Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü oldukları halde normal çalıştırılanlar vergi indirimi için geç başvuru yapsa.?

boselta08

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
Ben 15 senedir belirli işyerlerinde çalıştım ama en son 8.5 yıldır bir işyerinde çalıştım.
En son çalıştığım işyerine % 46 raporum mevcut 1998 yılında devlet hastanesinden aldım, indirim istiyorum dememe rağmen herhangi bir yazı vermedi ve beni normal çalıştırdı indirimden faydalanmak için başvuru yapamadım 4.840 gün ssk prmim var şimdi başvuru yapsam işveren ceza yer mi veya emekli olma şansım nedir kaç yılda emekli olabilirim ?

İşveren ile ilgili olan kısmı için birşey söyleyemeyeceğim ancak emekliliğinizle ilgili şunları söyleyebilirim:
Doğum tarihinizi ve -staj değil- tam primden yatırışmış ilk sigortalı oluş tarihinizi söylerseniz hesaplayabiliriz.
Ayrıca vergi indirimi almanız için 1998 yılındaki raporunuzu kabul etmezler. Siz çalıştığınıza dair belge alıp maliyenin mükellef hizmetler birimine vergi indirimi almak istediğinize dair müracatta bulunacaksınız.. sizi yetkili hastaneye sevk ederler.. tüm hastalık/rahatsızlıklarınızdan 16 Aralık 2010 tarihli sakatlık oranı cetveli 'ne göre %40 ve üzeri oranında rapor alırsanız hastane raporu Ankara'ya gönderir heyete girer ve bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır..
Vergi indirimi hakkı kazanırsanız şu tabloya göre değerlendirilirsiniz:
2008_oncesi.PNG

bosel önceki işyerinde aldıgın rapor vergi indirimi için defterdarlık kanalı ile aldı isen hala gecerli başka amaçla aldı isen vergi indiriminde kullana mazsın raporun çok eski tarihli vergi indirimi ala bilmeniz için işyerinden alıcagınız calıştıgınıza dair belge ile defterdarlıa başvurup hastaneye sevk almanız lazım önceki raporunuz vergi indirimi almışsanız gerek yok yukardaki şablona bakarak emekliliginiz geldi ise sgkya emeklilik baş vırusu yapa bilir siniz

Üst Alt