Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü raporda çalışamaz yazıyor. Çalışırsam ne olur?

sahrud_45

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar ben,m raporda calışmaz ifadesi var
üç aydan bir maaş alıyom bu konu bir yerde calışırsam veya memur başvurusu yapmak için ne yapmam gerek normal bir işte ssk lı olarak calışırsam raporum iptal olur mu veya raporum nasıl olur
calışmaz yazıyo ama calışırsam raporum iptal olur mu iptal olursa nasıl rapor alırım

lütfen cevabınızı bekliyom

Özürlü statüsünde çalışmak istiyorsanız size yakın Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine şuradaki dilekçeyle başvurarak "4857 sayılı İş Kanunu'nun 30. maddesi kapsamında özel sektör ile kamu kurum ve kuruluşlarında sakat statüsünde çalışıp çaılşamayacağınıza" dair özürlü sağlık kurulu raporu talep edebilirsiniz. Bu şekilde sakat statüsünde çalışıp çalışamayacgınız konusu değerlendirilir ve raporda yazacak durumlara göre sakatlıgınıza uygun çalışıp çalışamayacagınız durumlar belirtilir. Buna göre sakat statüsünde çalışabilirsiniz.
Aslında aynı dilekçeyle diğer kullanmak istediğiniz hakları da yazarsanız tek bir raporla her işinizi halledebilirsiniz. Zaten bu yüzden bu dilekçeyi öneriyorum.
Normal bir işte rapora gerek kalmadan sigortalı çlışabiliyorsanız tabi ki çalışabilirsiniz. Siz çalışıyorsunuz diye rapor iptal olmaz. Zaten çalışabiliyorsanız raporunuzda "çalışamaz" şeklinde bir ibare saçmalık. çalışabileceğiniz haller belirtilmeliydi.
2022 özürlü aylığı alıyormuşsunuz. çalışmanız halinde çalışmaya başladıktan en geç 90 gün içinde SGK'na çalışmaya başladıgınızı bildirip aylıgınızı durdurmakla mukellefsiniz. Aksi takdirde yersiz ödeme iddiasıyla size borç tahakkuk ettirilir.http://www.engelliler.biz/forum/202...kestirmek-durdurmak-icin-gerekli-dilekce.html

Merhaba kalem ben öncelitle bu konu tam bilgim olmadığı için sizden yardım arz ediyom ben raporumda calışmaz yazıyo ve maaş alıyom mesala bir yerde calışırsam veya memur olmayı istersem raporum nasıl olacak yeniden doktora mı cıkacağım heyet yeniden karar mı verecek bu konuda bilgi arz edyom yoksa sadece dilekce yazıp onun sonucunu nu beklemek lazım

Raporda "çalışamaz" yazıyorsa, çalışamazsınız. Çalıştıran işveren sorumluluk altına girer.
Çalışmak için yeni bir rapor almalısınız ve raporda "çalışamaz" diye bir ibare olmamalı. Sadece, eğer varsa böyle bir kısıtlamalar, hangi işlerde çalıştırılamayacağınıza dair ibareler olmalı. İşte ne bilim, "uzun süre ayakta duran işlerde çalıştırılamaz" vb. şeyler...

Sakatlık yönetmeliği:
(4) Kişinin ya da kişiyi sevk eden kurumun talebi halinde, kişinin sağlığına etkisi dikkate alınarak çalıştırılamayacağı işlerin niteliği ile raporun kullanım amacı bölümüne; bireyin yararlanmak istediği hak ve hizmetlere ilişkin talepleri belirtilir.
Rapor evrağının arkasında da bu çok açık olarak belirtilir: http://www.engelliler.biz/Rapor_Oranlari/saglik_raporu_formu-arka.png
2) Özür durumuna göre çalıştırılamayacağı işlerin niteliği bölümüne sadece özür durumuna göre iş alanları genel olarak belirtilmelidir. Örneğin; “görmesini gerektiren iş alanlarında çalıştırılamaz”, “ayakta sürekli durmasını gerektiren işlerde çalıştırılamaz”, “işitmeyi ve/veya konuşmayı gerektiren işlerde çalıştırılamaz” gibi ifadelerle belirtilmelidir.
Ve, çalışırsanız 2022 aylığını kesitmekle yükümlüsünüz.

benım raporda calıstırılamayacagı alan bos bırakılmıs engel bolumundede zıhınsel davranıssal bolumde şizofrenık bozukluk tedavıyle calısma olanagı vermeyen ekpss sınavına gırme sansım varmı rapor yuzde80

Üst Alt