Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü olarak mı yoksa diğer şartlarda mı emekli olayım?

seher-sibel

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Oturan boğa bey merhaba
Benim adım :seher
23. 01 . 1972 doğumluyum.1990 yılında ssk lı olarak işe başladım. 2003 yılında kronik rahatsılığımdan dolayı %54 Vergi indirimim var. Son durumuma göre Prim gün sayım 3660 dır.sgk başvurdum.emekli olabilecegimi söylediler.ama sgk araştırdıgım kadarıyla 635. 23 tl maaş bağlanıyor. Gösterge :9475-, ortalama yıllık Kazanç:9936 ,ortalama aylık kazanç :1.240,80,Aylık bağlanma oranı 55,00 :Aylık bağlanma oranı 2 – 35 ,00 :Aylık bağlanma oranı 3 -24 , 1 sgkda tablom budur . 1996 yılında bir çoçuk sahibi oldum . Halen çalışmaya devam ediyorum.sizce özürlü olarak emekli olmalımıyım,yoksa normal şartlarda mı emekli olsam.sağlık durumum da buna pek müsait degil.sizce ne yapmalıyım.bana yardımcı olurmusunuz. Lütfen cevap yazarsanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.

seher-sibel hanım
öncelikle geçmiş olsun ,
Özürlü olarak emekli olmak ile normal emeklilik arasında maaş açısından değişen bir durum yok.Sigorta primleriniz düşük yatırıldığından ( Asgari ücretin biraz üstü ) şu an ki sistemde zaten emekli maaşınız yıllık % 2 oranında düşer.Sigorta primleriniz aylık 2500-3000 tl olarak yatması durumunda ileride emekli olacağınızda maaşınız artar.Böyle bir durum söz konusu değil ise özürlü olarak sizin erkenden emekli olup emekli maaşı almanız en mantıklısı.

yüksel yıldız ilgininize teşekkürler.benim maaşım son 6 yıldır 1240 gibi ssk ya yatiyor.tahminen ne kadar maaş alırım.şimdiden teşekkürler

2008 yılından sonra aylık bağlama oranları malesef düşürüldü,ayrıca sigorta primlerinizin ortalama yıllık göstegesi düşük (9936 tl ).Bu yüzden 720 -Tl civarı maaş+28 tl ek gösterge ile 750 civarı bağlanabilir.

Vergi indirimi ve emekli maaşı

Değerli Arkadaşlar,
VERGİ İNDİRİMİ ALARAK EMEKLİ OLMAK durumunda maaşınız düşmez.Ben bu olayı yaşadım.şöyle aktarayım.EMEKLİ MAAŞI hesabı tamamıyle çalıştığınız sürece yatan PRİM miktarınızla iligili.
Ben özel sektörde yöneticiydim.20 yıl süreyle primlerim en yüksek basamaktan yatırıldı.p heyet raporu ile vergi indirimi aldım.8800 gün ve 25 yıl çalışma şartlarım vardı.2326 tl emekli maaşı bağlandı.EMEKLİ MAAŞINIZI merak ediyorsanız SGK sitesinde emekli maaşınızı TC nO veya SGK nonuzu girerek internetten öğrenebilirsiniz.Size bağlanacak maaş 50tl aşağı yukarı aynıdır.Herkese mutlu bir hayat dilerim.T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Sigortalar Kurumu bu siteden maaşınızı sorgulabılırsınız...

ilginize çok teşekkürler .kafamda bir fikir oluşmasında çok yardımcı oldunuz.o zaman hemen emekli oluyorum.kısmette ne varsa o :)

Merhaba cemil bey
Öncelikle rapor dereceniz emekli olmakta önem taşıyor.zaten ssk olduktan sonra engelli raporu almış olmanız önemli. birde vergi indirminiz olmsı lazım.

Merhaba,seher hanım,Öncelikle tşk ederim.Rapor oranım %52 ve 2002 de ssk girişim var.Vergi indiriminden henüz faydalanmadım.Ekimin 1 inde iş başı yapacağım.O zaman halledeceğim.

Üst Alt