Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü olarak erken emeklilik hakkı vermezlerse ne olur?

harbi_biri

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

ben de sigorta yaptırmadım engelli maaşı alıyorum
isteye başlı ben de sigorta yaptırayım dedim 37 yaş bu arada ssk gittim sen önce başla bakalım dediler emin olsam isteye baglı yapacam maaş kesilirse alamam bi daha diye kime güvenecem şimdi
ben cok az para yetersiz o yüzden kendi iş yapmak derdindeyim 36 isem kaç yasında emekli olurum
yüzde 44 engelli raporum var güncel devlet has. adama bak ya başla diyor önce sonra aklıam şu geldi ee çalısyorusun niye erken emekli oluyorsun bende kanun var erken yapmak zorundayım desem elin ayayın saglam çalış öde erken emeklilik yok derse ne halt yiyeceyiz
daha önce böyle durumda olanları erken emeklilik yapmamış lar varmı bu konuda bilgisi olan arkadaşlar

cevamınız için tşk ederim öncelikle çıraklık okulunda 96 yılında yanlış hatırlamıyorsam bir gram para yatmadı 2005 maaş bağlandı durum bu

harbi_biri

Yani siz engelli maaşı alıyorsunuz, bugüne dek hiç sgk priminiz yatırılmadı. Bu durumda emeklilik için çoooook çalışmanız gerek çok!

bagkur.PNG

abi çalışsak diyelim birinin yardımıyla isteye baglı acsak ssk dan adamlar hele basla diyor görelim diyor garanti vermiyor birde yararlanmazsam 65 yasında emekli ederler ondna diyorum elin ayayın tutuyor derlerse ne diyecem normal emekli ederlerse o zaman gerek yok ama erken olursa olur hadi şimdi başladım diyelim ne zaman emekli olacam ve maası ne zaman alırım 37 yasındayım nasıl olur genişme söylermisiniz lütfen

harbi_biri

Şimdi sigortalı olarak çalışmaya başlasan 18 yıl sonra en az 4680 gün de primin olursa emekli edileceksin. Buna değer mi, bilemiyorum...

bülent abicim peki hele başla görelim bakalım diyorlar bunlara da güvenemiyorum günü dolduracayımdamı başvurmak gerek yoksa başladıgında hemen başvurmamız gerekmi 18 yıl olması için buna cevap verirsen sevinirim ayrıca sizce 3 ayda bir alayım mı devam edeyim mi yoksa isteye baglımı yapayım cok karısık kafam ayrıyetten kendi calışıp kaznıyorum sigorta yok zaten serbest olduyundan işim fikir alıverişi yaparak yardımcı olurmsuunuz lütfen .

harbi_biri

Ben olsam 2022 almaya devam ederim gibi geliyor. 4680 gün prim ödeyip 18 yıl sonraki emekliliği planlamak bence makul değil.

peki bir yerde kendime gör eiş yapsam bunlar sigortasız iş yaptırmazsa ne yapabilirim fikriniz varmı bende almaya devam edeyim diyorum bir yerde çalışınca sigortasızda çalıştırmıyorlar yada kendimce iş yapacam illa sigorta yaparlar 2022 maaşıda keserler sigortasızda yok iş gelde deli olma bülent bey böyle durumlarda en sağlıklı ne sizce söylemrisiniz.

peki normal emekli olsak yani yüzde 40 özürlü raporuyla 20 yıl emekli olsa şuanki şartlarda ne kadar maaş alıyorlar kesin bilgi verecek olan varmı kimisi 400 kimisi 600 diyorlar cok düşük aylık isteye baglıda saglık raporuda yararlanamıyormuş bu ne kadar doğruduır cevaqplandırısanız seviniriz.

harbi_biri kardeş 20 sene sonrası için sana ne yazabiliriz ki?O zamana kadar bu kanunlar kaç defa değişecek kimbilir?Ama sen 18 sene prim ödemeyi göze alıp,emekli olacağım dersen bunada saygı duyarım.İsteğe bağlı olarak primlerini dışarıdan yatırdığında,Bağkur statüsüne geçmiş olursun.Sağlıktan faydalanabilirsin.Ayrıca uzun vadeli sigorta kollarına tabi sayılırsın,emeklilik,malulen veya erken emeklilik yada ölüm aylığı hallerinden faydalanırsın.18 sene sonra ne kadar emekli maaşı bağlanır konusunu bilmek mümkün değil.Şuan ki şartlar o zamana kadar çok değişecektir.Ama her halukarda 2022 maaşından daha yüksek bir maaş alacağın muhakkak.Bu şekilde işin sana göre getirisini,götürüsünü kendin düşünüp karar vermelisin.18 sene prim cebinden çıkacak bu eksi bir durum,aynı şekilde 2022 maaşın kesilecek buda eksi bir durum.Artısı nedir bu işin.Dayanabilip 18 sene prim ödeyipte emekli olduğunda,bir miktar daha yüksek emekli maaşı ve bu maaşı sen öldükten sonra,hak sahiplerine(Eşin-çocukların)bırakabilme imkanı.Karar senin.

Başgedikli cevamınız için tşk ederim peki şuanda yüzde 40 özürlü olupta emekli olan ne kadar alıyor 18 sene sonra boş verin diyelim şimdiki sartlar emekli olanlar için aldıgı maaş ne kadar bu cok önemli bilmem lazım

oturan boga net söylemiyorlar ya raporu yazıp söylesinler orda aylık ne kadar alıyor bir insan cıkıp yazmıyor söyle net 850 tl alıyoruım yada 1300 tl alıyorum aylık diyen yok ne biçim yardımlaşma insanlar bencill olmuş yemin ederim cıkıp yüzde su kadar raporluyum su kadar net maaş alıyorum diyen bir allahın kulu yokmu burda arkadaşım

başlamadım ki yukarda ayzdım en kötü şartlarda isteye baglı başlarsam bugunun sartlarında emekli oldu varsayasak ne kadar maaş almış oalcyaız bunun cevamını net veremiyorlar ağagı yukarı zormu yazılması anlamadım gitti biliyorsnaız yazarsanız sevinirim ufuk bey

Üst Alt