Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü memurum. Vergi indirimi alıyorum. Yeni rapor düşük olursa..?

yemre

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
merhabalar ben ozurlu olarak işe başladım vergi indirimi için rapor aldım benim hastalıgım miyapati kas sinir hastalıkları benim normalde 40 raporum var ama yeni raporda 39 vermişler gozlerimdede sorun var şimdi birazda ordan ladım tamamladım şimdi bir sorun olurmu yuzde 40 kı gecti cevap yazarsanız sevinirim mailim yemre_24@hotmail.com cevap veriseniz sevinirim yeni gortnderdim evraklarımı

Memurluğa girişlerinde %40 ve üzerinde işgücü kaybı olduğunu belgeleyenler, 15 yıl hizmet süresi ile emekliliği garantilemiş olurlar. Kamu çalışanları (ssk'lıların aksine) emeklilik için vergi indirim belgesi almak zorunda değiller. Usulüne uygun raporla memur olmaları (ya da memuriyetten önce %40 ve üzerinde işgücü kayıplarının olduğunu raporla belgelemeleri) yeterli.

5434 sayılı Kanunun 39'uncu maddesinin j bendi:
"Göreve girişlerinde, Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak alınmış ve raporda sakatlık oranı en az % 40 olanlardan fiili hizmeti 15 yıl olanların istekleri üzerine" [emekli edilirler]

Girişte sakat statüsünde girdiysen, 15 yılda emekli olabileceksin...

15 yılda emekli olduğunuzda, 20 yılda olmuş gibi hesaplanacak maaşlarınız. İkramiye ise çalıştığınız yılla ilgili, dolayısıyla nispeten düşük olacak..

valla güzel haber bende 2003 ün 8. ayın 15 inde başladım ve raporla özürlü kadrosundan işe başlamıştım. ve 20 yıl diye üzülüyordum ama bu haber sevindirdi şu an 24 yaşındayım ve 6 yıl oldu başlayalı hemen hemen 9 yıl kaldı o zaman hayırlısıyla :)

hocam benim içinde geçerli mi bu bende 2004 yılında özürlü kadrosunda girdim ama vergi indirimi alamadım bende 15 yılda emekli olabilecekmiyim lütfen cevap verin

mdkr;
Evet ne vergi indirimi ne yeni rapor almayacaksınız, 15 yılı doldurduğunuzda emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

sayın editör cevabınız için çok teşekkür ederim.
özür dileyerek bir sorum daha olacak yinede vergi indirimi için başvursam ama raporu maliye düşürürse sıkıntı olur mu

Peki 14 yıl yine kamuda işçi olarak çalıştık diyelim son 1-2 yıl da memuriyete geçtik vergi indirimi de yok, o zaman memuriyette yine 15 yıl daha mı beklenir yoksa ssk primleride sayılarak 15 yıla tamamlanıp memuriyetten emekli olunurmu vergi indirimi gerekmeksizin.

15 yılda emekli olduğunuzda, 20 yılda olmuş gibi hesaplanacak maaşlarınız. İkramiye ise çalıştığınız yılla ilgili, dolayısıyla nispeten düşük olacak..

Merhaba iyi günler ben 16 şubatda solunum yetmezligi dolayısıyla %45 engelli raporu aldım benim içinde geçerli mi bu bende [FONT=Verdana]01.05.2004[/FONT] yılında sgk başlangıcım var. Yanlız ben 18 .04.2012 tarihinde özürlü kadrosunda işe girdim ama vergi indirimi kasım 2012 ' de aldım daha öncesinden babamın vasıyasıyla bagkurluydum bende 15 yılda emekli olabilecekmiyim ? vergi indirimi benim icin ne gibi yaraları olucak lütfen cevap verin
şimdiden sonsuz teşekkürler ...!

Sakat kadrosunda girince Memurda 15 yılda emekli ama kamuda sakat işçi olarak girince vergi indirimi gerekiyor ne ala bir durum ! ayrımcılğın danişkası bu heralde.

