Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü personel sınavına ÖMSS mi, KPSS ile mi giriliyor?

revulationer

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Benim kafam baya bir karşık. Ege Üniversitesi Lisans mezunuyum ve sonradan % 56 özür oranım oluştu. Devlet özürlü personel kadrolarında işe alınabilmek için ÖMSS ye mi yoksa KPSS ye mi girmek gerekiyor? Bu sınavlarla ilgili duyurulara ne ösym de ne de başka bir kaynakta rastlayamadım. Forumdaki bilgilerde de bir netlik yok. Bu konuda yardımlarıınızı rica ediyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

merhaba her ikisinede girebilirsin hiç bir engel yok şimdilik hangisinden ii puan alırsan iki yoldan biriyle 657li olursun yalnız ders çalış 657li gerçekten olmak istiyorsun murat bey....:(((((:)eek:

KPSS.ye giriş kitaplarından çalış. Hem KPSS, hem ÖMSS ye gir.. Hangisi işine gelirse oradan girersin 657.ye

KPSS sınavında alınan puanlarla özürlü kadrolara başvuru yapılabiliniyor mu? kpss sonrası özürlü personel için açık kadro açılıyor mu? Arkadaşlar bilgisizliğimi mazur görün lütfen. daha önce hiç kpss ye girmedim ve hiçbir bilgim yok.

kpss ile engelli kontenjanından atanamasın engellilerin haklarından yararlanamazsın.ömss ile atanırsan engelli haklarından faydalanabilirsin.kpss ile sağlıklı insanların yararlandığı haklardan yararlanırsın

sonuç itibari ile iki sınavada girmem faydalı olacak. ancak oldu da kpss ile atanırsam erken emeklilik vb haklardan faydalanamıyorum. ancak ömss ile atama olursa her haktan faydalanabiliyorum. peki af buyurun ama her sen kpss açan devlet neden ömss açmıyor. bizim gibi 657 olmak isteyen arkadaşlar haklarından faydalanmak için illa ki de ömss ile atanması gerekiyor ama sınav açılmayınca engelli insanlara devlet kapısı kapanmış oluyor.nerede sosyal devlet anlayışı. bir yanlışım varsa düzeltin lütfen.

KPSS ile engelli haklarından yararlanırsın :)...

kim neye dayanarak yararlanmaz diyo?
revulationer yanlışsın...

Sayın Mr. No
Bu konudaki bilgi eksikliğimden bahssetmiştim. bir önceki mesajda sayın Mevce bu şekilde iletmi.

murat kardeş,

Bende lisans mezunuym öğretmenlik için sınava giriyorum.kendımle ilgili örnek vereyım kpss ile atanırsam doğu hizmeti var,nöbeti var,vergi indirimi yok vs gibi haklardan yararlanamam.ancak ömss ile atanırsam hepsini en baştan kazanırım.ben bunu demek istemiştim eğer ben yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltsin.sonuçta doğruyu bulmak lazım.

kpssye valla yalan sölemiyimde en son 2008 demi ne girmiştim kpss de engelli kontenjanı diye bi yer göremedim ben artı tesadüf eseri mebin engelli personel aradığını ögrendim tabi o zamanlar kurum yeniden sınav açma hakkına sahip olunca 2 bine yakın özürlü sınava girdi 2 kişi alındı o günden sonra kpssden umudu kesmiştim bakalım şimdi ömss nasıl olcak...branş yoksa kpss mucize gibi bişey özellikle lise mezunlarına alınan teknisyen imam sağlıkçı vs. sağlıklı olup kpssye düz lise mezunu olarak girip 93 puan alıp atanamayan çok insan var...

ah be kpss 2010da 90 puan aldım torpilim olmadığı için yerleşemedim

özer ;

valla süper bi puan almışsın..nasıl oldu ki atanamadın.. ne mezunusun ?

Üst Alt