Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü raporu almaya dair birkaç sorum var. Prosedür nasıldır?

ambassador

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
cümleten herkese selamlar ;

benim eşim yaklaşık 2 sene önce periferik arter damar rahatsızlığı nedeni ile sol ayak damarı tıkanıp, dolaşımı bozulduğu için sol ayak parmakları kangren oluşumundan dolayı kesildi(tamamı) lakin bunun için sonraki bir müdahalede eşimin baldırında 3 kesik açmaları nedeni ile tendomlarına zarar verdikleri için eşimde düşük ayak sendromu oluştu bu sebepten koltuk değneği ile yaşamak durumunda kaldı şu an eşim çalışıyor ama iş yeri vergi indirimi için /veya emekli olması için (aracımız var onun adına kayıtlı fakat şoför benim) hastaneden (Prof.Dr.siyami ersek hastanesinde yatmıştı zaten) özürlülük raporu istiyor ; benim bunları yazmamdaki amacım eşim için o rapordan her bir indirim vs için 1 er adet mi almam gerekiyor o rapordan ayrıca bu raporu alabilmek için önce nereye başvurmalıyım yada eşim iş yerinden bir evrak almalı mı ? istanbul deftardarlığı ile bir işim var mı oraya gitmem gerekiyor ise hangi evraklarla gitmemiz gerekir ,
bu konuda hiç bir şey bilmediğim için siz değerli forum üyelerinden bilgi almak istiyorum

saygılarımla

Engelli olduğuna dair tam teşekküllü herhangi bir devlet hastahanesinden özürlü olduğuma dair rapor ıstıyorum diye baş vurup (heyet) raporu alabılırsınız... bu raporu aldıktn sonra eşiniz vergi indiriminden faydalanmak istıyorum dıye iş yerıne baş vuracak iş yerıde bağlı bulunduğu vergı daıresıne yazı yazacak vergı daıresıde sizi tekrar 193. maddeye göre vergi indirim hakkı için hastahaneye sevk edecek bundan sonra ki sureç2-3 ay surer bakanlığa gıder rapor ve onaylanıp vergı daıresıne döner... vrgi dairesıde iş verene rapor derecesıne göre vergı ındırımı uygulayabılırsınız der... vergi indirim hakkı alabılırsenız erken emeklılığide haketmiş olursunuz...

Şunuda unutmayın çıkardığınız raporınızı kurumlara,özel sektöre,dernekeler kısaca raporunuzu nereye verecek olursanız aslını degil aslı gibi onaylatıp o onaylatıgınız raporunuzu verin aslı sizde kalsın. Her lazım oldugunda yenisini çıkarmak zorunda kalmazsınız. Ve çok lazım olcak size o raporlar.

çok teşekkür ederim cevaplarınız için aslı gibi derken noterden onaylatmam gerekiyor zannedersem değil mi yoksa hastanede mi bunu onaylatmam mı gerekli?

Hastaneden birkaç Aslı Gibidir nüsha alabileceğiniz gibi, Aslı ile notere gidip orda da çoğaltabilirsiniz. Her ikisi de olur.

Üst Alt