu? yoksa İlla da ilçe MEM yada İl MEM'de V.H.K.İ'de mi çalışma şartı aranıyor?

Meb de engelli bir şefimiz mevcut zaten kendisi de sitemize üye hatırlatayım da yazsın buraya.Şeflik sınavına girmek sizin en doğal hakkınız neden engelli engellsiz diye düşünüyorsunuz anlamadım.

Nerde çalışırsanız çalısın okul yada kurum önemli olan memur olmak ve 2 ya da 4 yıllık mezun olmak artı bulunduğu kadroda 2 yıl çalısma şartı hepsi bukadar

peki elif_kız ben lise mezunuyum y.hizmetler kadrosunda okulda çalışmaktayı. 2 yıl okursam nereye kadar çıkabilirim.

sınav sonuçları bugün açıklandı.il geneli şefliğe müracat eden 25 kişi arasından 1.oldum.86.66 puanla.sıra yerleştirmeye geldi.

tebrikler. hedeflerine ulaşmak gibisi yoktur ............

meb'de gih memur olarak 1.5 yıldan beri çalışıyorum. 4 yıllık fakülte mezunuyum. şef olabilmek için illada V.H.K.İ mi olmak gerekiyor.
V.H.K.İ olmanın şartı nedir? bilgisi olan yardımcı olabilir mi? şimdiden teşekkürler.........

Ada Şefim sizden yorum ve yorumlar bekliyoruz :)

Üst Alt