Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü olarak işe başlayanlar 15 yılda değil de 10 yılda emekli olsun

semavat

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
değerli özel arkadaşlarım malumunuzdur sakat olarak atandığımız zaman 15 yılda emekli olabiyoruz ama bu süre bence çoktur 10 yıla inmelidir. dileyen 10 yıl çalıştığında dilekçesini verip emekli olabilmeli
lütfen bunun için birlik olalım malumunuzdur bu pisikolojiyle daire amirlerinin kahrı çekilmiyor en azından
siyasilere baskı yapsak gelecek yıl yerel seçimler olacak mutlaka bizi dinlerler. allaha emanet olun

10 yıl değil ben 20 yılda olabiliyorum yüzde 44 engelli raporuyla

engellilere engel olan hükümet acı gerçekler... bu sene bitiyor pirimim 3920 ama 17 dolacakmış yani 2 sene daha çalışmak zorundayım hastalıklarla

Durun naptınız ya biz bi işi buldukta 15 yılı kaldı..

Biraz gerçekçi olalım diyorum sadece...

bir zerrin özer şarkısı vardı;
Hem vazgeçip hem seçtiklerimle yepyeni bir dünya kursam
Hem isteyip de Hem yapmadığım hayallerim gerçek olsa
Evli olup bekar kalsam
Çalışmadan zengin olsam
Çok yiyerek zayıflasam
Sevgilimden ayrılmadan her gün yeni aşk yaşasam
Gizli olsa herkes bilse.

Bana hep bana bana hep bana bana hep bana ;)

Cicikıs,ne güzel özetlemişsin gerçekten :)

10 yıl 20 yıl 30 yıl bilmemde bana saçma gelen yaş beklemek günü dolan emekli olsa bence daha mantıklı engelli olarak değil genel.... hele şu 65 yaş yokmu :D öldürüyor beni yahu zaten ömür kaç yıl kısaca sömürsünler seni ömrünce sonra ölmeye yakın emeklisin desinler yiyip keyfini çıkaramadan öl :D

dediğin gibi olsa ortalık emekli kaynar bence yaş olacak ama mezarda yaş değil 65 demek ölünce maaş alacaksın demek 50-55 ideal.

Eğer amir bahanesiyle sunacaksan bu teklifi hiç sunma derim. Sendeki amirin kahrı çekilmiyordur belki ama bende de bir amir var amirden öte babadır candır. 17 sene sonra beraber emekli olur gideriz aslanım diyor...
Zaten hastalığın ilerler çalışamayacak durumda olursan da malulen emeklilik denen birşey var. Bence bazı şeyleri abartmamak lazım...

Şöyle olabilirdi emeklilik özür oranına göre % 5 dahi özrü olsa 1 yıl, % 10 2 yıl, % 20 3 yıl % 40 5 yıl ,%50 den sonra 6-7-8-9-10 yıl (bundan sonrası özür durumu ağırsa daha erken de olabilir) bunu forumda yazan arkadaşlar söylediği için yazdım belki başkalarıda bu şekilde düşünmüş olabilir bana gayet mantıklı da geldi sonuçta % 5 özrü de olsa bu arkadaş normal bir vatandaştan farkı var ve 1 yıl da olsa 2 yıl da olsa bir şekilde erken emeklilik hakkı olmalı bana bu şekilde daha mantıklı geldi ama Mevcut hükümet gerek mali açıdan gerekse ekonomik açıdan bu olaya sıcak bakmayabilir bence ciddi bir maliyet yüklemez sonuçta bizim maaşlarımızdan da vergi kesilmekte bi yandan verip bi yandan alıp :) benim gibi düşünen varmı böyle ?

üçüncü derece vergi indirimi ile benden istenen 18 yıllı doldurmadan emekli olamıyorum ne acı ki memur olsaydım şimdiye emekliydimpardon memur olunca ne oluyo özrü dahamı ağır oluyor .bu çifte standart önce eşitlenmeli bence

ne kadar baskı yapsakta bu millette bu devlette artık geri adım atmaz uzatmazlarsa şükür derim ben tabiki özür durumuna göre adaletli bir yapılandırma yapsalar emeklilikte çok güzel olur bence...

cicikıs güzel yorumlamış
Bana hep bana bana hep bana bana hep bana
;)

Semavat kardeşim sen başlat benden de sana sınırsız destek var. Yanlız ben emekli olduğum için o haliyle benim gibilere uymaz. Biraz ilaveyle uygun hale getirebilirsiniz. Mesela ben 25 sene çalışıp emekli oldum. 25 - 10 = 15 yıl fazla prim ve vergi ödemişim. Bunlar bana yasal faiziyle geri ödensin ki adaletsizlik giderilsin.
Cicikıs haklıyım dimi.

özel sektör ve kendi işini çalışmış yapan biri olarak devlet memuru olayım 25 yıl çalışırım diyebilirim devlet memurluğunun rahatlığı hiç. bir yerde yok 10 yılda emekli olsam gibi sömürgeci söylemlerden uzaklaşmak lazxım sayın engelli arkadaşım ..

Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var şuan 3177 irim günüm var ve işsiz kaldım pirimim 3920 gün olması gerekli ben isteğe bağlı ödemek istesem öreneğin benim çalışırken sigorta pirimim 1,017 tl yatıyordu ben şimdi bu rakamdanmı yatırmam gerek yoksa sadece sigorta miktarınımı 300 tl falan tabiki düşüncem yüksek emekli maaşı almak bunu içinde sanırım 300 t den yatırısam düşük bağlanır doğrumu tahminlerim yardım lütfen please

Üst Alt