Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özurlu olarak emekli olduktan sonra ayni isyerinde calismak?

korkut

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba vergi indirimi hakkimi kullanarak bayramdan sonra emeklilik icin muracatta bulunmak istiyorum ama kafama takilan birsey var. Personele vergi indiriminden dolayi emekli olmak istedigimde bugune kadarki birikmis haklarimi tarafima verip emeklilik islemlerimi badlatacaklar saniyorum. ayni isyerinde calismaya devam etmek istiyorum fakat butum haklarimin tarafima odenim cikisim yapilacagi icin yeniden ayni isyerinde calismak istesem ama bana negatif bir cevap verseler yasal olarak ayni isyerine girebilme hakkim varmi yoksa tamamen isyerinin insiyatifine kalan birseymi? Bilgisi olan arkadas varsa cvp verirse sewinirim

Tüm haklarını aldıkdan sonra aynı işyerinde çalışmanı isterlerdese çalışabilirsin..

Yasal olarak hiç bir hakkın olamaz ilşigi kestigin yerde ...

sana çünkü işyerinden çıkış tüm haklarını aldıgına dair belgeler imzalatcaklar..

isterlerse senle yoluna devam ederler.. istemezlerse hiç bir şey yapamazsın...

Normalde iskur ve ozurlu kadrosunda oldugunuzdan dolayi kendileri cikartmak isteseler bile biz istemeyince cikartamiyorlardi. Ama emeklilik icin olunca olay degisiyor demek hayirlisi olsun

merhaba,benzer bir durumu bende yaşıyorum.benimde raporum geldi.bende vergi indirimi ve vergi indirimine istinaden emeklilik işlemlerine bayramdan sonra başlayacağım.işyerim durumdan haberdar.bana söyledikleri bana uygun pozisyon bulup farklı bir pozisyonda devam edebileceğim.bende emeklilik olduktan sonra aynı yerde çalışabiliyormuyum onu bilmiyorum ama sanırım emekli olup engelli kadrosunda iş verecekler.bana tüm haklarımın ödeneceği söylendi.gerçi ben kıdem tazminatı ile çıkış yapıp tekrar gireceğim sanırım.Kafam bu konuda karışık.Aynı işyeri yeniden işe alıyormuş gibi işlem mi yapacak bilmiyorum.Maaşımda haciz olduğundan dolayı sgk dan gelecek tazminata tümüyle banka el koyacak:( bende buna çözüm arıyorum açıkcası:(

Tüm haklarınızı alıp aynı iş yerinde çalışmaya devam edebilirsiniz. Yalnız tekrar işe girişte SGDP ödeyerek çalışacaksınız iş yeriniz işe giriş bildirgenizi normal şekilde yapar ise emekli maaşsınız kesilir..

Merhaba ilker bey benim asil ogrenmek istedigim sgdp li olarak ise devam etmek istiyorum dedigimde onlar butun haklarimi aldigim icin kendileri isterlersemi ise girisimi yaparlar? Yoksa bununla ilgili herhangi bir resmi kanun vs varmi? Yardimlariniz icin tesekkurler

Bu tamamen işverenin insiyatifindedir, İsterlerse çalıştırırlar,istemezlerse hadi size güle güle derler.
Mecbur falan değiller yani.
Normalde engelliyi çıkaramıyorlardı sözünüze de katılmıyorum.
Ülkemizde işveren tazminatını verdikten sonra isediği zaman istediği işçiyi çıkarabiliyor,öyle ahım şahım gerekçelere de ihtiyacı olmuyor,performans alamadım o kadar...

Merhaba ufukalp bey verdiginiz net cvp icin tesekkur ederim. Hakkimizda hayirlisi ne ise o olsun... tum arkadaslarinda seker bsyrami kutlu olsun

Aaa Tokat'mış, hemşehrim benimmm :)
Ben de aslen Tokat'lıyım ve İzmir'de yaşıyorum.
Sanayisi olmayan küçük şehirlerde engelli olarak iş bulmak hayli zordur,hele bir de emekli olunca daha zordur.
Bu ara siz işvereninize daha bi şirin görünmeye çalışın bence,çalıştırmayı az buçuk da olsa düşünüyorlarsa kaçırmayın.
Sizin de bayramınız kutlu olsun.

Isveren ozurlu kadrosu dolmadigi icin kolay kolay cikarmiyor hem emekli ol hem calis diyor niye isi bilmiyen ozurlu alsinki

verilen cevaplar için teşekkürler.haftabaşı vergi indirimi için müracaat edeceğim.İnşallah çok beklemem vergi indirimi için.Milllet 4 5 ay beklendiğini söylüyor ama bakalım kısmet artık.alalım şu vergi indirimini bi alalım daha erken emekliliğe müracaat edeceğiz:)

Tüm tokatlılar burda desenize :D

Korkut kardeşim,15 sene özel bir şirkette çalıştım ve daha sonra aynı işyerinde emekli oldum.
Devam etmek istediğimi bildirdim ve herhangi bir negatif olay yaşamadan tüm haklarımıda aldım.
aynı işime aynı pozisyonda ve aynı haklarımla devam ettim ve 2 senedir de bir sıkıntı yaşamadım.

güzel ülkemde işveren ne derse o oluyor maalesef.kal derse kalıyosun git derse gidiyosun...

çözüm yok ancak elden ödeme yaparlar onada yanaşacaklarını sanmıyorum.tekrar aynı yerde devam ediyorsun özürlü statüsünde calıştırılıyorsun

Isveren ozurlu kadrosu dolmadigi icin kolay kolay cikarmiyor hem emekli ol hem calis diyor niye isi bilmiyen ozurlu alsinki

Murat Bey, boşta engelli çok,kontenjanı dolduramam kaygısı yok yani.
Çalışan eğer yetişmiş kalifiye bir elemansa dediğiniz doğru.
Ancak, yapılacak iş için çok da bir vasıf gerekmiyorsa işveren yeni eleman almayı tercih edecek ya da çalıştırdığı emeklinin haklarından kısacaktır.
Şöyle ki;
normal çalışan için de, emekli çalışan için de sigorta primi toplam oranı % 30 dur. (tehlike derecelendirmesi hariç)
Normal çalışanın sigorta primi işçi payı % 14, işverene kalan % 16 iken,
Emekli çalışanın SGDP işçi payı % 7,5, işverene kalan ise % 22,5 dur.
Yani işveren bordroda gerçek ücreti gösteren,vergi ve primleri gerçek ücret üzerinden yatıran dürüst bir işverense emekli çalışanın maliyeti normal çalışandan fazla olacaktır.

aynı işyerınde 9 yıldan berı çalışıyorum bakalım ne olcak.... emeklılık için müracaat ettığımde işlemlerim yaklaşık nekadar surede tamamlanır?

Üst Alt