OturanBoğa;
hocam dediğiniz gibi olursa çok güzel ama ben vergi indirimi için maliyeye başvurdum işe girdiğim raporu verdim kabul etmediler hakem hastaneye gidip yeni rapor almamı istediler ne yapmam lazım (% 58 oranlı raporum var ve memurum)

mdkr;
İşinize hiç bir zararı olmaz. Sakat statüsünde işe girmiş olmanız o statüde emekliliğinizi de garanti altına aldı (bu sadece 1 ekim 2008'den önce sakat statüsünde memur olanlar için geçerli).

mtunc52 ve DARK-81;
1 ekim 2008'den sonra memur olanlar emeklilik için 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre emekli olabilirler. Ve emekliliklerinde daha önce elde ettikleri sakatlk indirimi vb. hakların bir önemi olmaz. Emeklilik zamanları geldiğinde kurum sevki ile hastaneden alacakları rapordaki oran, emekliliklerinde temel alınır.

elnino1;
1 Ekim 2008'den önce sakat statüsünde memur olmuşsanız, emeklilik için 5400 gün hizmet süresine tabisiniz. Vergi indirimi ile ya da raporla hiç bir işiniz olmaz (5510'Un geçici 4. maddesi)

sayın
bülent bey cevabınız için teşekkür ederim
bende vergi indirimi için tekrar başvuracağım o halde özrü oranlarında tabloya baktığım zaman anladığım kadarı ile ben yine yüzde kırktan fazla özürlü görünüyorum. başvuracağım hayırlısı bakalım

bülent bey 2012 haziran ayında meb'e sürekli işçi olarak atandım kaç yıl sonra emekli olurum acaba?

arkadaşlar raporun oranına göre erken veya geç emekli olabiliyoruz araştırdığım kadarıyla %40 oranında 15 yıl değil 6 yıldır yanlış değilsem

1 ekim 2008'den sonra memur olanların emekliliği:

bagkur.PNG

başkanım işçi olanlarınki nasıl olur,ben 2007 de giriş yaptırdım çalışıyorum ssk lı şuan..1090 günüm var..

sonbahar.44;
2008_oncesi.PNG

01.10.2008 gününden önce işe girdiğiniz ve ssk (4a) statüsünde emeklilik olacağınız için vergi indirimi almanız şart..

kıymet kardeşim allah razı olsun zahmet oldu ama yukarda yazı tam anlamadım ben 2007 ssk girişim ama siz 2008 gününden önce işe girmediginiz yazmışınız tam anlayamadım bacım..2008 den önce girdim işe...

Harf hatası yapmış Kısmet. Düzelttim. 1 ekim 2008'den önce sigortalı olup ssk (4a) statüsünde emekli olacaklar defterdarlıktan sakatlık indirimi elde etmek zorunda.

OturanBoğa;

ben 2010 tarihinde memur olarak göreve başladım daha önceden herhangi bir sigortam yok sizin beyanınıza göre tekrar vergi indirimi raporu almam gerekiyor sanırım ?

yani oturan boğa ben 2010 yılında engelli statüsünde kamuda göreve başladım şimdi 15 yıl sonra tekrar hastaneden yeni bir rapor mu almam gerekiyor.bir ikincisi vergi indiriminin emekli olunduğu zaman faydasının olduğunu defterdarlıktan hem tazminat da hemde maaş da fark edeceğini söylediler doğrumu neye göre acaba

Evet, 1 ekim 2008 sonrasında ilk kez memur (ya da sigortalı) olanlar emeklilik zamanları geldiğinde sevkle yeni rapor almak zorundalar. Emekliliğe temel olacak rapor o olacak.

Vergi indiriminin maaş ile bir ilgisi yok.

peki 16 sene dolduğu zaman ben istersem mi beni sevk edecek yoksa kurum kendi mecbur gönderiyormu gittik diyelim rapor oranını 100%40 dan az verdiler işime bir zararı olacakmı ve o şekilde emekli olamayacaksam neye göre ne zaman emekli olacağım

Emeklilik sadece sizin talebinizle gerçekleşir. Kurum kendi kafasına göre emeklilk süreci başlatamaz.

Emeklilik zamanı yeterli oranda rapor alamazsanız, sakat staatüsünde çalışmaya devam edebilir, ama erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanamazsınız.

Üst Alt